Deze Huayra en Chiron werden gekocht met Bitcoin

Auteur: , 26 Reacties

Jep, er zijn mensen die daadwerkelijk dergelijke betalingen in Bitcoin doen!

Deze Huayra en Chiron werden verkocht voor Bitcoin

Steeds vaker duiken advertenties op waar het voertuig kan worden afgerekend in Bitcoin. In de meeste gevallen gaat het om een stunt om meer kijkers te trekken. In de praktijk lees je zelden over gevallen waarbij de auto’s daadwerkelijk met de digitale munt werden aangeschaft.

Eerder deze week kon je echter lezen hoe John McAfee een gebruikte Bentley Azure kocht met Bitcoin en dat was niet de enige exclusieve Bitcoin-aanschaf van deze week. Ook traditionele dealers accepteren de cryptomunt als betaalmiddel, blijkt uit dit verhaal. Pagani New Port Beach bijvoorbeeld, een beroemde dealer in Californië. De showroom staat vol exoten en als Henk & Ingrid heb je er eigenlijk niets te zoeken.

De dealer heeft via Instagram bekendgemaakt twee auto’s te hebben verkocht via Bitcoin. Het gaat overigens om één persoon die beide voertuigen kocht met de cryptomunt. De Bugatti Chiron en Pagani Huayra werden aangeschaft voor een totale prijs van omgerekend zes miljoen dollar.

Het is niet bekend of de betaling afgelopen week heeft plaatsgevonden, maar dit zou voor de koper goed hebben uitgepakt. De Bitcoin daalde deze week naar een waarde van ongeveer 13.000 dollar. Ter vergelijking: vorige week zaterdag had de munt nog een waarde van 17.000 dollar. Op een bedrag van zes miljoen dollar heb je dan een lekkere korting te pakken.

Meer over cryptocurrencies en Bitcoin? Check apparata.nl.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Crypto’s, het is wachten totdat de klap komt maar tot die tijd kun je er een leuk centje aan verdienen.
@Rick-dos: Inderdaad. De koper van deze twee auto’s zou het zomaar heel goed hebben gedaan door ze te kopen met bitcoins.
@viezefreddyw: inderdaad! De digitale winst op bitcoin is dan ook pas echt winst op het moment dat je het verzilvert, voor die tijd heb je niets. In dit geval 2 hele dikke auto’s wat de koers ook doet, van mij 2 duimpjes omhoog.

Ben bang dat veel anderen nog behoorlijk pijn kunnen krijgen van die bitcoin. Zag via facebook dat een oude schoolmaat de 20.000 dollar koers van even terug als een mooi koopmoment zag.. die staat al aardig in de min dus..
@bakingmynextbenz: voor daytrading niet inderdaad, als die ze vasthoudt voor de lange termijn, kan t zomaar gunstig uitpakken ;)
@viezefreddyw: Als de verkoper de bitcoins heeft gehouden dan is ie niet zo blij denk ik. Daarom geloof ik ook niet in de gedereguleerde onzin. Het is een romantisch idee maar in de praktijk zeer onpraktisch.

Ik geloof echter wel in de techniek die er achter zit.
@Rick-dos: Ik heb hetzelfde idee. Een digitale munt kan denk ik heel goed werken.

Maar op dit moment, hoe het nu gaat, is het een flinke hype. Iedereen wilt er in mee doen.
@viezefreddyw: misschien moeten we eens gaan kijken naar de digitale munt ‘Gulden’. Deze digitale munt is een stuk kleiner en minder gehyped maar wel veel praktischer, sneller en veiliger. De organisatie erachter wil ook niet dat er reclame voor gemaakt wordt omdat het dus geen Bitcoin taferelen wil. Het moet een stabiele digitale munt worden waarmee ook echt daadwerkelijk door iedereen betaald kan worden. Er schijnt een gerucht rond te gaan dat Coolblue deze munt gaat accepteren. Wellicht is het nu een goed instap moment ;-)
@antonie97: Haha leuk dat je erover begint, ik was in een chauvinistische bui en had er een bultje aangeschaft. Het heeft zich nu al bewezen 👍🏻
@antonie97: smooth shill
@rick-dos: Ach, is dat niet met alle gehypte beleggingsconstructies zo? Ooit waren tulpenbollen wat cryptocurrency nu is.
@luittinke: Ik zie het als de internetbubble van de jaren ’90. Als je ergens een .com achterzette dan was je de volgende dag miljonair.

Ik weet vrij zeker dat de meeste coins die er nu zijn we zullen vallen net zoals toen heel veel van die bedrijven wegvielen. De enige die uit de tijd over zijn gebleven zijn volgens mij Google en Amazon. Het idee is echter geëvolueerd en de techniek is nu niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Daarom denk ik dat er een goede klap zal plaatsvinden en dan zal het gezond verstand een gezonde businessmodel er van maken en is het ineens onderdeel van ons dagelijks leven.
@Rick-dos: Zijn allang klappen gevallen deze week. Zijn meer dan 1000 coims/technologieën. 99 gaat het niet redden. Het is een grote choas overal em er gaan absoluut klappen vallen. Helaas heb ik 2 weken terug mn winst moeten pakken. Nu alles dik in het rood
@shadowbroker: Dus nu maar hodlen. Excuses voor mn slechte reactie hierboven. Normaal loop ik mn tekst even na op typ fouten. Per ongeluk op versturen gedrukt
@Rick-dos: Of er een klap komt moet nog maar blijken. Op de aandelenmarkt was het volk ook skeptisch, kijk waar dat nu is.

Grote instituten en banken beginnen (deels) over te stappen, mijn inziens is dit de stap naar een nieuw betaalsysteem. Een systeem waar geen banken aan te pas komen (behalve bij XRP waar ik uit winstoogmerk ook coins van heb) die geld verdienen met jouw geld. Enkel de producent van de coin en miners.

Een klap die nog wel gaat komen is strikte regulering, als er geen geld verdiend aan kan worden dan maar reguleren. Dat laatste zinsdeel mag beschouwd worden als een parafrase van de overheid.

@pesu: Het dereguleren is een romantisch idee. Kijk wat er deze week gebeurd is op cryptomarkt. Van de ene op de andere dag was je investering ineens een procent of 30 minder waard omdat ze ineens de Zuid Koreaanse markt uit de prijs hebben gehaald.
Nu is dat obv je investering maar stel nu dat ik een deal met je sluit voor 1000 Ripple, jij maakt het over ik ontvang en jij ontvangt mijn goederen. Jij hebt je goederen en ik heb morgen ineens 30% minder vermogen. Daarmee kun je geen vertrouwen opbouwen en ook niet met vertrouwen zaken doen.

Ik heb ook een leuk centje aan de crypto’s verdiend en al helemaal aan de Ripple. Ik heb echter niet de illusie dat wat we vandaag als cryptomarkt zien in de komende jaren hetzelfde zal zijn. Ik geloof wel dat de blockchain technologie dat er achter zit in de toekomst onderdeel is van ons dagelijks leven net zoals het internet dat nu is.

In de tussentijd ben ik niet aan het verdienen aan de crypto maar vooral aan de hype ervan.
@Rick-dos: Sterk punt mbt deregulering, maar een stukje handelsbekwaamheid is simpelweg een pré als gebruiker. Een groot aandeelhouder in het huidige systeem kan ook ineens 30% van zijn vermogen verliezen, weliswaar op een andere manier.

Het blijft verder gewoon een gevaarlijke en volatiele markt. Als je ziet hoe de markt reageert op roddels die soms door een enkele persoon zijn uitgesproken, moeten er alarm bellen gaan rinkelen “handle with caution”.

Dat terzijde, zou toch mooi zijn als de roddel over Western Union uit zou komen voor ons.
@pesu: reken er maar wel op, dat Ripple met Western Union als klant in waarde zal stijgen en ik zal er flink positief in cash van profiteren.
@Rick-dos: ach, weer zo’n dooddoener. “wachten tot die klapt” hoor ik al jaren. Valt in het zelfde rijtje als: “de markt voor de oldtimers gaat ook nog een keer klappen.” Ondertussen heeft het gewoon 1 van de grootste economische crisis overleeft…

@87sandyd: volgens mij is de crisis juist de reden van de oldtimerhype. Als je geen rente vangt op de bank, stop je het in iets dat op dat moment wel rendeert.
Lekker allemaal wachten tot de klapt komt…verdien ik nog even verder :)

Ohja, sinds de start van de bitcoin hoor ik al dat dit niet de toekomst is. Dat is echter al jaaaaaaren geleden. Mensen zijn allemaal blij als ze zien dat de bitcoin 30% minder waard is, dan komt het zelfs op het nieuws! Hoor je iedereen: “zie je wel, het zakt als een pudding in elkaar”. Maar als de bitcoin weer stijgt hoor je er weinig mensen over. Het flucueert nou eenmaal heel hard, maar het verdienmodel van de gecontstrueerde nevenmunten gaat vervolgens ontzettend goed.

Enige tijd geleden voor 500 euro een deel van een bitcoin gekocht wat is omgezet naar een nevenmunt. Verdien er nu een aardig centje aan(wat rechtstreeks naar mijn bank gaat) en de investering heb ik allang terug. Dus tot die zogenaamde klap waar iedereen al jaren over praat komt, verdien ik even rustig verder vanaf de luie stoel…
Wat @rick-dos zegt.

Bovendien, altijd grappig om al die verschillende meningen te zien, vooral als het om geld gaat.
@lekkaah: leuk he. Vooral leuk om te zien hoe iedereen die een rug heeft gemaakt opeens expert is. Sommigen zelfs al jaaaaaren.. (^)
@2wheeler: Ben geen expert, snap er zelfs de ballen van eigenlijk.

Maar het lijkt erop dat je gewoon geen geld mag verdienen op een hele eenvoudige manier. Want dan komen er weer mensen schreeuwen dat je straks je geld kwijt bent omdat de bubbel straks klapt…Maar mensen vergeten even dat de investering er allang uit is bij veel mensen en dat ze nu alleen maar verdienen en dat je dat gewoon naar je bank kan transferren.

Snap niet dat mensen altijd zo negatief moeten doen over het geld verdienen via crypto.
Ik heb eens een FIAT Panda ‘gekocht’ voor twee kistjes Grolsch bier.
Dat is pas handel. En daar hoef je helemaal geen computer voor op te starten!
@Rob: stoer man, proost
Allemaal leuk en aardig zoals iemand al zegt die coins kunnen niet uit de lucht vallen, ik zie een broeinest voor inflatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).