Deze heerlijke Maserati MC12 kan de jouwe zijn

Auteur: , 41 Reacties

Er zijn er slechts 50 van gebouwd en deze gaat binnenkort onder de hamer!

Met slechts 6000 kilometer op de teller is de Maserati MC12 bovendien pas net ingereden, hoewel men het nodig vindt in de omschrijving te melden dat de auto de originele motor nog heeft. De 6.0 liter V12 is goed voor 630 pk en gekoppeld aan een Cambiocorsa versnellingsbak. Al dit moois heeft recent een fijne onderhoudsbeurt gehad.

De eerste eigenaar ontving de auto in december 2004 en hield de auto in zeer fijne toestand. Wel handig: hij heeft een achteruitrijcamera laten installeren om extra zicht naar achteren bij inparkeren e.d. te realiseren. Lijkt ons niet onverstandig.

De verwachting is dat de MC12 op de Duemila Route veiling (zonder reserve) tussen de 1,1 en 1,3 miljoen euro gaat opbrengen komende zaterdag. Een koopje, maar je kan ook doorsparen voor een straatlegale Corsa.41 reacties

Ik heb 22 euro in m’n portefuille, die legt er mee een potje uit?
@cossiekiller: I’m in!
Ik had dat scherm dan toch ergens anders weggestopt…. tussen de stoelen, in de binnenspiegel maar zo is het net een tnt postwagen, sonde
@hokeej: Ik zou hem er meteen uit laten slopen. Als je makkelijk wilt inparkeren koop je maar een Smart Fortwo. Lastig inparkeren is nou eenmaal één van de first-world-problems die bij super-/hypercarbezit hoort. Bovendien ziet het niet uit, zo’n Halfords-scherm in je toekomstig klassieker.
Jammer dat de achteruitrijcamera ontiegelijk lelijk is weggewerkt; zowel achterop als in het scherm in het interieur.
Nu ben ik ontzettend op zoek naar een nep Ferrari Enzo met heel de Autostyle catalogus er aangeplakt maar ik laat deze toch even voorbij gaan, de sleutelhanger staat me namelijk niet aan.
Ik durf te wedden dat @jaapiyo dit he-le-maal niks vindt.Veel te lange front-overhang. ;)
Toch liever de Enzo. Hoe hard ik m’n best ook doe, ik kan de MC12 maar niet mooi gaan vinden.
@forza: lelijk hok
@forza: hij is indd niet mooi maar wel indrukwekkend en zeldzaam..
Ik vind dit zo’n fraaie auto he. Echt een prachtig ding. Het mooie is ook dat hij minder vermogen heeft dan zijn broer de Enzo, maar door betere aerodynamica een snellere rondetijd weet neer te zetten op onder andere de ‘Ring.
@viezefreddyw: Ja, echt een geweldig apparaat. Tegen beter weten in hoop ik ook nog altijd op een MC12 opvolger op LaFerrari basis.
@edge: Ik hoop zeker met je mee, maar vrees ook dat dat niet gaat gebeuren. Maar het zou wel bij Maserati passen en Ferrari sieren als het wel gaat gebeuren. Ik ben heel erg benieuwd wat er dan uit gaat komen.
@viezefreddyw: maar er was laatst toch zo’n artikel op autoblog over hoe een hypercar van maserati eruit zou zien? Zaten ook foto’s bij.
@banaan7: Volgens mij bedoel jij deze:

http://www.autoblog.nl/nieuws/

Maar dit is slechts een render van iemand en niet van Maserati zelf. Wel mooi overigens.
@berlinetta: (das een artikel over hummer en reclames die je gestuurd hebt maar ik weet welk artikel je bedoelt :))
Deze kan ook wel in het lijstje van de auto’s met front overhang
Er komen zoveel toffe klassiekers en exclusieve wagens voorbij hier. Kunnen we niet gewoon een gezamenlijk investeringsfonds opzetten? Iedereen die zin heeft legt wat geld in en van dat geld kopen we dan een (paar) toffe auto(s). Die slaan we netjes op, en halen we af en toe naar buiten om te showen op (klassieker)beurzen of om toffe fotoshoots mee te doen. Een paar jaar later, als de auto’s in waarde zijn gestegen, verkopen we ze weer en pakken we er iets anders voor in de plaats.
@Edge: blub. Zei de bel. Toch wel een interessant idee, de eerste jaren zal dat denk ik nog niet gebeuren.
@peug206: Dat de bubbel klapt is natuurlijk altijd een risico, welke investering je ook doet. Ik denk alleen dat de kans op een redelijk rendement op dit moment bij auto’s hoger is dan wanneer je je geld op de bank laat staan. Van de spaarrente springen je de tranen in de ogen.
@Edge: volledig eens. Al zou ik dan wel in echt one of a kind gaan investeren zo rond de 1 miljoen, duurder en de kans dat je het terug krijgt (met winst) is kleiner..
@edge:
Fout.
De bubbel GAAT klappen.
Da’s een aloude wijsheid, what goes up, must come down.
En heel stiekempjes gaat de olieprijs omhoog, krabbelt de rente heel voorzichtigjes op en mocht de rente in de toekomst naar een 8 á 9 procent stijgen klapt de bubbel zeker.
Gaaf ding zeg!
Doet me telkens denken aan de Fitty’s Window Shopper videoclip
@dromedaris: *Fiddy
Dit is net zoiets als de Concorde en de Blakbird. Toen kon het, nu zijn het onbereikbare juwelen van het verleden.
Ik zou voor de Enzo gaan. Dit ding is toch onbehouwen groot aan de achterzijde!
Uit december 2004? Kan mij herinneren dat er een rijke Brit was die ook een MC12 kreeg en er meteen mee het circuit op wilde en daar Fifth Gear voor had uitgenodigd. Alleen sneeuwde het op de dag dat het ging gebeuren maar hij ging toch het circuit maar op.

https://youtu.be/FCm31-SqIjk

Zou dat deze toevallig zijn?
@sportevo: Nee, da’s een andere. Die uit het filmpje is in 2011 gecrasht in Chamonix :P
@JaxDryke: Zo! Dat is niet mis! Lag zeker ook sneeuw op de weg! ;-)
Hierbij vergeleken is de Enzo toch gewoon een lelijk hok!
Volgens mij ben ik een van de weinige die de Enzo toch mooier vind. Ik vind deze MC12 ook erg mooi, maar ik ben er niet compleet weg van.
@berlinetta: Hoe kan dit nou!?
@viezefreddyw: Komt door die front-overhang ;) nee geintje.. Ik weet het niet vieze fred. De MC12 heb ik nooit mooier gevonden dan de Enzo. Ik ben overigens ook niet helemaal weg van de Enzo hoor. Beide zijn ze erg mooi, maar er bestaan mooiere auto’s.
@berlinetta: Er bestaan zeker mooiere auto’s, ben ik met je eens. En ik snap ook wel wat je bedoelt. De MC12 heeft wel echt een Bam in your face!! uiterlijk. Maar ik kan de technieken er zo van waarderen. Minder vermogen dan de Enzo maar wel sneller zijn op het circuit. Ik vraag me alleen af hoeveel MC12’s daadwerkelijk een circuit van dichtbij gezien hebben.
@viezefreddyw: Dat ben ik zeker met je eens. Heel erg gaaf dat hij de Enzo achter zich laat op het circuit vanwege die betere aerodynamica. Dat soort auto’s kan ik absoluut waarderen.
@berlinetta: ik vind de Enzo ook mooier. Sterker nog, de Enzo heeft nog iets begeerlijks iets elegants. Deze MC12 is echter zo ontzettend belachelijk uitgebouwd is dat het een rijdende karikatuur is.
Meerdere malen gezien in Monaco. Mooi? Ik vind het geen plaatje. Bruut? Zeker wel.
Ik zou ‘m wel willen. Lekker rond tuffen in Twente, beetje de blits maken, beetje toeteren naar politieagenten omdat ik een auto heb dat net zoveel kost als het inkomen van hun hele leven.. Dromen mag :)
Mooi is ie niet.. Indrukwekkend dat wel..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).