Deze ‘Forsche’ is de definitie van briljant

Auteur: , 10 Reacties

Als O.J. met deze creatie gereden had, was hij de cameraploegen wellicht ontvlucht...

944-Bronco

The Juice is loose! De beelden van O.J. Simpson die in zijn witte Ford Bronco probeert te ontvluchten van de politie zijn inmiddels iconisch geworden. De five-oh reed mijl na mijl achter de SUV avant-la-lettre aan, totdat Simpson uiteindelijk besloot maar naar zijn huis in Brentwood te karren. Over het verhaal van O.J. is vorig jaar een epische documentaire verschenen die een echte aanradar is voor de sportfanaat. Tip: kijk de hele serie van vijf afzonderlijke delen en niet de verkorte docu.

Het probleem van O.J. was natuurlijk: die baksteenesque stroomlijn van de Bronco was lang niet genoeg om aan de politie te ontkomen. Met een wat slankere koets had hij misschien meer succes gehad. Wellicht was dit ook de gedachte van de createur van het epische voertuig dat je op deze plaatjes ziet. Het idee om de Bronco te combineren met het icoon dat de 944 is kan alleen maar voortgekomen zijn uit het brein van een genie. Het ding doet ons een beetje denken aan die offroad-Siebener van laatst, maar dan nog beter. Tenminste qua concept.

944-Bronco-2

De uitwerking is namelijk een beetje minder. Het ding staat aangeboden op Craigslist voor 4.500 Dollar. In de omschrijving valt te lezen waarom de prijs zo ongelooflijk laag is: de Ford en de Porsche praten nog niet helemaal goed met elkaar. En de motor is een 2.9 liter grote unit van Ford. Toch ziet de verkoper mogelijkheden: je kan er een V8 inhangen, of de offroad-banden vervangen door Rims en er een Donk van maken. We zeiden het al, deze man is een bonafide genie.10 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zonde van de Ford Bronco
@robert110: idd! Jammer, ik vind een originele Bronco wel mooie cleane lijnen hebben. Geen poespas, gewoon stoer!
Het briljante ga ik nog even zoeken. Voorlopig zie ik een berg horror uit Murica.
Goed stuk weer jaap.
Cayenne maar dan beter.
Goed bedacht, slecht uitgevoerd.
Nouja Jaap, dan weet je wat je met die 944 van je kunt doen! De Bronco’s zijn wat schaarser hier in Nederland, maar met een beetje handigheid kun je hem vast wel op een Grand Cherokee chassis zetten
@edge: ik zal er eens over nadenken. Morgen. Een seconde of vijf ofzo…
Het nadeel van sportwagens: laag en een lange motorkap alsmede een lage en naar achter hellende bestuurders positie, precies dat wat een blik op de weg onmogelijk maakt als je een verhoogde terreinwagen hebt en je rotsblokken moet ontwijken. Dat wil je een korte motorkap en een hoge rechtop zitpositie met dito voorruit zodat je goed over de rand kan kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).