Deze gouden BAC Mono gaat de Gumball rijden

Auteur: , 23 Reacties

Een echte comfortabele kilometervreter, zo'n Mono.

BAC Mono

Geintje natuurlijk. De Mono is een circuitheld. De supersnelle vierwieler zal dan ook niet de gehele optocht worden ingezet. Waar vroeger de Gumball 3000 draaide om complete gekkigheid, is het nu een prestigieus gesponsord feestje geworden. Sad but true. Het afgelopen jaar was Abarth sponsor van de kilometerslange trektocht, waar diverse YouTubers en mediapartners achter het stuur kropen van een Abarth 500. Dit jaar is het de beurt aan BAC om reclame te rijden om mee te doen.

De Britse sportwagenfabrikant zal de Mono diverse keren inzetten. Zo zal de 309 pk sterke Mono meerijden tijdens de startparade in Dublin. Later is de sportwagen te spotten in Londen en Budapest. Tevens zal Gumball-oprichter Maximillion Cooper achter het stuur kruipen van de Mono wanneer de deelnemers gaan scheuren over de Hungaroring in Hongarije.

Tijdens de laatste avond van de Gumball 3000 editie 2016 zal de Mono uiteindelijk worden geveild voor een goed doel. Wie de sportwagen op de kop weet te tikken zal ook een rondleiding krijgen van BAC in de fabriek te Liverpool.

BAC Mono



23 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Vroeger, toen kim dotcom gemiddeld 250 km/u reed, en een ander team in een M3 politie speelde..
@bmw507coupe: M5 was het zelfs!
@bmw507coupe: M5… Maar idd, dat waren tijden. Is nog veel van te vinden op YouTube. Dat gedoe van nu kan me niet boeien.
@bmw507coupe: volgens mij was dat geen m3 maar een 330d
@mrrallycross: Was een M5 , de 330d waren 2 engelsen die het jaar daarop een 335d hadden.

Maar de eerste jaren met Kim en Alexander Roy waren veel beter. Heb z’n boek gelezen, z’n DVD over de cannonballrun met beelden uit de jaren ’80 heb ik nog niet.

Nu zijn er geen geinige wagens meer bij zoals de 2PK over ijscar….

Ook de reportage op de BBC enkele jaren geleden was zeer geslaagd.

Toen was het London-Berlijn-Zweden-Nederland-Londen.
@ericc: Nope, D3 ;)
@ericc: ik heb nog altijd dit filmpje in m’n hoofd bij Old school gumball https://youtu.be/CHHfjxjp0So
Tja, het is een heel gaaf ding, maar hij ziet er niet uit. Doe mij maar een Donkervoort.
Tsja, de Gumball… Pak ‘m beet een jaar of tien terug zag je bizarre taferelen. Zoals hierboven al gezegd ene Kim Dotcom die als een gek zijn AMG’s aftrapte. Of een aflevering van Jackass toen ze meereden in hun oude Jaguar. Nu is het een commercieel zooitje en een mogelijkheid om jezelf te showen..
Volgensmij doen er ook 2 yugo 45’s mee!
@jurdespotter: team galag ja
Dat overdreven gedoe over die Gumball… Verschrikkelijk hoe die mensen heel erg graag willen laten zien hoe ‘gelukkig’ en ‘stoer’ ze wel niet zijn… Not… Ooit eens een mooi verslag gelezen van iemand die een paar dagen erbij was en de echte kant van deze hype omschreef. De chagrijnige gezichten… De nare houding… Nee, heb er nooit wat mee gehad.
Doe het dan goed en rijd er gewoon de hele gumball in.
Gumball in je broekje
Ik vond het ook geweldig vroeger met die Kim Dotcom, nu rijdt ook iedereen mee uit reclame overwegingen. Wat kost het tegenwoordig? Vroeger was het 40.000 pond en 10.000 voor extra passagier. Ik vind de auto’s ook zo hetzelfde overkomen met die stickers. Dan is de Quoterace leuker of hoe die nu ook heet.. De race der races zal altijd Mille Miglia blijven. Ben wel erg benieuwd naar die F1, was dat een promo of gaat dat echt racen. Wat ik ook mis is een lijst met deelnemers, wie is wat en motivatie. Zou het wel leuk maken.
Een groep rijke patsers die een paar duizend kilometer over de snelweg rijden, leuk hoor…. Een weekje sturen in de Alpen met een mx-5 is een stuk fijner.
Het is tegenwoordig inderdaad gedegradeerd tot een penisverlengd spelletje met een hoop poespas en reclame. Toch zitten er nog wel eens leuke teams tussen..

En vroeger werd er ook wel ontzettend roekeloos gereden door veel teams. Dat kan gewoon niet, met als dieptepunt de doden in 2007…

Team Polizei met Alexander Roy blijft wel favoriet. Hoe hij probeerde zo veilig mogelijk, maar ontzettend hard te gaan was tof. Zijn boek en film zijn zeer de moeite waard
Er doet ook een f1 wagen mee dus zo bijzonder is het niet
@martijn11: Ik moet het nog maar zien. Het zou me niks verbazen als dit een veredelde publiciteitsstunt is en de Betsafe F1 wagen uiteindelijk gewoon per autotransport naar de tussenstops gereden wordt.
Het leukste vind ik nog de deelname van Team Galag (73) dit jaar. Die gasten verschijnen met drie Yugo’s aan de start van de Gumball, en hun serviceteam rijdt rondt met nog eens twee Yugo’s.
Zoek maar een op youtube, gumball 3000 battle of rome, dat was nog eens gumball !
Beetje rijke rebel organiseert gewoon zelf zo’n weekje, stipt 9 uur voor vertrek iedereen elke dag een smsje sturen met een prepaid telefoon wat de eindbestemming is voor vanavond. Geen malle stickers niks, hooguit een rood gewrapt zijspiegeltje zodat degene die meedoen weten waar ze naar kunnen kijken. geen camera’s of ander protserig geneuzel, en stampen een weekje.
@lambo4all: 9uur sochtends* daarna vertrekken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).