Deze eigenaar wil zijn Ferrari FXX-K nu al ‘dumpen’

Auteur: , 39 Reacties

Sla je spaarvarken maar weer stuk, want er staat een mooi speeltje te koop in Dubai: een gloednieuwe Ferrari FXX-K.

Nu al een Ferrari FXX-K te koop

De hybride supercar was in no-time uitverkocht, ondanks zijn prijskaartje van 2,5 miljoen euro. We kunnen ons daar ook wel iets bij voorstellen, want de ontzettend brute uitvoering van de LaFerrari beschikt over 1050 pk, nog verfijndere aerodynamica, een nieuw chassis en alles wat er verder voor nodig was om ‘m om te toveren in een volbloed racer. Je mag er daarom alleen in rijden onder begeleiding van Corse Clienti.

Desondanks staat er nu een vermoedelijk onaangeraakt exemplaar te koop in Dubai. Wellicht gaat het om een eigenaar die snel wil cashen, want de verkoper vraagt er 3,6 miljoen euro voor. Inderdaad, dik een miljoen meer dan de originele verkoopprijs. De reden van de verkoop staat overigens niet in de advertentie, waarin verder ook de kilometerstand en foto’s ontbreken. Mocht je interesse hebben, dan kun je hier terecht.



39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wil wel een proefrit maken
@eferrari: Shotgun!
@alfaromeo939: Ik denk niet dat ik shotgun zou willen rijden in zo’n FXX K. Zo snel gaan en door de bochten geslingerd worden zonder dat je zelf de controle over de wagen hebt is vragen om een volgekotst dashboard.
@Edge: Dus jij zit liever achterin?
@alfaromeo939: in dit geval laat ik je eerst rijden zodat ze al opgewarmd is ;)
Kan mij niet voorstellen dat Ferrari daar blij mee is als je ziet wat voor eisen ze stellen om er een te kopen.
@reistje: Nu Marchionne aan de macht is daaro en massaproductie voorop staat, boeit het hen echt niet.
Heeft ferrari niet het recht op de eerste koop?
@bofkont: dat lijkt mij erg onwaarschijnlijk in dat soort landen. Het enige minpuntje voor de verkoper is dat ie waarschijnlijk niet meer in aanmerking komt voor een eventuele opvolger.
@roppp: dat zou best kunnen idd, daarbij zijn die olie sjeiks bizar rijk die kunnen zich alles permitteren. Het zijn erg belangrijke klanten van Ferrari.
@bofkont: ik geloof dat ze ook al gedeeltelijk aandeelhouder zijn van Ferrari
Snel cashen, of een eigenaar voor wie het teveel moeite is telkens naar een circuit te vliegen of zelf een circuit aan te leggen.
Mag dit van Ferrari?
Reden van verkoop? Als je een miljoen meer vraagt zal het om de centen gaan.
@moondustfocus: precies mijn gedachte, mooie manier om snel een miljoen te verdienen.
Grappig om te zien dat ERclassics zelfs op die site aan het spammen is…
Uiteraard voor het geld. Ik kan me niet voorstellen dat je dit koopt omdat je het zo’n leuke auto vind. Je betaald je blauw om er een te mogen bezitten, en dan rij je er alleen mee wanneer Ferrari dat wilt, en moet je aan het einde van zo’n dag ook nog je sleutels inleveren. Je bent toch knap gek als je dat doet??
@dutchdriftking: nee. Je koopt deze auto, om vervolgens op geweldige circuits met een nog geweldigere wagen er overheen te jakkeren. Alles geheel verzorgd door Ferrari met je eigen monteurs en pit crew. En als je na een jaartje denkt het is genoeg verkoop je de wagen met winst.
Ik zie hierboven alleen maar pluspunten staan, geweldige raceervaring en er nog geld aan overhouden ook. Je moet niet meteen in oude gewoontes vervallen en bij het zien van een ferrari badge huilie huilie gaan doen he dutch. Ik had meer van je verwacht.
@lambo4all: Zo kan je het natuurlijk ook bekijken, maar persoonlijk zou ik als ik zoveel betaal voor een auto, deze graag in mijn eigen garage hebben. Gewoon om er af en toe even in te zitten, en deze te aaien. Dat is toch onbetaalbaar!
@dutchdriftking: dat kan prima hoor, de meeste FXX’en staan ook gewoon in de privecollecties van de kopers. wat Ferrari gewoon toestaat, zolang je er maar niet meer gaan rijden. De reden dat Ferrari de auto voor je mee wilt nemen is dat ze je het heen en weer gesjouw tussen circuits en de nodige planning die daarvoor nodig is bespaart.
@dutchdriftking: mensen die dit kunnen betalen hebben ten eerste al geen plek meer in de garage en ten tweede geen tijd om hem te ‘knuffelen’ zoals jij van plan was. Laat staan wassen / afstoffen en dat ding moet wel onderhouden worden ook als hij stil staat.
Daarom dus gewoon ff bellen als je wil rijden…. veel praktischer!
@lambo4all: Je verwoordt het heel goed!
@dutchdriftking: Je mag die auto gewoon rijden wanneer je wilt. Kost je alleen wel wat extra ivm de circuithuur en het invliegen van de Ferrari monteurs.
En Ferrari ondertussen maar mijmeren van “wij kiezen onze klanten wel uit”, “wij zeggen wel waar je mag rijden” en meer van dat soort prietpraat…

Is het gewoon handel. Ordinaire handel.
@Rob: Welkom in de wereld van de marktwerking en exclusieve producten
@Edge:
Jup, en Ferrari snapt het kunstje wel. Getuige de reacties hier in de trant van “Mag dit wel van Ferrari?”…
@Rob: Toppunt van exclusiviteit, tenminste zo probeert ferrari het te doen laten voorkomen.
Als ie zo duur is wil ik er ook een ander spoiler op, deze vleugeltjes zijn echt net niks vind ik
@gt500eleanor: Ik denk dat de Ferrari-engineers (ook die van Porsche en McLaren overigens) je wat anders vertellen. Die kleine spoilertjes in combinatie met die grote actieve achterspoiler die omhoog komt wanneer nodig werkt beter dan een permanente grote spoiler. Nu heb je altijd precies genoeg downforce om optimaal te kunnen presteren, in tegenstelling tot een permanente spoiler die ook afremmend kan werken etc
Ik kan mij nog herrineren in de tijd dat ik werkte bij een ferrari dealer in Nederland. Ze hadden een Fxx aangeschaft en wilden deze weer verkopen aan een andere klant. Dit mocht niet van Ferrari. Ferrari heeft de fxx aangeschaft en zelf weer verkocht aan een andere klant.
@Steffen: Dat dacht ik ook. Sinds de F50 werken ze voor de echte topmodellen met een soort leaseconstructie en is de auto na een 2 of 3 jaar, pin me er niet op vast, pas echt van de klant zelf en vrij om te verkopen. Binnen die looptijd neemt Ferrari altijd de in en verkoop op zich.
Verkoper is een Nigeriaanse “prins”?😝

Mij te vaag allemaal.
De FXX blijft in mijn ogen een veel geslaagdere versie van de reguliere LaFerrari. het is nog steeds niet moeders mooiste, maar ligt wel een stuk beter op het oog dan het origineel.
Alleen rijden onder begeleiding van corse clienti?
Mensen met 2,5 over om ‘even’ ergens te laten liggen hebben altijd gelijk, zeker voor Marchionne…
Die dealer heeft flink wat duurs staan zeg.
Als die auto’s in bezit zijn van ferrari, hoe komt er dan een in Dubai?
Ik ga denk ik voor deze opvolger even langs de bank. Snel verdiend voor hun en snel verdiend voor mij!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).