Deze Ferrari F12 is een dikkerdje met giga-voordeel

Auteur: , 19 Reacties

Ditmaal geen addertje onder het gras. Verfrissend.

Sommige dingen moet je niet doen, je moet ze laten zoals ze zijn. Als je bij De Librije gaat eten, vraag je ook niet om ketchup of nog erger: Maggi. Voor de Ferrari F12berlinetta geldt eigenlijk hetzelfde. Het was van 2012 tot 2017 de bruutste V12 GT-auto van Ferrari. De opvolger van de 599 GTB was op alle fronten beter, voornamelijk het uiterlijk ging er enorm op vooruit. Uiteraard is de motor de dominante factor in de F12. De 6.3 liter V12 is geheel atmosferisch en toch in staat om 730 pk op te wekken. Dat is echt bizar veel vermogen voor een 6.3 motor zonder turbo’s. De Brabus ‘Rocket’ had 730 pk uit een 6.3 met twee enorme turbo’s, om naar eens een voorbeeld te noemen.

Ferrari F12berlinetta '12

Toegegeven, met de 812 Superfast heeft Ferrari zichzelf wederom overtroffen, maar dat neemt niet weg dat de F12berlinetta een (zeer betaalbaar) meesterwerkje is. Dus mocht je er eentje hebben, doe er vooral niets aan. Daar is niet iedereen het mee eens. Zo is er een bedrijf Duke Dynamics, een bedrijf dat we in de jaren ’80 nog gewoon ‘Koenig Specials‘ zouden noemen. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van widebodykits en aerokits voor van huis uit niet al te misselijke auto’s. Denk hierbij aan de McLaren 570S, BMW M4 en Lamborghini Huracan. Dit is hun nieuwste kunststukje.

Het ontwerp komt van Marius Dumitrascu. Het uiterlijk is dramatisch veranderd, voetballers zullen het fraai noemen. Aan de voorkant zien we een grote koolstofvezel splitter, die je waarschijnlijk na 70 meter eraf hebt gereden. Als Max Verstappen het niet nodig heeft tijdens de GP van Spanje, heb je het al helemaal niet nodig op een straatauto. Ook de voorbumper is anders. De auto is aanzienlijk breder gemaakt. De complete set bestaat uit 21 onderdelen, die enigszins geïnspireerd lijken te zijn op de Ferrari F12tdf, zoals de roosters in het achterscherm.

Duke Dynamics F12berlinetta '18

Aan de achterzijde weten we niet waar we moeten beginnen. Die spoiler is een tikkeltje aan de hoge kant. Waarschijnlijk zou 6 meter náást de auto beter staan. De velgen zijn ook van eigen fabrikaat (Duke Dynamics maakt ook zijn eigen wielen) en zijn allesbehalve ingetogen en stijlvol. Zwarte spaken met een rood velgbed zullen het goed doen bij de lokale McDonald’s. De diffuser is allesbehalve subtiel. Het is overigens enkel uiterlijk vertoon, de F12berlinetta (rijtest) is niet sneller dan een standaard exemplaar.

Kortom, niet al te best nieuws dus. Een van de fraaiste auto’s van de afgelopen jaren is nogal zwaar toegetakeld. Maar er is ook goed nieuws te melden. Duke Dynamics heeft de kit dusdanig ontwikkeld dat je de panelen relatief kunt verwijderen. Daarbij blijven de originele onderdelen intact. Dus mocht de absint uitgewerkt zijn, hoef je geen spijt te hebben, in no time staat er weer een originele F12 voor de deur.19 reacties

Ik vind het op een auto uit een computergame lijken… Gelukkig zijn de originele onderdelen snel weer te monteren 😉
Vind die van novitec echt een stuk geslaagder
@peterpann3nkoek: die maakt in ieder geval achterlijk veel lawaai ;-)
@peterpann3nkoek: alleen de NF4 velgen van Novitec erop en de F12 is helemaal af. Die N Largo hoeft ook niet te zijn. Is eigenlijk net zo afzichtelijk als dit ding.
Koop ook effe gelijk een setje wiellagers erbij want die liggen er ook na 70 d km af..
Uit welk land komen de kentekens?
@toyotafortuner: uit ricerland denk ik
De voorkant ziet er erg gaaf uit, maar de achterkant… ziet er verkracht uit., en inderdaad die velgen zien niet uit
Typisch Duke Dynamics:

Heel erg dik en heel erg in your face.

Zou me niet verbazen als de bodykit van de Elettra Miura Lamborghini hier ook vandaan komt.
Hot wheels.

Kill it with fire.
Dus een bodykit waarvan het voornaamste voordeel is dat je het weer kunt verwijderen.
Sounds like a deal.
Heul erg jammer dit!
Relatief verwijderen? Wasda?
Heel gaaf zo! Vond een f12 nooit een mooie auto als ferrari fanaat…. blijf de 599 de mooiste GT van ze vinden… kan ook vooroordeel zijn gezien ik daar vele kms in gemaakt heb natuurlijk 😅
Het was al geen mooie auto en dit gekke pakketje maakt het alleen maar erger
Blinde mensen kunnen toch geen auto rijden? Althans, ik neem aan dat dat de doelgroep is die men bij zo’n auto voor ogen heeft?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).