Deze BMW Z8 op Autotrack kost een miljoen

Auteur: , 54 Reacties

Nou ja, dat is klikbeet van de verkoper, maar hij is ongetwijfeld wel heel duur.

De BMW Z8 is dankzij zijn retro uiterlijk een aparte auto. Het is youngtimer, maar hij ziet eruit als een klassieker. Nou hadden wel meer auto’s rondom de millenniumwisseling een design dat teruggreep op een ver verleden, maar eigenlijk spreekt geen enkele daarvan vandaag de dag nog zo tot de verbeelding als de Z8. Althans, corrigeer me maar in de comments als je er anders over denkt, uiteraard.

Misschien is het het feit dat de auto een legendarische rol speelde in een Bondfilm. Misschien komt het door de korte productierun en het (voor moderne begrippen) relatief beperkte productieaantal van een dikke 5.000 stuks. Of misschien komt het door het feit dat de Z8 toen ‘ie nieuw was helemaal niet onverdeeld goed ontvangen werd door het collectieve journaille. Hoewel de open sportwagen de motor deelde met de legendarische E39 M5, werden de rij-eigenschappen bijvoorbeeld best wel een beetje bekritiseerd door zuurpruimen onafhankelijke stukjesschrijvers. Informatie waar inmiddels helemaal niemand meer iets om geeft.

Maar aanvankelijk schreef de Z8 wel af als, euhm, nou ja als eigenlijk vrijwel elke andere nieuwe dure BMW. Doch toen kwam de kentering. Op de golven van de klassiekerboom tel je tegenwoordig meer neer voor een Z8 dan de auto ooit nieuw kostte, vooral als je er een wil in iets anders dan zilver of zwart. In (veel) kortere tijd bewandelde de Z8 daarmee ironisch genoeg exact de weg die zijn grote voorbeeld, de BMW 507, voor hem al had bewandeld.

Het exemplaar dat op Autotrack te koop staat is echter ‘gewoon’ zilver, dus waarom zou je hier de absolute hoofdprijs voor betalen? Wel het antwoord is simpel: deze auto is ‘nieuw’. De eerste eigenaar kocht de Bimmer, reed er een weekje mee en zette ‘m daarna in een stalling. Nu, 16 jaar later, is de auto daar eindelijk uitgekomen om verkocht te worden. De auto heeft volgens de verkoper nooit regen of zon gezien en is volgens de verkoper tevens voorzien van verwarmde zitplaatsen voor en achter. De échte vraagprijs mag je pas weten als je aanklopt met je Black Card in de aanslag. Koop dan?

Dank Mevlut voor de tip!54 reacties

Ze moesten die eigenaar een miljoen als boete doen betalen om die auto 16 jaar lang stil te laten staan.
Verwarmde zitplaatsen áchter ? Dit is unieke Z8 met dickey seat ? Dat zou de mallotige vraagprijs misschien verklaren 😂
En dan niet eens de moeite nemen goede foto’s te laten maken.
@onnes: ja inderdaad. Die grijze muis is niet heel aantrekkelijk vastgelegd…
Nooit een mooi Z model gevonden. Voor mij blijven de Z3 Coupe of een Z1 toch wel een treetje boven dit toch wat hipster-achtige apparaat staan.

Als t dan een Z-car moet zijn, prefereer ik toch de Alfa SZ.
@sudbina: 240z!
Haha wat een grapjas.
Dan is een nieuwe Z4 voor een fractie van de prijs toch een veel betere deal.
@alcantara: duidelijk geen verstand van de waarde van dit soort auto’s en dan noem je een nichten auto als ze Z4😂 de Z8 word alleen maar meer waard, de Z4 verliest al gelijk duizende euro’s als je bij de dealer wegrijd🤣
@e36m3gt: Haha, over nichtenwagen praten en dan doen alsof een Z8 roadster dat niet is…
De garantie dat deze meer waard wordt (lees: dat je hem makkelijk kwijt kunt aan een koper die er nog meer voor biedt) heb je niet. Anders was hij vandaag al verkocht geweest.
Nooit echt mooi gevonden, vooral de voorkant. De achterkant is dan wel weer erg mooi.
Handbak?
@witte911: een bmw z8 is altijd handgeschakeld.
@maotje: behalve als alpina
@jvthof: oelalaa 😂
@jvthof: dat is ook geen bmw he.
@maotje: Mee eens! Maar toch ;)
@maotje: dom van me ja, alleen Alpina heeft automaat
Mooie tijden toen er nog een dikke laag rubber om de velg zat
@chriscross: ah, ik ben dus niet de enige die er zo over denkt.

De grootste doodzonde die je op dit soort auto’s kunt loslaten, is een setje ‘moderne’ aftermarket velgen in een maat die 2 of 3″ groter zijn dan dat wat de ontwerper van de auto voor ogen had.
@RRRobert: als je het concept ziet stond die op grotere velgen. Denk eerder dat het kwam door het gewenste comfort in de auto deze op overigens in mijn optiek mooie verhouding velgen/band staat.
Best een leuke auto om te zien, klinkt vast ook mooi. Een dikke 5000 stuks is niet echt uniek en of ie nou 15km of 15000 km op de teller heeft boeit me ook niet zo. Een miljoen is best wel veel geld, vooral voor een aardige niet al te bijzondere auto. Dit geld trouwens ook voor al die 12 in dozijn porsches die voor een belachelijk bedrag op t internet staan. Tuurlijk zijn t aardige autos maar hebben geen wauwfactor in mijn ogen.
@maferick74: wat heeft voor jou wel een wauw-factor?
@z4coupe30si: Nieuw auto’s die qua techniek en performance superieur zijn aan hun voorganger(s).
Wat dat betreft is een Z8 behoorlijk gedateerd.
@z4coupe30si: een ferrari f40, f50, Enzo, 288 evolutione, 250 GTO, 250 TR, 250 LeMans, Lambo countach, Mercedes 300sl Gullwing, Porsche 918 spider, BMW M1, Lmp1 Lemans en formule 1 auto’s met historische verhalen, de eerste T ford, Rolls royce Silver Ghost, Pagani Zonda, Koningsegg bolides, ford mustang Elenore, McLaren f1, en natuurlijk de alfa romeo 159
@maferick74: de BMW z8 vind ik maximaal 250.000 euro waard.
@maferick74: goede smaak. Op de RR na dan wat mij betreft 😊
@maferick74: goede smaak inderdaad. Een Z8 hoort niet in dat rijtje thuis al is ’t alleen maar omdat ’t de obese is onder de genoemden, belachelijk zware auto gemaakt voor de US market.
@maferick74: Maar dit iets heel anders.
Dit is een cabrio voor de relax, met een aardige sound.
Geen overbodige zooi op je dashboard (waardoor hij relatief goed verouderd).
Op mijn route (rondom Zurich), rijden zeker 2 personen met een Z8 woon-werk als het cabrio weer is. En dat is precies wat die 5000 moeten doen.
Voor een snellere vergelijkbare auto uit die tijd: SL55 AMG. Waarschijnlijk op alle punten beter. Alleen het uiterlijk: en dat is m precies.
En dat is precies wat ik 8 jaar geleden ook dacht. Toen vond ik 60-70k euro’s voor een cabrio die geeneens sneller was dan ‘die lelijke SL55 amg’ van ong 40k euro, toch een hoop geld voor een 2e auto.
Kleine 4 jaar terug deden ze 120k; vond ik toen ook te veel: een auto die bijna 100% meer waar werd in 4 jaar. Afgelopen 2 jaar vind je ze niet meer onder de 2 ton.
Ik zal er nooit een hebben, das wel zeker nu.
@maferick74: u bent voorzitter van de “Stichting Open Deur” ?
@maferick74: als je de uitspraak gebruikt zoals jij hem bedoelt dan is het “13 in een dozijn”.
@daveb: hahaha oh ja dat is ook zo 👍
Vaak met de Alpina Z8 mogen rijden. Wat een auto is me dat! Jammer stevig buiten mijn budget…
@unknown32: https://vandenbroeck-dilbeek.bmwpremiumselection.be/nlbe/voertuigen/bmw/z8/bmw-z8-alpina-qbbxs2wr

Ook boven mijn budget, maar wel een (zwarte) parel! Lijkt me een goede investering en daarbij een geweldige cruiser om soms een ritje mee te maken. De Z8 van dit artikel is gewoon véél te duur..
Er staat “Vraagprijs wordt alleen vrijgegeven bij serieuze interesse.” -> denk dat die €999.999 eerder een willekeurig gekozen (dummy€ bedrag is om aandacht te vergaren, wat met het plaatsen van dit artikel gelukt is.
@volvoxcseries: +nahh eerder beetje reclame van Autotrack of whatever
Een tijdje geleden zag ik een blauwe in Frankrijk met crème interieur, heel gaaf. Wel een droomauto maar zou er absoluut niet meer dan een ton voor over hebben.
Er staat nog zo’n zilvere te koop bij Stradale Cars in Herten met schitterende Alpina velgen (originele velgen zitten er ook bij). 40.000km ervaring op de klok en vast een heel stuk betaalbaarder dan dit exemplaar ;-).

https://www.stradalecars.com/nl/onze-selectie/car/show/Car/bmw-z8/
Stel dat ze nu een tweezits zit model maken met een M5 motor . Dat zou lekker zijn.
Dit bedrijf komt ook wel eens op fora tegen als die dikke bmw te koop aanbiedt als nieuw terwijl ze in Amerika total loss verklaard zijn.
Deze auto was 4 ton in guldens dus €180K.
In geen miljoen jaar🙄
Buikema? Was dat niet die tent waar die Lime Rock M3 met salvagetitle uit de US te koop stond: als “nieuw”….?
@fabian1978: dat apparaat had waterschade. (bijna) geen kilometers maar wel een nieuw interieur en kabelboom enzo
Ontworpen door Hendrik Fisker van jawel de Fisker Karma

Geef mij die maar

Oja heb ik al
Hele slechte foto’s zeg van een auto van een miljoen!🤨
Dat is nog eens een dure MX-5.
Lijkt wel een Fiat barchetta
Mijn auto mogen ze ook wel voor een miljoen euro kopen hoor geen probleem… Pak ik hem nog in ook, met een strikje eromheen!
@notsobig: hahahahahaha, welk wrak rij jij?
Het is dus niet alleen “wat de gek ervoor geeft”, maar blijkbaar ook “wat de gek ervoor vraagt”.
De prijs buiten beschouwing gelaten, doe mij maar een e39 M5. Een ijsblauwe facelifter graag.
Bij Gallery Aaldering in Brummen staat ook een mooie te koop, 238.000 euro…
Wat een doorgedraaide mafkees er voor geeft? Het is een leuke auto, maar voor 1 miljoen Pietermannen(we blijven bij de tijd van het jaar), gaat deze jongen een leuk huis kopen en daarna nog wat leuke nieuwe wielen er bij. Houden we nog wat over ook als je het slim speelt. Dit is echt zwaar en serieus over de top. Ik hoop dan ook van harte dat het ‘universum’ of te wel de ‘markt’ deze opportunist genadeloos afstraft en hem tussen wenkbrauwen ‘tieft’ gevolgd door een zwiepende vlakke handpalm ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).