Deze cabrio met V8 heeft een half miljoen op de klok

Auteur: , 50 Reacties

Bijna 500.000 km, dat is nog eens kwaliteit.

Het is een van de meest onbegrepen auto’s die aan het begin van dit millennium op de markt kwam, de Lexus SC430. Zelden werd een auto zo slecht ontvangen als deze grote open Coupe-Cabriolet.

De auto was niet snel genoeg, niet sportief en de looks waren niet naar de smaak van het internationale journaille. Value for money? Corvette. Klasse? Jaguar XK8. Das beste? Mercedes-Benz SL500. Ondanks dat de SC430 eerder op de markt verscheen dan de Mercedes SL (R230), was de SL een tijdlang ‘de VW Golf van Monaco’. Je zag ze werkelijk overal rijden. Dat verklaart waarom er zoveel occasions van zijn.

Lexus SC430 '04

De Lexus SC430 is een stuk schaarser. In tegenstelling tot wat de autojournalisten destijds vonden, waren de klanten die er daadwerkelijk eentje kochten wél lyrisch over. Deze SC430 occasion is daar het rijdende en ultieme bewijs van. Het is een exemplaar uit 2004, dus de voormalig eigenaar kon ook kiezen voor een Mercedes-Benz SL. Dat heeft hij niet gedaan en waarschijnlijk maar goed ook, want de betrouwbaarheid en bouwkwaliteit van deze Lexus staan op een zeer hoog niveau.

Lexus SC430 '04

Dit exemplaar heeft sinds maart 2004 namelijk 491.402 kilometer gelopen. Dat is bijna een half miljoen. In tegenstelling tot sommige SL’s met 14 eigenaren uit de laatste 3 jaar (vaak AMG-look uitgevoerd, gek genoeg) heeft deze SC430 slechts één eigenaar gehad. Jazeker, de held in kwestie kocht een SC430, reed er bijna een half miljoen kilometer mee en verkocht hem vervolgens. Hopelijk heeft ‘ie een LC500 gekocht. Kunnen we die over 15 jaar behandelen. De vraagprijs is vrij bescheiden: voor minder dan 8 mille heb je een van de gaafste cabrio’s uit zijn klasse. De advertentie kun je hier bekijken.50 reacties

Hij mag technisch wel goed in elkaar zetten, maar hij is wel écht lelijk zeg.
@mr27: ipv lelijk noem ik het speciaal ^^ en ik zou any given day toch wel de SL boven dit kiezen, maar smaak is persoonlijk.
@ddimi: smaak is idd persoonlijk maar ik vind hem ook best lelijk.
@ddimi: sl is inderdaad veel mooier maar wie weet wordt dit nog wel een “money bom”
@tortuga: ja dat is mogelijk .. Wie durft het aan?
@ddimi: Ik, want dit ding loopt zonder problemen nog wel een tonnetje of 2 (de zescilinders hadden wat issues, deze V8 niet, zolang je ‘m zo nu en dan maar een keer goed intrapt) en voordat het zo ver is ben ik ‘m écht wel zat.
Vind 8K alleen wel flink teveel voor een auto met 500.000 km.
Een held? Eerder een halve zool om zolang in zo’n lelijk hok te rijden en tegen zo’n lelijk dashboard aan te kijken.
@emping: Kijk liever tegen het dashboard aan dan tegen de buitenkant. Wat is die lelijk zeg.
Dit vond ik juist altijd een heel mooie Lexus.
@750i: maar nu niet meer?
@mashell: Zulke antwoorden als van jou zijn de reden dat ik vaak niet wil reageren op een topic. Je weet best wat ik bedoel overigens.
@750i: nee, ik weet natuurlijk niet wat je bedoeld, hoe kan ik dat nou weten? Daarom vraag ik het. Vindt je dat het model in de loop der jaren er minder mooi op wordt? Of was je wellicht wat slordig in je woordkeus? Ik vind het model inmiddels behoorlijk klassiek en zwaar ogen maar voor een model van dit tijdperk juist nog zeer acceptabel.
@mashell: bedoelt*, vind*

Doe het dan zelf ook goed ;)
@joost1990_2: dames, dames…
Dat zijn een hoop airmiles. Kwalitatief uitstekend maar ze hadden ook wel wat geld mogen uittrekken voor een ontwerper. Wat een gedrocht.
Het is niet moeders mooiste hè, wel kwaliteit
Val je je waarschijnlijk geen buil aan. Tien keer liever dit inderdaad dan een veertiendehandse bersjonniede SL.
In al die kilometers heeft hij ongeveer de nieuwwaarde aan tankbeurten achter de rug! Maar goed zo zal meneer/mevrouw er niet naar terug kijken!
“Zet hem op de brug en je ziet waarom er geen budget meer over was voor de afdeling ‘styling’…” ©desjonnies (🚭)
Volgens Clarkson en May de meest verschrikkelijke auto aller tijden.
@karaya: was dat niet de Chrysler Sebring Convertible?
@punicaoase: ik ga die TopGear aflevering effe kijken.. moet wel lachen zijn :-P

On topic: ik vind het wel een aardige auto om te zien, maar niet meer dan dat..
@punicaoase: nee het was deze.
@punicaoase: nee ze hebben deze uit geroepen tot slechtste auto aller tijden.
@karaya: Ah, de echte autokenners met smaak inderdaad…
Dit was toch die Lexus zonder optielijst, omdat alles al standaard was?
@towel986: nee, volgens mij was dat Honda, met de laatste generatie Legend die ze hier nog in de prijslijst hadden durven zetten. Behalve de ‘dealer-exemplaren’ zijn er daarvan volgens mij nog geen 20 stuks van verkocht hier in dit land.
Dit was ook de laatste auto die met cassettespeler geleverd werd :)
Fijn dat ‘Willeme’ hier zo van onder de indruk is, wat een lillekerd is dit zeg! Het is niet slechts het enthousiasme van het autojournaille, zet een SL500 R230 (graag zónder AMG pakket!) en deze SC430 eens naast elkaar. Wat is er gaande!? Het maakt verklaart iig enigszins de adoptie van de e-auto voor “dé site voor petrolheads”…
@shaw: Qua design ga ik met je mee. De SL500 is een fraaier ontwerp. Gebruikt ligt het iets anders, denk ik. De SL is zeker niet de meest degelijke Benz van de afgelopen 40 jaar. Integendeel. Reperaties zijns stervensduur en er gaat veel aan kapot. In dát opzicht (het technische aspect) be ik inderdaad enthousiast erover. Ding heeft een half miljoen gelopen en zit er keurig uit.
@willeme: zeg dat, ook het leer zit nog netjes om de stoelen. Bij menig auto (zeker ook bij Mercedes) flubbert dat over de zitting
@vdue: zeker niet bij Mercedes ! Mbt dat leer!
@willeme: altijd mooi om te lezen dat design en 0-100 tijden leidend zijn en daardoor dit soort parels van de auto industrie totaal over het hoofd worden zien. Weinig auto’s die zoveel kwaliteit huisvesten als een Lexus uit deze tijd (kan Mercedes in zijn beste tijd nog niet bij in de schaduw staan). Interieur dat weinig tot geen slijtage kent, weinig tot geen technische zwaktes terwijl hij vol opties zit, een V8 met automaat die zo soepel lopen dat snelheid en beleving je lichaam in het begin in verwarring brengt. Overigens is voor de 3UZ-FE i.c.m. A650E deze km-stand niets bijzonders. Juist dat maakt ‘m zo bijzonder voor petrolhea….
@creaminator: Ik vind de SL ook een bijzonder gave auto. Maar man oh man wat zijn die dingen slecht in elkaar gezet (ten opzichte van het prijskaartje). Het beste kun je gaan voor een V6 zonder opties, want het zijn juist alle luxe gadgets die het laten afweten. Die Lexussen daarentegen kachelen maar door. Dus het kan wel met alle luxe en een V8 ;-)
Tja, nieuw niet interessant, dan hoeft een auto geen 15 jaar en een half miljoen mee. Als je na 4 jaar en 80k deze met knappe restwaarde kan verkopen is het prima. De looks zijn veel belangrijker. En de looks zijn niet bepaald het sterkste punt van deze Lexus….
Tja ik vind hem wel heel erg lelijk, maar ik gok dat de eigenaar 500.000 hele fijne kilometers heeft afgelegd. De first gen SC vind ik dan wel weer fraai overigens.
De Europese versies van ‘Amerikaanse’ auto’s zijn zo lelijk. Neem bijv. die verschrikkelijke mistlichten rondom het kenteken.
André Hazes (die oude echte, niet die tuinkabouter die verwekt is met die mediageile superfan) had er ooit ook 1, een zwarte meen ik..altijd een chique verschijning gevonden!
@ghost: André Hazes sr had er ook 1.

Prima reactie had dat geweest.

De rest van je tekst is nogal overbodig en onnodig kwetsend, dit is openbaar en in theorie kan André Hazes jr of zijn moeder dit ook lezen.
@phevtreb: niet dat je mij hoeft te geloven maar jr. woonde met moeders een dorpje verderop, kwam zomers altijd het binkie uithangen en moest altijd zo nodig de grote bek hebben en patsen. We hebben het vaak genegeerd maar ook eens netjes gevraagd of het allemaal wat minder kon..wij waren vervolgens k-leiers en moesten oprotten. Jammer voor hem heb ik die k-ziekte op jonge leeftijd moeten meemaken en overwonnen, dus mijn woorden terugnemen ga ik zeker niet doen. Gun hem verder het beste ermee maar verwacht mij geen sorry.
@ghost: nee inderdaad geloof je niet. Lijkt er meer op je jaloers.
@raym: ik ga dit keer niet happen✌🏼
Ach, leuke velgen eronder en goan!
De vraagprijs is een ander verhaal..
@roadrage: de velgen zijn goed. De kleur niet. In zwart of blauw oogt hij een stuk mooier.
Mooi vind ik deze SC430 ook, maar technisch geloof ik wel beter dan elk Duitse merken.
Toch ga ik voor SL500.
Doet me denken aan die terminator met dikke tieten.
@boomhauwer: Arnold?
Lelijk en 5 ton op de klok zal ik nooit willen hebben 5 ton blijft 5 ton.
Ik las “500k KM” en dacht “Da’s dús een Lexus” en ik werd niet teleurgesteld.

Ik zie die wagen haast nooit. Één keer in the flesh als occasion bij de dealert gezien, toen ik mijn eigen wagen voor de jaarlijkse olieverversing langsbracht.

Een hele speciale wagen inderdaad ….
Ik kijk nog liever naar een BMW 2 Active Tourer….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).