Deze Ford Sierra is groener dan een Tesla

Auteur: , 17 Reacties

Wellicht was de eigenaar van de auto de bekende Britse autocoureur Stirling Moss.

De kans dat je vandaag de dag een doodgewone Ford Sierra tegen het lijft loopt die in goede staat verkeert is eigenlijk nihil. De meeste Fords uit die tijd zijn ofwel vergaan of worden nog langzaam door roest opgevreten. Tenzij het een exemplaar betreft dat de moeite is om te bewaren, zullen auto’s van de Amerikaanse fabrikant mettertijd in steeds kleinere getallen achterblijven.

Het is dus niet heel vreemd dat de Ford Sierra in kwestie door de politie van Dortmund werd gevonden in een zeer twijfelachtige staat. Aanvankelijk stopten de agenten de bestuurder van de Sierra, die op wonderbaarlijke wijze nog rijden kon, maar nadere inspectie onthulde dat er meer aan de hand was.

Niet alleen was de auto bedekt in een onwaarschijnlijk dikke laag vuil bestaande uit mos en onkruid, ook zat er een barst in de ruit, hing de kentekenplaat op half zeven en was het glazen plafond op creatieve wijze “hersteld” met behulp van een rol duct tape. De gebreken hielden daar niet op, want ook de motor zat vol met vocht en de auto kon de remkracht niet evenredig verdelen.

De eigenaar van de rijdende biotoop mocht zijn auto nog wel naar huis rijden, maar aldaar werd het apparaat direcht uitgeschreven. Het is niet precies duidelijk wat er met de auto, of wat ervan over is gebleven, gaat gebeuren, behalve het feit dat hij zich de komende dagen nog verder zal ontbinden. Mogelijk hoeven de autoriteiten de overblijfselen slechts in de groene bak te stoppen en is daarmee de zaak afgedaan. De eigenaar zal op zoek moeten naar een nieuwe wagen.

Met dank aan Koos voor de tip!
Beeld: Polizei Dortmund17 reacties

Kan een mooi projectje worden voor een Ford fanaat. Cosworth blokje erin, …
Stirling Moss – I see what you did there
Een zilverkleurige sierra met mos…
Stirling moss, hoe verzin je het!

Eigenlijk wel cool dat hij het nog doet.
@tjorque: ford sierra cosmos😃
Zal de mos ook meebewegen met de ruitenwissers?
Is een actiemodel : de Sierra Nevada.
Hij is misschien niet van Moss geweest, als hij weer een tijdje stilstaat zal hij wel van mos worden.
Iemand nog tips toevallig voor iemand die onderdelen voor zijn Sierra zoekt? Zoek namelijk een zijscherm RV en nog een RS “pakket” voorbumper. Want de mijne is helaas kapot na een glijpartijtje… #Onderstuur
@carspotssnl:
Engeland…….
@desjonnies: Jup, ben er al aant rondkijken alleen toch nog lastig zo’n Rs pakket voorbumper, dus wellicht Cosworth dan maar…
Hoe is dit afgelopen jaren dan door de TUV gekomen?
@dutchdriftking: hij wordt op vuiligheid niet afgekeurd. Gewoon kentekenplaat vastzetten remmetjes maken en klaar is kees.
Wauw dik!! Zet maar op de oprit.
Echte barnfind op de weg!
ikschrijfenkeloverteslas slaagt er zelfs in om Tesla te betrekken bij een oude roestbak. Maar we worden niet gehersenspoeld hoor.
Heee, de nieuwe promotiewagen van GroenLinks!!!
Zelfs als je weinig of niets met auto’s hebt en het misschien slechts een vervoermiddel is….dan laat je hem niet zo verslonzen lijkt mij. Zonde dit maar helaas ook de regelmatig terugkerende realiteit als je leest en ziet wat er regelmatig nog van de weg wordt geplukt.

Je mag van de Sierra vinden wat je wilt. Veel mensen zijn hem vergeten wat jammer is maar ergens ook begrijpelijk zodra een auto schaarser wordt in het dagelijks straatbeeld.
Het was destijds in 1982/1983? een “redelijke” aardverschuiving die bij Ford plaats vond toen de Taunus door de Sierra werd opgevolgd. Een aantal jaren later herhaalden ze hetzelfde kunstje met de Scorpio tegenover de Granada.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).