Deze Jeeps gaan aan de stekker

Auteur: , 11 Reacties

In Genève staat het merk met de nodige plug-in hybrides.

De Jeep Renegade en de Compass komen als PHEV op de markt. De offroaders beschikken over accu’s die via een externe stroomaansluiting kunnen worden opgeladen, waardoor ze meer elektrische energie kunnen opslaan. Volgens Jeep kunnen de plug-in hybrides 50 kilometer volledig elektrisch rijden. De topsnelheid bedraagt in de volledig elektrische modus 130 km/u.

De elektrische aandrijfunits zijn gekoppeld aan een 1.3-liter turbobenzinemotor. In het geval van de Renegade ligt het vermogensbereik tussen de 190 en de 240 pk, net wat de ondergrond nodigt acht. Jeep maakt gebruik van elektrische 4×4-technologie (eAWD). Er is geen sprake van een traditionele cardanas, maar een elektromotor. In hetinstrumenten-paneel en infotainmentscherm kunnen gebruikers informatie opvragen over de hybride constructie.

Het is nog niet bekend wanneer de plug-in hybrides op de markt komen. In Genève zijn de auto’s voor het eerst te zien.11 reacties

Met een top van 130 gaan ze niet echt ALS een stekker
@gulli: Ik baal van een stekker.
@gulli: heeej kijk een Foutlander in een ander jasje 😆. Fli**** toch op met al die halve maatregelen en bouw full electrics!!
Dat is dan waarschijnlijk dezelfde aandrijflijn als in de Alfa Tonale? Nou ja als die maar geld oplevert zodat ze auto’s als de Guilia Q enz kunnen blijven bouwen 😬
@rrk147: Dat is inderdaad de enige manier om er positief naar te kijken. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat iemand op dit gebakje zit te wachten….
@dutchdriftking: Het is niet moeders mooiste nee, maar van al de VAG meuk-suvjes word ik ook moe eerlijk gezegd. Daar ben ik langzaam de tel kwijt aan het raken.
Dus als de batterij plat is, wordt de 4WD een FWD? Ik ga offroaden en neem mee: een stroomgroep…
@morph: Nee hoor, ze kunnen best stroom vanaf de benzinemotor pakken.

Je hebt ook Toyota en Lexus hybrids met dit soort eAWD, en die kunnen niet eens opgeladen worden.
@morph: je gaat toch ook niet offroaden met een lege tank?
Er werd in de presentatie wel degelijk een datum vermeld. Renegade PHEV kunnen we eind 2019 verwachten. Compass PHEV begin 2020.
Kan nou niet zeggen dat ik baal als een stekker, het deed mij toch al nooit iets deze wagens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).