Deze (bijna) echte Ferrari F430 kost slechts €38.000

Auteur: , 48 Reacties

Dat is toch een koopje? Zorg er echter wel voor dat mensen niet te goed kijken naar je nieuwe 'supercar', want dan zien ze dat het eigenlijk een verbouwde Toyota MR2 is.

Voor de aandrijving zorgt een 1.8-liter viercilinder met een whopping 140 pk. Precies genoeg vermogen om compleet vernederd te worden bij een stoplichtsprintje. De verkoper stelt echter dat deze viercilinder net zo goed klinkt als de originele V8:

Originele Ferrari uitlaat voor een uniek geluid. De show en het geluid van deze exclusieve auto is exact hetzelfde als het origineel, maar de kosten uiteraard niet!

De taxatiewaarde van deze verbouwde Toyota MR2 zou 41.500 euro zijn, maar dat lijkt mij nogal aan de hoge kant. Denk je dat iemand bijna 40.000 euro wil neerleggen voor deze auto?

Met dank aan Jort voor de tip!48 reacties

De achterkant ziet er wel goed uit
Mag ie ook proberen met mijn polo
Deze dingen staan bij bosjes op Ebay en Pistonheads. Na de bouw en een beetje flaneren is de lol er snel af. Natuurlijk komt het geluid en de prestatie niet in de buurt van de echte auto. Ik heb deze auto’s van dichtbij gezien, soms hebben ze zelfs valse grote schijfremmen (die de kleine toyota schijven verstoppen). Ik heb er 2 horen rijden (van DNA) en het was een knap ordinair gebler. Leuk voor trouwautoverhuur en verder niet.
@midasracer: als ik ga trouwen heb ik toch liever een echte Ferrari die iets meer kost dan zo’n nep ding… Ik vind hem er niet echt mooier op geworden en je ziet meteen dat er iets niet klopt. Misschien leuk om een beetje indruk te maken op je vrienden ofzo maar voor de rest nutteloos
@mevipp:
“Misschien leuk om een beetje indruk te maken op je vrienden ofzo maar voor de rest nutteloos.”

Maar 9 van 10 echte Ferrari’s worden toch ook alleen maar gekocht om indruk te maken bij vriendjes..? Dan is dit ding een stuk verstandiger om te kopen
@Rob: Lijkt me niet. Dit geval heeft een boel geld gekost om te maken, wat er verders nooit meer voor gegeven zal worden. Iets waar je bij een echte F430 Spider niet zo bang hoeft te zijn…
@Rob: goed punt maar hetgeen wat indruk maakt is het uiterlijk (nvt hier), de motor (nog minder vt hier), het interieur (dat wordt hem ook niet) en de prijs (dat wordt hem al helemaal niet). Het is leuk om een beetje mee Rons te rijden maar als je het gels hebt om een auto van 30k te kopen om Alleenmaar een beetje rond te rijden kan je ook wel een echte kopen en echt indruk maken!
bij de voor en zijkant zie je gelijk dat er iets niet klopt.
@thomcarspotter: idd. Koplampen staan te ver uit elkaar.
Vind het best lijken! Sterker nog, zie geen verschil…
@label89: Meen je dit?
Ga eens even snel op google kijken hoe een f430 er van binnen uitziet, dan zie je dat dit puur nep is
@Robdg: Weet je, 90% van de mensen ziet het verschil niet en de overgrote meerderheid van de resterende 10% ziet pas het verschil als je er een origineel naast zet. Natuurlijk wijkt deze replica af van ‘de echte’, maar eerlijk gezegd valt deze toch wel in de categorie ‘replica van de betere soort’.
@label89: ik mag hopen dat je sarcastisch bent…
@label89: je hebt gelijk. De gemiddelde mens zal niet zien dat dit geen echte is.
Hoe vaak hoor je niet:
“ik zag vanmiddag een Ferrari rijden!”.
“Welk type?”.
“Geen idee, het was een rode…….”.
@ropbp: Ik kreeg eens een foto van iemand gewhatsapp’d van een Porsche 911 met daarbij de tekst dat hij een Ferrari had gespot :'( “Ja, er stond een paard op het embleem”. Argh.
@fant: laat dat nou hetzelfde paard zijn ;-)
@label89: tijd voor een brilletje.
Aan de handbak herken je natuurlijk meteen dat het niet om een echte gaat! :’)
@jorisk: Er was toen der tijd nog wel een 430 met handbak leverbaar, maar die kwam in zo’n mooi stalen frame waarin je moet roeren.
lol inclusief bmw velgen xD
Vaak zie je ook dat de wielen ook niet mooi in de wielkasten zitten, oogt vreemd.. en dan nog!!!als je erin rijdt merk je t verschil met n mr2 helemaal niet aangezien t interieur nog gewoon mr2 is
Dit is toch die F430 die in blik op de weg oid zat?
@emilio89: dat was een 360. Later die aflevering was er nog een ontmoeting met een echte. Daar mocht de eigenaar van de neppe 360 in rijden en zei na afloop heel droog: ik merk dan wel het verschil met deze.. (hij bedoelde de echte dus…)
Ik heb een Mercedes 200d, mag hij ook zo’n Ferrari uitlaat onder leggen voor het echte Ferrari geluid…
Tsja.. Waarom doen mensen dit? Bij een supercar rijden is het toch juist het vermogen en het geluid dat de kick geven? Precies wat je bij een replica niet hebt. Dan is het toch veel leuker om het geld dat je aan zo’n project uitgeeft te besteden aan bv een oude porsche !!
Als je dit met originele MR2’s op Marktplaats vergelijkt betaal je zo te zien al gauw 25 mille voor de kit, dus al gauw 27 mille (hoogste bod) teveel.
Het meiden imago is er vanaf maar je rijd toch nog een MR2. Kun je beter voor de 2de generatie gaan. Deze heeft van zichzelf een beetje Ferrari looks. Zelf heb ik er namelijk ook een.
Voor minder zijn er genoeg échte en mooiere Ferrari’s te koop.
@ruudw: Aanschaf is één ding, een echte Ferrari onderhouden een heel ander ding. De markt van Ferrari’s in de ‘betaalbare’ prijsklasse wordt over het algemeen gemeden door de echte liefhebber, vanwege vakk voorkomende zaken als onbekende historie, achterstallig of zelfs ondeugdelijk onderhoud. En daar kun je financieel dan gigantisch op leeglopen.
Voor bepaalde projecten zoals een mini met een v12 erin kan ik nog respect opbrengen. Bij dit soort wannabe projecten vraag ik me echt af wat de eigenaar bezield.
Eigenlijk heeft de bouwer van deze creatie groot gelijk. Een echte Ferrari wordt ook alleen maar gekocht om rond te paraderen met een bak herrie. Als je jezelf toch zo nodig belachelijk wil maken dan is dit ding, economisch gezien, een stuk slimmer.
Over een MR2 gesproken: Ik zag vanmiddag een Porsche Boxster ‘ Red Seven’ rijden en van 50 meter afstand zou ik zweren dat het een getunede MR2 was…
Het idee is leuk maar man man man dit ziet er niet uit…
Leuke creatie maar je ziet toch duidelijk verschillen
Deze zat toch ook in wegmisbruikers?
Weer een gevalletje wil wel kan niet. Ik snap niet dat mensen hier geld in stoppen.
Mooier dan de echte Ferrari!
Herstel: taxatiewaarde is geen verkoopwaarde. Het is het bedrag wat je nodig hebt om weer zo’n wagen neer te zetten.
@freezzr: Inderdaad. Mijn Midasje zou ongeveer een taxatiewaarde hebben van 10 mille, maar huidige marktwaarde zit onder de 4000. Ik lig er niet wakker van, maar het is wel vreemd dat dat soort getallen zo ver uit elkaar liggen.
Stond deze een paar jaar geleden ook niet te koop in Almere en ook het nieuws haalde?

http://www.telegraaf.nl/binnenland/20317986/__Proefrit_met_Ferrari_eindigt_in_cel__.html
Voorbumper steekt uit tenopzichte van de moterkap
Voor 40K heb je een echt 360, doe mij die dan maar ipv dit ding.
Wat een baggerhok, wannabe’s zijn altijd -1!!!
schuin langs achter bekeken, zit er precies een klein beetje Ferrari ff in.
@humpyourdog: oops, foute topic.
het blijft een rijstracert
voor dat geld heb je een hele goede 308 of 328,je moet wel gestoord zijn om dit ding te kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).