Deze Ferrari van 485K is niet wat het lijkt

Auteur: , 19 Reacties

En het resultaat is eigenlijk best goed gelukt.

Ook in imitaties zijn er diverse gradaties. Dat kan van ‘kansloos slecht’ zijn tot ‘geheel niet verkeerd’. Bij Ferrari’s ligt het wat gevoeliger. Een replica is voor velen bij voorbaat heiligschennis. Een goed voorbeeld van hoe het ook kan is echter het volgende. Bij onze zuiderburen staat namelijk een bijzondere Ferrari te koop. Slechts 32 stuks zijn er geproduceerd van het origineel: de Ferrari 250 LM. Het origineel? Ja, want dit is geen originele 250 LM maar een rebuild op basis van een 250 GT.

De body is gemaakt van aluminium, zoals het uiteraard hoort bij een klassieke Ferrari. Het klopwerk is niet gedaan door Scaglietti, maar uitgevoerd door de firma Brandoli. Dit bedrijf is eigendom van Edigo Brandoli. De beste man heeft maar liefst 17 jaar gewerkt voor Scaglietti, dus er is wel degelijk een historische link tussen de kopie en het origineel.

De motor is ook afkomstig van Ferrari. Het is een 5.5 liter grote V12 die we kennen uit de 550 Maranello (rijtest). We vermoeden dat het blok iets gekieteld is tijdens de rebuild. Origineel levert de V12 namelijk 485 stuks, deze heeft maar liefst 551 pk onder de rechtervoet. Voor de goede context: de originele 250 LM komt niet verder dan 320 pk. Bij de rebuild zouden naast de 250 GT alleen originele Ferrari onderdelen gebruikt zijn.

De vraagprijs van dit project is 485.000 euro. Nog steeds niet goedkoop, echter nog altijd vele malen betaalbaarder dan het origineel.

En wees eerlijk, het is toch veel toffer om hiermee te toeren, dan met één van de zoveelste supercars?

Advertentie check je hier.19 reacties

Het ziet er uit alsof ze de voorkant op ware grootte hebben gedaan en er toen achter zijn gekomen dat ze wielbasis te kort kwamen ofzo. Ding lijkt niet lekker in verhouding. Vooral de achterkant lijkt een beetje verkeerd. En het lijkt me nogal een optimistisch aantal pk’s voor zo’n oud chassis. Niet mijn ding dit.
@E34M5Touring: dat van de verhoudingen gaat ook op voor het origineel, vind het t altijd wel leuk om te zien, de Le Mans racers sinds die tijd hebben allemaal zo’n vooruit geschoven cockpit.
En dat vermogen met dat chassis lijkt ook nogal spannend. Zou het zelf meer in lijn met de originele auto houden, maar zodra je een relatief moderne V12 aan open beademing hangt dan kan je dat eigenlijk vergeten. Inhoud Is natuurlijk ook nog veel groter, helpt ook niet mee.
@davelepeef: Klopt. De 250 LM was een van de eerste auto’s van Ferrari met een middenmotor. Scaglietti wist nog niet zo goed hoe ze dat moesten verpakken. Als je goed kijkt zie je dat de vorm van de cockpit sterk lijkt op die van een 250 GTO uit 1964, maar omdat die meer naar voren geplaatst is, is de aansluiting met de achterkant een beetje zoek.

Overigens is er ook een 250 LM stradale, waarvan de lijnen wat mij betreft beter gelukt zijn.
@stradale888: Ik dacht zelfs dat de voorruit identiek was aan die van de 64 GTO. Die stradale vind ik minder dan deze, de korte daklijn met die dikke wielkasten achter vind ik erg karakteristiek
@davelepeef: Is me nooit zo opgevallen maar net even gegoogled en inderdaad, die heeft het ook. Never mind dan. Maar vind het niet mooi.
Leuk scheurijzer, maar op 1 of andere manier ziet hij er uit als een kitcar van max 20.000,- Euro.
@harrie: nogal logisch, zelfde bouwwijze doorgaans…
Hebben het stuur verkeerd gezet. Anders onmiddellijk…
Grote Autoblog samenaankoop?

Ieder 1000€, nu nog 484 man zien te vinden…

1. Cossiekiller
2….
@cossiekiller: En dan kijken hoe Lincoln de eerste bocht voor de lol een boom raakt zeker.
@fmgarcia: Nee, zoals het echte autoliefhebbers betaamt, wordt deze dan ook in een verwarmde garage gezet om ons geld te laten renderen. Alleen Casper en Wouter mogen er eerst nog even een ritje/filmpje mee maken.
@cossiekiller: Dan zal hij die in de hens zetten!
Nog nooit gezien op foto’s die LM ook de originele niet. Nu wel.
Ziet er mooi uit, gaaf dat blok met die carbs. Vraag me bij dit soort dingen altijd af wat voor bak er achter hangt, van oorsprong is de aandrijflijn natuurlijk anders van opzet.
De 250 LM is het lelijke zusje van 250GT.
vind het wel een knap ding. I’ll alow it.
wat is er dan gebruikt van 250 gt. De LM heeft een midden motor en de gt heeft de motor voorin. Het chassis kunnen ze dan toch niet gebruiken?
@martingtv: als je ‘m omdraait zijn er toch geen problemen? ;)
Zal om het chassisnummer gaan, dan staat ie als zodanig geregistreerd en is het veel makkelijker toelating voor het ding te krijgen. Denk ik?
Dit is nog een gaaf filmpje van Chris Harris met een 250 LM op Goodwood:

https://m.youtube.com/watch?v=niAiCqpcHqk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).