Deze Bentayga is stiekem gewoon erg lekker

Auteur: , 29 Reacties

Niet alle SUV's zijn even erg.

Het is een oud gezegde: als je bij Rolls-Royce of Bentley werkt en je neemt woorden als ‘bochtenwerk’ en ‘topsnelheid’ in de mond, dan wordt je de laan uit gestuurd. Gemiste kans, zou je zeggen. Er zijn namelijk niet veel merken meer over die gewoon een brute twaalfcilinder voorin hebben liggen. Ook de 6.0 W12 van Bentley is een bijzonder gave motor, maar is meer bedoeld voor een vloeiende loop dan prestaties. Je koopt een Mulsanne of Bentayga immers niet voor de topsnelheid van 320 km/u of de acceleratie van rond de 4,5 seconden. Terwijl dat toch echt wel hele nette waarden zijn voor dit soort zware auto’s zijn.

Elders in het VAG-concern ligt dat heel anders. Lamborghini pompt de V8 van de Urus dusdanig op dat het zo ongeveer de snelste SUV ooit is. Dat terwijl Bentley die titel eerder opeiste met de ‘normale’ Bentayga W12 (rijtest). Daarom heeft Bentley in Genève een zeer oranje Bentayga met een grote achterspoiler staan. De Bentayga Speed.

De ruim twee ton wegende Bentayga weet toch een niet misselijke sprint van 3,9 seconden naar de honderd te pakken. Bovendien troeft hij qua topsnelheid de Urus af: 306 km/u in plaats van 305. Dit is te danken aan de extra power van de W12: 635 pk en 900 Nm levert het blok in de Speed. Gepaard met betere uitlaten en keramische remmen is het power-plaatje compleet.

Net zoals dat we de motoren van de Levante Trofeo en F-PACE SVR liever in de Ghibli en XE zien, zouden de pk-toename en de overige snelheids-modificaties welkom zijn op auto’s als de Continental. Maar goed, de Bentayga is de snelste SUV ter wereld. Ook leuk!29 reacties

Nee.
@Onehp: Ja.
@fendercd60: donkey
@keeper1: ogur has layers
@keeper1: wat
@fendercd60: was een fenomenale verwijzing naar een film waarin een groen monster de hoofdrol speelt (niet de hulk). @maferick74 snapte hem. Ik neem mijn hoed af voor u. @fendercd60 het was niets kwalijks
@keeper1: Oh okè lol.
@Onehp: ja
Nee
Hell yeah
Leuk om voorbij te zien komen ooit. Best gaaf ding!
Leuke kleur.
Ik vind hem erg lekker! Goed kleurtje, nette set sloffen, heel fraai!
Geinige kleur, alleen jammer dat de auto teveel op een Q7 lijkt!
Bentley van 3 ton, met plastic grill
Deze Bentayga is gewoon erg fout ….
De bumperlipjes zitten er wel een beetje knullig op, die vallen mij zo in het ‘echt’ een beetje tegen. De spoiler blijft wel tof!
Ok, zijn piemel is 1km/u langer dan de Anus, euh, Urus. Bentayga, jij wint vandaag een klimaatmars!
Blijf het een Bentley onwaardige auto vinden. Datzelfde geldt overigens ook voor RR en Lamborghini…
Ongeveer even lekker als een vrouw (m/v/x) van 250 kilo in lanzjeree . . .

– barf –
Leuk voor een voetballer of een wannabee voetballer met een dooie vos in zijn nek
Lekkere kleur. Gave slee zo.
Lekker? Als je van zeecontainers houdt wel ja.
Ik vond het altijd een lelijk hok, maar zo in deze kleur best lekker.
Ik zie de ommezwaai al; eerst faliekant tegen maar langzaam met de suv mode mee. Ik blijf het domme wagens vinden, zulke cijfers maakt het nog dommer eigenlijk.
Het jaar 1965 wilt z’n chromen accenten terug. Seriously, kan de auto-industrie nu eens eindelijk stoppen met die makkelijkheidsoplossing? Het ziet er niet uit, behalve op sloepen uit de tijd dat Kennedy werd neergeschoten.
Lelijk is lelijk blijft lelijk
Heerlijke kleur🧡
Vies dik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).