Deze helicopterbus is de vreemdste creatie van de week

Auteur: , 24 Reacties

Maar kan hij ook vliegen?

Op papier lijkt het dé oplossing voor het fileprobleem, de vliegende auto. Nederlandse vliegautopionier PAL-V vind dat de wereld er klaar voor is, maar waarom eigenlijk? Als het een commercieel succes wordt vliegt straks iedereen. Dan is het juist de straat waar mensen weer gaan denken: goh, daar is het lekker rustig. Om nog maar te zwijgen over luchtruimchaos. Nee, het idealistische beeld ‘file? Opstijgen!’ werkt volgens mij niet. Dan kun je beter gewoon vanaf het begin al vliegen, met behulp van helicopters.

Helicopters zijn wel cool, met hun ronde aerodynamische vormen en hun lange staart. Alles voor de functionaliteit, natuurlijk. Het inspireerde een huisvlijtert: waarom zien auto’s er niet uit als een helicopter, zonder dat ze ook daadwerkelijk kunnen vliegen? Je zou zeggen dat je klaar bent als je een uitstekende pvc-buis achterop een auto monteert, maar de genie/mafkees achter deze Volkswagen Transporter pakte het heftiger aan.

Helicopter Transporter

Met behulp van vrij simpele constructies (zo lijkt het), zijn de ronde vormen die een helicopter kenmerken op de zijkanten en de voorkant toegevoegd. Omdat daardoor de originele en bovendien veel te vierkante Transporter-koplampen onder een laag kit verdwijnen, bieden de lampen van een Ford Ka uitkomst. Ook is er een dakbobbel met een heuse set wieken toegevoegd en ten slotte natuurlijk de staart. Ja, daar is de pvc-buis weer, maar eerlijk: die is goed weggewerkt.

De vraag die nu natuurlijk in iedereens hoofd opkomt is: waarom? Dat staat er niet bij. Wel gooit de adverteerder een dikke vinger naar de mensen die niet van uitstekende onderdelen houden: hij staat op kenteken en je mag er gewoon mee rijden. De kilometerstand is een zeer afgeronde (dus waarschijnlijk niet helemaal kloppende) 300.000. De km-stand mag je overigens heel eerlijk over zijn, want onder de eveneens nieuw geconstrueerde kap vinden we de oerdegelijke doch tergend trage 1.9 TDI. Die blijft lekker doorpruttelen, ook boven de drie ton. Daarentegen staat de diesel met zijn 63 pk niet garant om deze helicopter te laten opstijgen.

Transporter helicopter

De apk is in juni verlopen, dus of de helicopterbus nogmaals door de keuring komt valt te betwijfelen. Voor wie dit gewoon een essentiële toevoeging vindt aan zijn/haar collectie, de contraptie kost slechts 1.450 euro.

Met dank aan Rick voor de tip!24 reacties

Zonder het artikel te lezen gok ik dat hij noet echt kan vliegen! *nu even lezen om het antwoord te kennen 😂
Deze komt uit Wanroy, een pittoresk dorpje in Brabant, waar mijn roots liggen en ik jaren heb gewerkt. Zeer actieve carnavalsclubjes aldaar die maar al te graag aan de nodige optochten meedoen. Deze zal daar uiteraard voor gebruikt zijn met het vervand dat de traumaheli gestationeerd is in nabijgelegen vliegbasis Volkel. Alstu!
@mlbenz: oke van die carnaval zal ik mijn vraagtekens bij zetten ivm genoemde carbagerun, maar de rest van het verhaal blijft staan ;-)
Zou em gewoon weer terugbouwen tot helicopter ..
@lincoln: even het blok terug van 63pk terug baar de oorspronkelijke 6300pk tunen dan…
Hij is in een basisvariant al meegaan op een Carbagerun, volgens heeft hij nog een midlife update gehad en in deze uitrusting meegegaan met nog een Carbagerun… Een artikel op een lokale website: https://www.suksawat.nl/helikopter-auto/
Ford Ka koplampen?
@rachid: ja dat denk ik ook. Beetje aparte keuze, maar goed, dat is wel met meer dingen van deze creatie
@rachid: staat bevestigd in het artikel ;-)
1450 euro haha. Gewoon een ritje naar de schredder bij een sloperij…
Ik heb heel wat lelijke ouwe barrels gereden, maar als ik me hier in zou moeten verplaatsen zou ik toch echt wel een muts over mijn hoofd trekken.
@moveyourmind: birdbox challenge
@hassani: liever een jaar in deze auto rijden dan die flutfilm nog een keer zien.
Zou deze ‘verbouwing’ niet na Juni gedaan zijn? of lig niet meer door de APK gekomen juist door deze verbouwing?? wat een afzichtelijk ding… leuk voor de Bloemencorso or so… that’s it.
Is deze een keer gebruikt in de carbage run?
Dit wordt bij kinderdagverblijven de opvolger van de Stint.
Ik denk dat we best massaal kunnen vliegen.
Er is maar 1 manier om botsen geen probleem te laten zijn.
Met een bolle vorm rondom eventueel opgeblazen
Ja bedankt Autoblog. Nu wil ik em!
Kan zo in Dumb & Dumber III
Goed genoeg voor de Autoblog junkyardrace. Equippe SAR
Budgey is een kleine helikopterrrrr!!
Regel 3: vindT
SDI of TDI?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).