Deze cabrio met V12 heeft een knalblauw interieur

Auteur: , 29 Reacties

De ultieme cruise-mobiel?

Wat Rolls-Royce heeft bewerktstilligd onder leiding van BMW is eigenlijk best knap. Het merk had een valse start sinds de scheiding met Bentley. Bentley kwam met de Arnage, een doorontwikkeling van oude Bentley’s, terwijl de Continental GT juist veel genen deelde met de Volkswagen Phaeton en Audi A8. Rolls-Royce moest even wachten, maar met de Phantom sloegen ze keihard toe. Die auto was zo geslaagd, dat het van Maybach maar een potsierlijke vertoning maakte. Maybach staakte de productie en Bentley zit nu prijstechnisch een stap (of twee) ónder Rolls-Royce.

Heel oneerbiedig zou je kunnen zeggen dat de Dawn die je op deze foto’s ziet een omgekatte 7 Serie is. De bodemsectie kent overeenkomsten en de motor is natuurlijk van BMW. Maar is dat zo erg? De 7 Serie is een van de beste auto’s ter wereld en het aggregaat in kwestie is een majestueuze V12. Kortom, niets om je voor te schamen. Dankzij de Ghost, Wraith en en Dawn kan Rolls-Royce nu ook een jonger publiek aanspreken. Verschrikkelijk nieuws voor de traditionele Rolls-Royce bestuurder, maar het bedrijf moet gewoon winst maken, iets wat vroeger niet altijd lukte met de automobieldivisie.

Rolls-Royce Dawn '18

Speciaal voor de jongere doelgroep is er het ‘Black Badge‘ programma. Hier kun je je Rolls-Royce net wat sportiever of stoerder eruit laten zien, in plaats van chic of aristocratisch. Deze Dawn is een zogenaamde Black Badge Trichromatic. De auto staat bij Abu Dhabi Motors, die we voornamelijk kennen van deze blauwe 7 Serie met een rood interieur en deze eveneens blauwe 7 Serie met een rood interieur.

De Rolls is gespoten in wit, wat vaak niet al te best staat op zo’n enorm slagschip. Echter, de details maken veel goed. Zo kent de auto blauwe striping, die net dat beetje cachet geeft. De velgen lijken ‘bicolor’ te zijn en dat is echt iets voor een Slowaakse Autotuning-gids. Maar dat is dus niet waar, als je goed kijkt zie je dat er ook blauw in is verwerkt. Het maakt het niet direct mooi, maar wel bijzonder.

Rolls-Royce Dawn '18

Dat geldt in het bijzonder voor het interieur. Dat bestaat uit knalblauw leer waar Gargamel hoofdpijn van zou krijgen. Het blauw wordt afgewisseld met zwart leer en rode striping. Wederom, het is niet direct supermooi, maar wel heel erg bijzonder. Wat het kost is nog niet bekend, maar reken erop dat het een vrij prijzige aangelegenheid gaat worden.29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Bah bah en nog eens bah.
@zeilboot: en dan nog meer bah, bah en blech :r
Niet alleen Gargamel krijgt er hoofdpijn van…
Dat komt de inruilprijs zeker niet ten goede. Speelt in deze klasse ook geen rol, vrees ik.
Blauw is opzich niet zo lelijk in dit interieur. Alleen wel een iets zachtere kleur, dit is zum kotsen.
“Niet direct supermooi, maar wel heel erg bijzonder”. That’s one way of putting it…
Beetje jammer dan als je buurman met zijn lease audi een mooier interieur heeft. Het voordeel van mensen met dit soort auto is dat ze er gelukkig niet veel in hoeven te zitten. Met mijn 7000 km per maand. Zou ik al meer dan tevreden zijn met een standaard e-klasse of a6.
detail maar MB heeft Maybach neit failliet laten. Ze zijn toendertijd slechts gestopt met de productie.
@alloallo: Je hebt volkomen gelijk, een beetje onhandig verwoord. Ik zal het even aanpassen. Thanks!
@willeme: thx! mijn zin had ook soepeler gekund.
Can’t been unseen… Mijn arme ogen!
Het canvas dakje is wel gaaf hoor.
Het interieur doet mij niets.
Die velgen…

Bijna hetzelfde als die vroeger onder de goedkope Majorette schaalmodellen zaten. Of het nou een model van een Renault 4 of Ferrari Daytona was, ze hadden allemaal van dit soort verschrikkelijk lelijke wielen.
RR gaat er prat op dat bijna elke auto “bespoke” is. Ik denk dat ze van deze wel een aantal nachten wakker hebben gelegen. Ik ben blij dat Henry Royce deze sh1t niet hoeft mee te maken…
Benieuwd wie of wat die ‘ADM’ is, die dit gevaarte specially commissioned heeft. Die heeft – voorzichtig gesteld – een wat byzondere smaak 🤔
@amghans: Abu Dhabi Motors, de grootste BMW verdeler everrr
Dit staat misschien leuk in een blauwe RS4 avant uit 2006, maar niet in een nieuwe Rolls Royce..
Blijkt maar weer eens dat rijkdom geen smaak met zich mee brengt
Gargamel wordt gek
Gargamel wilde smurfen om goud van te maken, voor deze smurf heb je veel goud nodig.
Bleeh, bijzonder knap hoe je dat interieur zo goedkoop laat laten lijken
Gatverdamme….

Een Rolls hoort vol met hout en zacht leder te zitten.
Dit is precies niet mooi
Dan is een knalroze bentley coupe weer heel aangenaam om naar te kijken…
Dabadie, daba-nee…
Het zal vast heel fijn rijden, maar doe mij toch maar een donkerblauwe Continental.
Hwt interieur is nou net het enige mooie aan die hele auto….
Tja. Dan kun je als aankoopbegeleider bij Rolls wel zes keer vragen “Are you sure?”, maar als de arabier dan telkens Yes mompelt en steeds dreigender gaat kijken dan is het een keer “Very well then”.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).