Deze bad boy had een Viper V10

Auteur: , 14 Reacties

Geen Motorblog-grappen, want hij heeft gewoon vier wielen!

Knotsgek, knotsgekker, knotsgekst. In 2003 kwam Dodge op de proppen met de Tomahawk: een “motorfiets” met vier wielen en de dikke vette 8.3 liter V10 uit de Dodge Viper. Het blok is zoals je op de foto’s ziet nogal prominent aanwezig, daarnaast vallen natuurlijk die vier wielen op.

Om de Tomahawk de hoek om te krijgen en toch de benodigde stabiliteit te geven, kantelden de wielen naast elkaar. Een beetje hetzelfde als bij de Piaggio MP3 (rijtest) het geval is, maar dan ook op de achteras. En met 500 pk. En een gewicht van 680 kg.

De Tomahawk had een theoretische topsnelheid van 680 km/u als we Dodge mogen geloven. Desalniettemin is het ding nooit aan onafhankelijke tests onderworpen. Bovendien was deze gigant niet straatlegaal. Dat weerhield enkele rijke enthousiastelingen er niet van om replica’s van dit bizarre apparaat te kopen, allen tegen een prijs van 555.000 USD. Best een hoop geld, voor een bijzettafel met 500 pk. Deze motor is dan ook niet ontworpen als een vervoermiddel, maar als een kunstobject op wielen.

Tomahawk

Overigens gebeurde wel het nodige aan de V10 voordat ‘ie in de Tomahawk werd geschroefd. De wet sump smering maakte plaats voor dry sump zodat het blok lager werd. De enkele radiateur werd vervangen door twee kleinere exemplaren en de ventilator werd geleend van de Porsche 911.

Al met al was deze Tomahawk een volstrekt onberijdbare exercitie die we toch effe de revue wilden laten passeren. We besteedden trouwens ook al eens aandacht aan een motor met vier wielen en een Maserati V8, die check je HIER.14 reacties

Geweldig bruut ding was en is dit nog steeds :)
Motorblok(g) 🤣
Ik was destijds al fan, nu nog steeds. Wat zou ik dat ding graag eens de sporen geven op een verlaten vliegveld!
Lekker onafgeveerd gewicht met die massieve velgen. Dragstrip only..
Het Maserati exemplaar geniet toch mijn voorkeur.
Als de wielen minder als 480 mm uit elkaar staan zien de regels het als 1 wiel schijnbaar
Niet straatlegaal, gemaakt als kunstobject, 500pk V10… laat ik daar eens op gaan rijden in een korte broek, shirtje en zonder helm!
Ik vind de motor met allemaal kettingzaag motoren nog mooier
Je kunt ook gewoon een boss hoss kopen voor 10% van dat geld. Net zoveel vermogen, bijna net zoveel gewicht maar wel te rijden.
@lekbak: Shit, je bent me voor…
@simonmc: en een jas van dakleer erbij…
Wat een bruut ding zeg! Straatlegaal of niet, wat voor ballen moet je wel niet hebben om zo’n ding te temmen
@toyotafortuner: voluit kan Valentino Rossi dit nog niet temmen denk ik zo 😃

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).