Deze EV is een voorproefje op de nieuwe VW Golf

Auteur: , 22 Reacties

Volkswagen heeft nog steeds iets goed te maken na de sjoemelaffaire en dus vuren de Duitsers nog een elektrische concept car op ons af. Maar deze is mogelijk wél interessant.

Deze EV is een voorproefje op de nieuwe VW Golf

De Gen.E is officieel een research protoype en uiteraard gaat ’t om een elektrische auto. Terwijl het relatief jonge Tesla reeds keihard aan de EV-weg timmert is Volkswagen van plan om de grootste te worden op het gebied van EV’s en hybrides en deze Gen.E moet daarbij helpen.

Over de Gen.E zelf valt niet bijster veel interessants te melden. Het persbericht staat hoofdzakelijk vol met marketingpraat over milieuvriendelijkheid, oplaagmogelijkheden en actieradii, als dat tenminste het meervoud van actieradius is. Heb Latijn (achteraf helaas) bij de eerste de beste mogelijkheid laten vallen.

De Gen.E is uitgerust met camera’s en radarapparatuur die natuurlijk bedoeld zijn voor het autonome gedeelte. Verder heeft dit ding vleugeldeuren en in de koets verzonken portiergrepen voor minder luchtweerstand. Meer details en gegevens hebben we helaas niet, maar wees niet verbaasd als dit een voorbode op de nieuwe VW Golf wordt.

VW Gen.E22 reacties

Gaaf ding. Mooie elektrische evolutie van de Golf. Herkenbaar, maar toch duidelijk nieuw. Wat mij betreft zou een één of tweecilinder diesel als generator overigens niet eens zo’n slecht idee zijn. K*t voor de bijtelling, maar onder aan de streep is zo’n semi-stationaire generator denk ik niet veel milieubelastender dan een heel groot accupack en vooralsnog geeft het je iets meer vrijheid qua range.
@dizono: retro-fit optie van maken…
@Dizono: dan liever een basis accu van +/- 50 kWh en universele aansluiting in de kofferbak (of liever frunk) voor een verwisselbare accu of brandstofcel.
@Dizono: herken er eerder de lijn van de laatste Polo in.
En waar gaat dat nieuwe Volkswagen-merk Moia dan voor dienen? Ik dacht, dat dat voor dit soort vehicels was.
Maar goed, wij zien wel wat de toekomst brengen mogen.
Dit oogt niet onaardig, een beetje bekend en heel modern gemixed.
@orichy: Dat is voor deelautotoestanden dacht ik…
Ik vind het vreemd. Ze maken allemaal vrij voorspelbare auto’s, veilige vormgeving die voor de conservatieve autokoper aanspreekt en dus goed verkoopt. Ze lopen achter qua elektrisch rijden (Tesla / Nissan) want de E-golf biedt niks meer dan de andere alternatieven. En qua hybrides lopen ze al jaren achter, de GTE’s presteren toch minder (qua zuinigheid) dan Toyota of zelfs een Model S puur in elektrische modus.

Maar je kunt in ieder geval een E-Golf kopen die eruit ziet als een normale auto, en niet is vormgegeven als een futuristisch ding.

Dan is het toch vreemd dat ze alsnog gaan klooien met een elektrische auto die er alsnog totaal anders uit ziet wat veel mensen niks vinden? (zoals Prius en Leaf enzo)
@fanboy: Volkswagen doet juist wat de concurrentie niet doet. De E-Golf is voor een leek gewoon een Golf.
@fanboy: komop als je een GTE rijdt zoals het moet dan ben je zuiniger als een prius en als de GTE gas geeft dan is het dag prius, wat moet de golf gte dan nog beter doen? Ik heb een test gelezen in autogids tussen de audi a3 e-tron en de prius en het testverbruik van de audi was iets lager en dan hebben we het nog niet over de prestaties gehad.
Wel leuk die vleugeldingen aan de zijkant, een beetje een Ford GT. Heeft dat aerodynamisch nog voordelen of is dat gewoon gaaf? Nee eerlijk ik vind dit een leuke VW!
@pomoek: minder kracht nodig –> lager verbruik –> grotere actieradius
De achterklep is toch wel behoorlijk Polo?
Geeuw
Geniaal hoe die herkenbare C-zuil van de Golf een aerodynamische functie krijgt.
@gallardogt: de Golf W12 Concept had dit overigens ook!
Verlengde up? Ik vind de I.D. modellen er leuker uitzien
Maar @Mauritsh: pak de gegeven van de E-Golf er dan bij en vergelijk het met wat wel in het marketing bericht verteld wordt. Dan kunnen we mooi ons oordeel vellen of dit ding iets nieuws biedt of niet.
@gregorius: Er wordt niks in het marketingbericht vermeld dat je met de e-Golf zou kunnen vergelijken.
Nogal klein. Zou het niet eerder een voorbode zijn voor een EV in Polo-formaat?
en er meteen Renault ledkoplampen op zetten !
Inderdaad niets nieuws , lopen al kilometers achter op de concurrentie op EV vlak
Wow! Die is wel heel erg lelijk.
Wel een hele trieste poging om futuristisch over te komen!
Volkswagen loopt met meerdere dingen niet voor aan, maar als ze met iets komen is daarna vaak wel de maatstaf, danwel goed doordacht artikel geworden, bijvoorbeeld de touran. Ze waren lang niet de eerste met zon mid size mpv, maar wel één van de betere.
PS: ik ben geen VAG fan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).