Deze bips willen we zien op de Ferrari F12 Modificato [updated]

Auteur: , 57 Reacties

We moeten nog eventjes wachten op de gefacelifte variant van de Ferrari F12. Maar we dromen alvast weg bij deze beelden.

Noice

Naar mijn mening is de Ferrari F12berlinetta (rijtest) nog steeds de meest begeerlijke auto op de markt. There, I said it. Je moet ‘op de markt’ echter wel met een korreltje zout nemen, want als sinds vorig jaar april schijnt Ferrari haar dealers geïnstrueerd te hebben geen nieuwe orders meer aan te nemen voor de V12 coupé. Ferrari ontkende die geruchten destijds direct, maar het is inmiddels een publiek geheim dat er een update van het model aan zit te komen. Naar verluidt gaan we die voor het eerst zien op de Salon van Genève, hoewel Ferrari ook wat dat betreft het liefst nog een beetje geheimzinnig blijft.

Hoewel het merk wel vaker een beetje moeilijk doet, kan de gemiddelde autoliefhebber nooit lang boos blijven op het bedrijf dat al decennia lang dromen verkoopt. Iedere introductie van een nieuwe Ferrari is weer een gebeurtenis op zich. Zelfs bij een (ingrijpende) facelift zoals die van de F12 staan er ongetwijfeld weer drommen mensen te kwijlen langs de Ferrari-stand.

Voor het zo ver is, viert de speculatie uiteraard hoogtij. Komt er net als bij de GTC4Lusso ook een V8? Weet Ferrari nóg meer paarden uit de atmosferische V12 te peuren? Wordt de naam GTB2Daytona? Al die zaken zijn min of meer interessant, maar bij een Ferrari zijn toch vooral ook de looks belangrijk. We kregen zojuist een brief van Manlio Musselli, met een paar tekeningen van zijn visie op de gelifte F12.

F12M-mooi

Ook Ferrari-chat poster Milanno liet al eerder zijn licht schijnen over de F12 Modificato.

F12-minder-mooi

Beiden hebben zich duidelijk laten inspireren door de veranderingen die de Ferrari FF onderging toen die de GTC4Lusso werd. Vooral de terugkeer van de dubbele ronde achterlichten aan beide kanten lijkt gevoelsmatig waarschijnlijk te zijn. Of is de wens in dat geval de vader van de gedachte? Waar Musselli verder doorborduurt op de F12tdf lijkt de impressie van Milanno meer op een F12berlinetta met 4 achterlampen. Persoonlijk vind ik de eerste wat beter geslaagd, vooral de achterzijde mag direct in productie wat mij betreft. Laat weten wat jij hoopt en verwacht voor de nieuwe F12, in de comments. (via: Trazione Posteriore)

UPDATE: lezer Vincent tipt ons over een private event op Ferrari’s circuit Fiorano waar een zekere Instagrammer bij aanwezig was. Vette kans dat het om de F12M gaat!

Ferrari Private event57 reacties

Dayum dat ass! Waar kan ik de loterij winnen? Ik laat de juiste tipgever wel eens een stukkie rijden als ik hem win en dit komt er zo uit te zien!
@peug206: beetje lotus kont. Te saai voor een Italiaan toch.
@janjansen: ik vind zo’n strakke kont toch wel leuk, zowel op autos als op … ;)
@peug206: fietsen? ;)
Zowel op de FF als op de F12 vind ik de enkele achterlichten vele malen mooier dan deze dubbele. Wellicht is het een kwestie van gewenning, maar zoals ik er nu tegenaan kijk vind ik dit een achteruitgang.
@cpp1: Ik vind die enkele achterlichten juist erg kaal ogen. Het komt op mij nogal karakterloos over. De dubbele achterlichten verwijzen veel meer naar modellen van vroeger en geeft de auto’s een veel authentiekere uitstraling vind ik.
@granlusso: smaken verschillen
@granlusso: eens maar het zit er nu zo geforceerd op.
Hoi word er niet mooier op.
@gerjan: hoi eens
@gerjan: Hoi Corvette!
@gerjan: hoi, zullen we dan toch maar Pininfarina weer een keer bellen?
Er komt eerst nog een F12M toch? Ten minste, ik heb iemand in Nederland gesproken die de eerste in Europa geleverd krijgt (in NL) begin 2018.
@ghost: M staat toch voor Modificato, net zoals de 512M en de 575M?
@danone: sorry, echt nooit geweten, maar dat zou dan kloppen met wat ik heb gehoord.
@ghost: op Ferrarichat is ook een Nederlander die er een heeft besteld, mogelijk dezelfde? Ben zeer benieuwd naar de looks, de klanten die er al eentje besproken hebben vast ook!
@risl: werkelijk geen idee, ferrarichat wat is dat? Ik vermoed niet dat hij daar op/bij zit. Enige wat hij mij heeft gezegd is dat hij de aller, aller eerste F12M die in Europa wordt uitgeleverd heeft toegewezen gekregen. Kleur, uitvoering, etc. Heb ik dan oo echt geen idee van.
@ghost: Ferrarichat is het grootste internationale ferrariforum ter wereld, veel eigenaren en liefhebbers zitten op dat forum.
@ghost: P.s., volgens mij konden kleur, interieur, enz. nog niet aangegeven worden, in principe koop je nu alleen nog het build slot (productieplek) en bepaal je de rest pas als de auto bekend gemaakt is
Zolang de F12 haar string maar uittrekt, vind ik alles best.

Vooral die eerste impressie is zeer fraai. Als Ferrari die zo bouwt, dan heb ik een nieuwe favoriete auto.
@berlinetta: ik ben bijzonder pro-string-loos maar in het geval van de F12 maak ik graag een uitzondering. Ik vind het gaaf en origineel, het maakt de auto uniek. Van mij mag ‘ie dus aanblijven maar dikke kans dat ‘ie verdwijnt… Ik gok op een meer cleane kont á la 488.
@davelepeef: Uniek is het zeker, maar ik vind de gehele kont an sich niet bijzonder goed gelukt terwijl de rest van de auto prachtig is.
@berlinetta: met jouw naam had ik eigenlijk niet anders verwacht.
@str8six: Maar ik had deze naam al voordat de F12 er was ;)
@berlinetta: I know. Ferrarii kijkt mee. Je inspireert ;-)
@str8six: Ik wil ze best helpen met het bedenken van goeie namen, want de laatste tijd hebben ze daar nogal moeite mee vind ik. kleine lettertjes, geen spaties etc. Laat die onzin maar achterwege.
Yay, terugkeer naar dubbele achterlichten!!
Niet dat ik er ooit eentje zal kunnen kopen maar dit mag Ferrari per direct in productie nemen. Damn.. wat heerlijk!
@misterdrogba: zeg nooit nooit
@cpp1: zei hij ook niet ;)
@cpp1: hij zei ook geen nooit…?
@davelepeef: niet dat ik ooit = ik kan nooit maar dan abn…
Wat een lelijk ding zo. Hou maar gewoon die enkele achterlichten à la 275 GTB, 250 Lusso, 599, etc.
komt een 6.5 V12 in, 4 achterlichten komen terug (a la Lusso), uiterlijk meer aggressief en entertainment system uiteraard van lusso.
Ik vind het er erg vet uitzien. Maar ik zou het jammer vinden als ze het zo doen. Er is altijd wel redelijk veel verschil geweest tussen de modellen van Ferrari en deze lijkt mij te veel op de GTC4LUSSO. Nogmaals, heel erg mooi. Maar niet des Ferrari als je het mij vraagt.
Asjeblieft geen turbo’s! Dan ben ik allang blij..
@nopetrolnofun: Die komen er ook niet op.
Alleen de naam ‘Modificato’ klinkt al te gek…


:)
Van deze bips krijg ik een beetje een corvette idee
Wat een kneitermooie auto
@racer123: *kneiterrooie
Als ik de plaatjes zo zie is het een schitterende wagen, maar prefereer ik de wagen van voor de facelift.
Ben erg gecharmeerd van de huidige F12, hoeft wat mij betreft niets aan gewijzigd te worden. En al helemaal geen dubbele achterlichten, juist de huidige enkelvoudige stralen een mooi soort soberheid uit. De renderneus hierboven met de iets grotere koplampen en bredere luchtinlaat zou eventueel mogen, maar hoeft niet perse.
Ik vind de F12berlinetta zoals we hem kennen toch een stuk mooier dan de F12M zoals die hier in de impressies wordt getoond. De achterkant van die eerste impressie vind ik mooi, maar de voorkant niet. Met die GTC4Lusso-achtige koplampen gaat ‘ie er niet op vooruit. Daarnaast vraag ik me af waar de lucht heen moet die via de sleuven in de motorkap naar binnen komt. Bij de F12berlinetta en tdf zit er een duidelijke uitsparing om de binnengekomen lucht langs de deuren te leiden, maar is hier dicht gemaakt met plaatwerk. Klein detail wat de shopper in kwestie overzien heeft.

Die tweede vind ik ook niet zo bijzonder. De wagen zelf lijkt wat mij betreft te sterk op de F12 om als een echte Modificata door het leven te gaan, en dat Apple Carplay scherm in de auto is ook een beetje misplaatst. Dan zou je elke keer als je op pad gaat een bijrijder moeten meenemen voor de bediening van het infotainment.
Muah doe mij maar de oude ….
De voorkant mogen ze zo houden, wat mij betreft is die prima zoals die nu is. In ieder geval geen voorbeeld nemen aan de render aan de voorkant, want die is verdomde lelijk. Op de Lusso werkt het wel, op deze echt niet.
Maar die achterkant van die render…. Dat is perfectie. Eigenlijk is de F12 perfect op die rare lijnen in de achterkant na; bij die “Milanno” impressie behoudt hij die lijnen en dat zou ik jammer vinden. Dat ze de vier achterlichten van de Lusso overnemen is wel fijn, dat bevalt me wel.

Als dat interieur zo blijft dan vind ik dat wel opvallend, Apple Car Play maar dan aan de passagierszijde. Apple Car Play is juist fijn voor het besturen van een auto, de bijrijder kan immers zijn iPhone gewoon zelf bedienen. Dat ze niet opteren voor een navigatiescherm à la Lusso is ook opvallend, hoe ze die hebben weggewerkt vind ik dat de Lusso en schitterend interieur heeft.

Momenteel levert de F12 heel veel power, ik verwacht een compromis tussen de huidige F12 en de TDF, zo’n 750 PK. Ik ben benieuwd!
De voor en zijkant vind ik er niet perse mooier op worden, maar ook zeker niet lelijk.
Maar de achterkant ziet er een stuk beter uit zonder de “F1 geïnspireerde mistlamp”. De dubbele achterlampen geven hem wat mij betreft een traditionelere Ferrari-look. Al weet ik niet of ik het mooier vind dan de enkele lamp.
mrb via Android app
De achterkant van Photoshop 1 is erg mooi, mogen ze van mij zo overnemen. De rest ziet er niet uit. Zoals @edge al zei, die koplampen passen er niet. Ook is die bek te groot en snap ik helemaal niks van wat hij gedaan heeft bij de sideskirt.
Maar ja, die achterkant is top!
Van StringFerrari naar CorvetteFerrari…

Ik zal niet zo snel nee tegen een string zeggen; dus de F12 vond ik wel prima ogen.
Ik hou van Corvettes, maar een CorvetteFerrari?

Dan maar de oude F12
Erg mooi ding zeker de dubbele achterlichten veel mooier dan de enkele.
Prachtige render maar te weinig onderscheidend van de Gran Lusso. Dus een no go voor mij.
@leaper035t: Slechte render, dat profiellijntje onder het linker achterlicht komt links helemaal niet terug…
Op de laatste foto zie je een GTO… dat is pas een monster.
Het wordt een na v12 met ongeveer 800hp en meesturende achteras. Dubbele achterlichten en infotainment systeem zoals op de GTC. Heel erg blij dat ik op de lijst sta voor uitlevering in 2018. Gr, eigenaar van de gele F12 in de sneeuw!
@redactie, het gaat hier met 100% zekerheid om de opvolger van de F12. Heb zelf ook de uitnodiging hiervoor ontvangen.
Wat een dikke wielen!!
Ziet er veel belovend uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).