Deze Bugatti kost meer dan 3 miljoen euro

Auteur: , 40 Reacties

We moeten nog even wachten op de Chiron en dus komt Bugatti met een leuk tussendoortje.

Met je Chiron naar de jachthaven rijden, om vervolgens met een Bugatti-bootje te dobberen voor de kust van Monaco. Het is straks mogelijk. De autofabrikant maakt in samenwerking met Palmer Johnson een uitstapje naar de wereld van het betere waterspul.

Bugatti lanceert een serie vaartuigen onder de naam Niniette. De bijnaam die Ettore Bugatti gaf aan zijn dochter Lidia. Het design moet een knipoog zijn naar de Bugatti Type 57 C Atalante en de Type 41 Royale. Het zal wel, ik zie gewoon een ordinaire speedboot.

Er komen drie verschillende modellen van de Niniette-serie. Prijzen variëren van twee miljoen tot 3.25 miljoen euro. Het topmodel is de afgebeelde PJ63 Niniette. Het jacht is 20 meter lang en biedt accommodatie aan voor maximaal vier gasten. Die 3.25 miljoen kun je nog omhoog bietsen door los te gaan op de ‘tailor made’ afdeling. Zo is het interieur naar een volledig eigen smaakje aan te passen. Bugatti biedt daarnaast optioneel een hardtop aan om de boel droog te houden als het weer tegenzit.

Dit tussendoortje komt eigenlijk te laat om het afwachten te verzachten. De bouw duurt namelijk 12 maanden nadat de aankoop is gedaan, terwijl in maart Bugatti het doek zal trekken van de nieuwe hypercar. Echte foto’s van het vaartuig zijn er nog niet. Tot die tijd moeten we het doen met computerplaatjes inclusief een digitaal bikini model in de gallery.40 reacties

Maar hij drijft wel!
@martinus: We hebben wel eens een bugatti gezien die dat niet kan.
@martinus: men zegt het….
Maar hun prototype zou wel als een titanic gezonken zijn door een te grote motor
Is die 3 miljoen inclusief lekkerding zonnend op het dek zoals op de fotos? Zoja kunnen ze hem morgen wel komen brengen. En dan te bedenken dat ik niet eens bij het water woon.
@lamborghinibrapa: Je weet dat zij en de boot zelf digitaal is?
@lamborghinibrapa: Als jij die boot koopt kom ik wel als ‘lekkerding’ op je bootje liggen zonnen hoor. Geen probleem.
@lamborghinibrapa: dergelijke dames komen vanzelf zodra jij een bootje van 3,5 miljoen hebt.
@erce: Ja en echt omdat ze jou zo’n aardige gozer vinden!
@autogijs: al doe je bot, ze blijven hoor!
@erce: Het is heel naar voor vrouwen om te horen dat het zo werkt.
@lamborghinibrapa: Je mag bij mij afrekenen
@lamborghinibrapa: oh shit artikel niet helemaal afgelezen mijn excuses haha
Het is dus een bood van Palmer & Johnson Yachts met een Bugatti badge. En als je de zelfde boot koopt zonder Bugatti badge is hij 500K goedkoper en mag je zelf nog je interieur bepalen ook. Hmmmm… Lastige keuze…
@kilum: Je kan er voor een paar ton vast een Tag heuer motor in laten plaatsen.
@kilum: Een “bood”? Bedoel je ‘boot’? Hoe diep kan je zinken, zeg!
@nidlaobud: Jij maakd nooid vouden?
Maar, zit er een w16 in?
Wel een ontzettend vette boot. Alleen is het zo’n dikke joekel van 2 meter, kan je maar vier golddiggers meenemen. Dat zou toch beter kunnen.
Doe maar gewoon een Riva… Pornoboot!
@henkhupelschoten: Er is enkel maar een heel klein probleempje; klassieke Riva’s doen hetzelfde als vintage Rolexen en Omega’s;Belachelijk veel geld.En voor een nieuwe vragen ze wel heel erg idiote prijzen.Voor een knappe ben je inmiddels tussen de € 975.000,- en € 1.550.950,- kwijt En dan heb je nog steeds “maar een knappe speedboot”
Alsof iemand op of omkijkt als je achteloos de sleutels van je Bugatti speedboot op de bar gooit in dat kleine café in de haven waar je geld of wie je bent niet meer meetelt…
Het lijkt wel een politieboot met die zwaailichten op de beugel.
ik ben benieuwd wat voor ab’ers er op de poll autoblog auto van 2015 op de passat GTE gestemd hebben
@arashrsf: Zit op IOS app, wsl kan ik hier niet stemmen. Ik denk niet dat ik voor de GTE ga.
Een designerboot…. Nooit wat mee gehad.

Doe mij maar een vooroorlogs garnalenkottertje ofzo. En dan rammelend en pruttelend de haven van Monaco binnen komen. Dat lijkt mij wel wat ;-)
@Rob: Same here, Ik hou van boten en heb zelf een klassieke spitsgatsloep van een meter of zeven.Af en toe kan ik dit soort boten wel waarderen maar ik heb een ding wel geleerd; een boot wordt je dood.Iedereen wil altijd meevaren maar uiteindelijk ben jij degene die broodnuchter z’n boot nog even naar de jachthaven moet terugvaren terwijl de rest al in z’n mandje ligt.Nee doe mij maar een oceanracer waar je met z’n allen keihard aan het werk bent om door weer en wind zo snel en zo veilig mogenlijk weer de haven te bereiken.Een snel zeilschip zo dwars mogenlijk zien liggen? Onbetaalbaar.
@sydney:
Ik ben een geboren en getogen Tukker. Dus het enige fatsoenlijke water wat ik ken is Grolsch ;-) Heel veel met boten heb ik dus niet.

Maar ik heb me regelmatig kostelijk vermaakt op een zo’n oud kottertje. Met kameraden. Beetje ouwehoeren, beetje vissen, ‘hits’ draaien en precies niks vangen. Uiteraard gewoon huren. Krijg je er een kapitein, stuurman en matroos in één bij. Want anders krijg je precies wat jij schetst. En dat is niet de bedoeling natuurlijk ;-)

Maar mocht geld geen rol spelen, zou ik direct zo’n vooroorlogs kottertje op de kop tikken. Zorgen dat de techniek het (net) allemaal doet, benedendeks klaar maken voor ontspanning ipv werk en ik ben blij. Zou ik ‘em ergens aanleggen in een troostloze haven in het noorden van land. Ergens ouwe norse knar uit de klei trekken en vragen of hij het ding wil onderhouden en mij plus aanhang af en toe wil rondvaren. Rest van het jaar mag ie ‘em (of zijn kleinzoon) verhuren en het geld houden.

Perfectie, door imperfectie. Tot zo ver mijn hersenspinsel voor vandaag…..
Interessant ontwerp. Beetje bijlboeg meets speedboot. Zal zijn snelheid wel aardig vast kunnen houden bij hoge golven. Gaaf ding dus om met harde wind mee naar buiten te gaan!

Voor de rest een beetje zielig dat er maar 4 slaapplaatsen op zitten. Ik heb op mijn sleepboot van 16 meter al acht, en dat is ook nog voor de helft machinekamer.
Opvallende samenwerking: Palmer Johnson heeft niet zo’n goede reputatie en heeft haar werf in de USA gesloten en al het personeel ontslagen. Het bedrijf bestaat nu vooral op papier.
Is dat niet die boot van de Heineken reclame voor de James bond film spectre?
Mooi ding, doet mij denken aan de boot van The Island. Heerlijke film!
Al die automerken komen tegenwoordig met boten
Man man man kansloos.
Straks gaan bugatti’s nog vliegen ook!
Veel geld voor zo’n boot.Veel grote jachten komen uit Nederland en kosten een miljoen per meter.
Straks nog een Bugatti-zonnebril, Bugatti-gympjes en een Bugatti-short en het plaatje is compleet…
@Esprit_de_Flandre: zijn die er niet al?
@terminator: Zou goed kunnen, maar ben er niet voor in de markt, dus geen zin om het uit te zoeken…
Toch leuk artikel voor botoblog.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).