Deze brute Volkswagen bestaat echt en gaat racen

Auteur: , 18 Reacties

Lang geleden dat Volkswagen nog eens zo'n brute blepper heeft gemaakt.

Volkswagen-ID-R-Pikes-Peak

Totaal als een donderschok bij heldere hemel komt dit plaatje niet, want onlangs liet Volkswagen ons al een teasertje zien van de elektrische auto waarmee ze dit jaar de Pikes Peak mee willen bedwingen. Dat plaatje liet echter nog vrijwel alles over aan de verbeelding, er stond niet veel meer op dan een stukje neus dat ook van de I.D. Vizzion had kunnen zijn.

Zojuist slingerde Volkswagen via Twitter echter bovenstaand plaatje de wereld in. Kijk, hier worden we wel warm van, ondanks dat de aandrijflijn van de I.D. R Pikes Peak volledig elektrisch is. Op de foto’s zien we namelijk een auto die veel weg heeft van een Le Mans Prototype van vroeger, toen de LMP’s nog wat slankere lijnen hadden.

Volkswagen houdt ons verder aan het lijntje voor wat betreft de specs van de auto. Wel kondigen ze aan een aanval te willen doen op de beste tijd ooit gereden bij de heuvelklim der heuvelklimmen. Coureur Romain Dumas zal hier nog een zware dobber aan hebben: het record staat op naam van rally-kanon Sébastien Loeb die in 2013 een 8:13,9 neerzette in de 875 pk sterke Peugeot 208 T16 (onboard video). De beste tijd voor een EV werd in 2016 gereden door Rhys Millen in een Toyota. Hij bereikte de top van de berg na 8 minuten en 57,1 seconden.

IDR18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ziet er bruut uit. Alleen lijkt me wat groot voor een echte top tijd op de hill climb.
@kilum: Dat zou best nog eens mee kunnen vallen qua lengte iig. Op een eerdere ‘teaser’ foto van voren is te zien dat het een cab-forward design is en de splitter nog voor de neus hangt.
@kilum: Als het formaat Radical is dan zal het wel meevallen maar het is idd lastig beoordelen zo
VW Senna GTR LongTail AMR Pro?😂
Het gaat ze gewoon lukken ook. Het is nog steeds onbegrijpelijk hoeveel beter ze waren dan de concurrentie in bijvoorbeeld de WRC een aantal jaar geleden.
Zou het dan toch bestaan, een VW waar je warm van wordt?
@fanboy: zijn er geen VW’s met stoelverwarming dan?
Lees net op Twitter dat Musk niet onder de indruk is…

“Even if Volkswagen comes with an EV that’s faster on the top of the Pikes Peak, they never succeed in overtaking Tesla in going mountaindownwards… Never!”
@moveyourmind: Het is jammer dat het ‘mountaindownwards’ zoveel pijn aan mijn netvlies veroorzaakt, anders was dit best een leuk grapje.
@kawasawasaki: ja idd. Wat is er mis met “going downhill”. Dat is ook nog eens de precieze figuurlijke uitspraak. Maarja. ik ben ook niet the best in knowing the grammaticals.
Is dat record van Loeb alweer uit 2013? Damn wat vliegt de tijd hard.
Als er VW op staat dan zullen ze wel Leentje buur hebben gespeeld bij een ander merk uit de groep. Dus oude Audi LMP1 omgebouwd?
@w0o0dy: Leentje buur als je kennis gewoon uit je eigen concern haalt?
Lijkt wel een ‘good old’ Group C racer. Mjam!
Ik dacht dat het de nieuwe Golf was.
Ziet er uit als een futuristisch gevechtsvoortuig uit de jaren ’40
“Deze brute Volkswagen bestaat echt”

En vervolgens zien we alleen een computertekening. Goed verhaal Jaap.
Maar gaan ze voor het record van Loeb of Millen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).