Het bewijs: een grijze Golf hoeft niet saai te zijn

Auteur: , 17 Reacties

Helemaal niet zelfs.

Sbarro Foliatec Roadster

Zoals bekend heeft Ome @Jaapiyo gisteren op een welhaast hilarische manier al de eerste stageprojecten voor het Wörthersee evenement onthuld. Of het je ding is of niet, het is een waanzinnig groot event. Reden voor VW om met dat feestje mee te doen en gekke creaties te laten zien op basis van bekende Volkswagens, Seats, Audi’s en Skoda’s.

Waarschijnlijk hebben ze hun inspiratie opgedaan bij deze creatie van de Zwitserse excentriekeling Franco Sbarro. Sbarro bouwt al sinds 1971 de meest vreemde auto’s. Hij begint met replica kitcars te voorzien van dikke achtcilinders en designstudies voor supercars. In de jaren ’90 doet Sbarro waar wij hem nog het meest aan kunnen herinneren: knotsgekke concept Cars.

Sbarro FTR millenium

In 1999 klopt de Duitse tuningsfirma Foliatec aan bij Sbarro. Het verzoek is om op basis van een standaard Golf een roadster te bouwen. Sbarro nam geen halve maatregelen. Op de voorkant na werd overal de slijptol erin gezet. De Golf heeft geen dak, voorruit of achterbank. Opvallend detail zijn de deuren die erg klein zijn en Lamborghini-style omhoog scharnieren.

Sbarro FTR Millenium

Het resultaat heette de Sbarro Millennium FTR (Folia Tech Roadster). Het was een one-off, alleen Foliatec onder de aandacht te brengen. De auto reed wel: de 1.781 cc metende, twintigkleps viercilinder met turbo leverde 150 pk aan de voorwielen af. Uiteraard staat de klasse-tuner dit jaar ook op het Wörtersee evenement, maar helaas niet met een ludieke concept.17 reacties

Uuuhm… bijzonder
Uuuhm… uniek
Uuuhm… creatief
Wat een verschrikkelijk lelijk hok.
jup wansmaak is ook smaak
Franco Sbarro is mijn design-held! Totaal van de gebaande paden af, of het nou functioneel was of niet, het boeide ‘m niet. Maar wél met een bepaalde gedachtegang, en dat vind ik mooi
@kars: “van de gebaande paden af”…? Van ’t padje af zul je bedoelen ;-)
@vroaaar: Lees nu nog eens goed wat je hier zelf typt…
@senne: ja, en? Google jij ff “van ’t padje af” en “buiten de gebaande paden”, dan snap je tenminste waar ik het over heb… voordat je begint te zeiken!
Wauw supermooi….. ik heb golf cabrio staan uit 2000.. maar.dit.is toch afschuwlijk
Ik zou precies het zelfde doen als ik een golf zou krijgen. Overal de slijptol er in!
Ik had zonder de tekst gelezen te hebben Rinspeed verwacht. Maar Sbarro kan er inderdaad ook wat van. Heerlijk, dat out of the box denken!
Hé een Golf die heel graag een Renault Sport Spider wil zijn!
Dit is niet de mooiste concept auto…
Dan heb ik toch liever een saaie golf cabrio
Een golf meer dan verzieken en het een concept noemen, tada zie hier het resultaat.
Sbarro is geen tuner, het is een school voor auto ontwerpers in opleiding.
@saxoke: klopt. Maar Foliatec, de opdrachtgever van dit project, is wel een tuner.
@willeme: klopt helemaal. Vooral “groot” geworden door hun folietjes om ramen te verduisteren, om naderhand nog een hoop troep erbij verkopen…..

Bestaat foliatec eigenlijk nog steeds?
Dan liever de Sbarro Golf Turbo uit ’83

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).