Deze Huracán Diabolico heeft een treffende naam

Auteur: , 10 Reacties

Het klinkt dramatisch, net als het motorgeluid, waarschijnlijk.

Wheelsandmore Huracan Diabolico

Er zijn van die auto’s waar vrij weinig aan te verbeteren valt. Een reguliere middenklasser is vrij eenvoudig naar een hoger plan te tillen qua prestaties of rijeigenschappen. Simpelweg omdat een fabrikant zo’n auto moet bouwen naar een bepaalde prijs. Dat is precies de reden waarom tuners kunnen rondkomen.

Maar bij auto’s waarbij prestaties en rijeigenschappen op de eerste plaats stonden, is het lastig verbeteren. Toch weerhoudt dat de firma ‘Wheelsandmore’ (ja, zo heten ze echt) om de Lamborghini Huracán Performante aan te pakken. De Huracán Performante is typisch zo’n auto die Lamborghini zèlf al behoorlijk goed heeft gebouwd. Het is de snelle, lichtgewicht en extra heftige variant van de ‘gewone’ Huracán. Hoe kun je dat verbeteren? Wel, met nieuwe wielen. En meer.

Wheelsandmore Huracan Diabolico '19

De auto op de afbeeldingen is namelijk de Huracán ‘Diabolico’. Eerst even die velgen. Het is natuurlijk smaakafhankelijk, maar ze misstaan niet. Sterker nog, de standaard kruisspaak-velgen zijn opvallender. Voor zijn de velgen 9″ breed en meten ze 20″ in diameter. Achter zijn de velgen 12,5″ breed en 21″ in diameter. De lokale bandenboer zal kirrende geluiden teweeg brengen als je een setje rubber bij hem bestelt: 245/30 20 aan de voorkant en 325/25 21 aan de achterkant.

Wheelsandmore Huracan Diabolico '19

Ondanks dat de standaard Huracán Performante erg laag is, ligt de Huracán Diabolico nóg lager. Dankzij een schroefset van KW is de rijhoogte met 30 mm gedaald. Deze Huraucan is ook daadwerkelijk iets sneller dan een standaard Performante. Ten eerste dankzij de nieuwe ECU-update, waardoor er 20 pk bijkomt. Kiest je voor de sportuitlaat, krijg je er nog eens 6 pk bij. Het totaal is dan 666 pk, weet je meteen waarom deze auto de ‘Huracán Diabolico’ wordt genoemd.10 reacties

Ha nice 666 pk past er goed bij
@branko: ja echt super toevallig haha
@plopkoekje: dan zet je hem zelf op de vermogen testbank blijkt het maar 650pk te zijn
@tortuga: Of 668. “Neighbour of the beast”.
@vaakbenjetebang: of 333pk, het halve gare zoontje van the beast. 👿
De standaard performance ligt niet hoog nee, maar het probleem is ook met name de wheel gap. Niet om aan te zien. Is bij de gemiddelde Ferrari ook het geval. Deze Diabolico staat naar mijn mening precies goed op zijn veren.
@cpp1: ja alleen moet je er ook gewoon normaal mee kunnen rijden, dorpjes met drempels, niet strakke wegen, je wilt niet elke keer allemaal dingen moeten vervangen omdat je auto op de grond ligt om het er mooier uit te laten zien
@bbjorn: laat dat net in Z-Frankrijk een issue zijn met die veel te hoge korte drempels
@bbjorn: er zal toch wel een liftsysteem in zitten mogen we hopen…
Standaard wellicht beter, maar deze is ook zeker fijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).