Deze Lamborghini is 20 jaar niet gebruikt

Auteur: , 43 Reacties

Mother of barnfinds.

Je kan je het toch bijna niet voorstellen dat er prachtige auto’s op de wereld ‘verloren’ zijn geraakt, terwijl ze niet ver van de bewoonde wereld verwijderd zijn? Toch duiken barnfinds nog steeds op en de een is nog gekker dan de ander.

Dit is er eentje uit de categorie bizar. Een witte Lamborghini Countach uit 1981 is de hoofdrolspeler in het verhaal. Dit is niet zomaar een Lambo, maar een Countach 5000S. Van deze auto zijn naar verluidt slechts 321 exemplaren gebouwd. Onder de kap een rauwe 4.8 twaalfcilinder.

De supercar is niet door een vreemde gevonden. De man op de foto is namelijk de kleinzoon van de eigenaar. Deze Lamborghini werd in 1989 gekocht door zijn opa. De opa wilde destijds een autoverhuurbedrijf beginnen in exclusieve auto’s, maar hij kreeg de verzekering niet rond om een dergelijke business te starten. Naast de witte Countach, had de opa ook andere auto’s gekocht waaronder een Ferrari 308. Hoewel de plannen voor het autoverhuurbedrijf niet door konden gaan, weigerde de opa de auto’s te verkopen. De auto’s verdwenen in de garage en werden uiteindelijk nooit meer aangeraakt. Het is meer dan 20 jaar geleden dat de supercars een rondje hebben gereden. Op Reddit laat de kleinzoon weten ook niet te begrijpen waarom dit zo is gegaan.

Inmiddels is de opa overleden. Zijn vrouw, de oma van de man, bezit de Lambo en de Ferrari nu. Er is nog niets besloten over het lot van de auto’s.43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De laatste echte Lamborghini…
@Rick-dos: Dat zeggen ze over elke Lamborghini…
@pallas: Ja, maar dit is ECHT de laatste echte Lamborghini…
@Rick-dos: Nee dat is het niet.
@fendercd60: In mijn ogen is dat de Diablo…anderen zullen zeggen de Murci…of Espada…Miura etc.
@fendercd60: Jawel, is de laatste Lamborghini dat nog onder eigenaarschap van Ferruccio gecreëerd is.
@Rick-dos: Oh zo.
@rick-dos: was beter geweest om er eens wat eerder te gaan kijken…. zonde van al die roest!
Ik hoop ook een keer zo’n barnfind te doen. En dan met een beetje simpel poetswerk er 20000 extra op te verdienen.
@mikje90: 20k? Dat is peanuts op een barnfind.
En die vrouw heeft nooit wat verteld over dat verhuisbedrijf, of over de teleurstelling van haar man? Dat niemand daar op door kon vragen? En die kinderen hebben nooit meegekregen dat hun vader een Ferrari en een Lamborghi bezat? Sorry maar dit is geen miraculeuze barnfind, maar gewoon een verhaal om de krant mee te halen.
@phaeton: Verhuurbedrijf, verhuurbedrijf….
@phaeton: als verhuisbedrijf is zo’n countach ook niet echt geschikt :)
@phaeton: only happens in Murica!
@phaeton: We hebben het over de VS he, niet Nederland waar je elkaar tig keer in het jaar op een verjaardag ziet. Op Reddit geeft die gozer zelf aan dat hij voor het laatst in die garage was geweest toen hij nog een kind was. Bovendien hadden opoe en oma genoeg geld, want ze hadden ook nog een 300 SL Gullwing. Geld was duidelijk niet belangrijk en dus hoefden de auto’s vermoedelijk ook niet weg. Ik gok dat ‘ie zn oma en het huis bezocht heeft naar aanleiding van overlijden opa. Misschien woont de man wel tig staten verder weg, weet jij veel.
@RubenPriest: Als mijn pa in Italië had gewoond, dan volstaat een foto per post of een telefoontje ook. Doe nou niet of het de jaren ’20 en een paar schoenen zijn.
@phaeton: feit is en blijft dat wij ‘Europeanen’ een gemiddeld hechtere band onderhouden ook als we verder van elkaar weg wonen. Geen science, maar persoonlijke ervaring met ‘Muricani
Iemand in de familie moet dit toch wel weten?! Ik zou gelijk elke dag bij mn oma op bezoek gaan, haar kunstgebit helpen uitdoen en haar luiers verschonen. Slijmen tot je er bij neervalt en hopen dat ze je de sleutel geeft
@kenner: Zo werkt dat niet in de states. Familie’s wonen daar soms duizenden kilometers van elkaar. Dus je gaat niet zomaar elke dag langs.
Het lijkt me duidelijk dat deze auto’s verkocht gaan worden. De verkoper is alvast bezig met de geschiedenis van deze wagens te documenteren zodat ze straks met een mooi verhaal voor een hogere prijs kunnen worden geveild.
Mijn opa had een Seat Marbella met een ventilator op een knijper aan zijn ‘dashboard’. Ook mooi.
@gulli: wie is de begunstigde, jij? Alvast gefeliciteerd en veel veilige kilometers
@lekkerlinksrijden: Misschien wil Casper of Wouter er wel mee rijden!
@gulli: dat is ook een goed idee
@gulli: In welke schuur kunnen we die vinden?
@potver7: hou over 22 jaar Bonham’s in de gaten. 2040 wil ik hem ook inschrijven bij Villa d’Este. Gaat nog groot nieuws worden tegen die tijd! Ben wel van plan hem zo origineel mogelijk te houden met misschien wat Period Correct modificaties zoals een rechter buitenspiegel en een 1 inch einddemper.
Ik ben eigenlijk meer benieuwd wat er naast de Countach staat.
@viezefreddyw: lijkt op een MGA – afgaande op de benzinetank achterop.
@autodidact: alhoewel hij wel aan de grote kant lijkt voor een MGA. Maar dat kan ook komen door het formaat van de Countach.
@autodidact: correctie, waar ik MGA schreef bedoelde ik MG TA
@viezefreddyw: was ook al aan het kijken. Gezien zien voorliefde voor italianen lijkt het mij iets van een alfa. Maar betere suggesties zijn welkom.
@viezefreddyw: dat is een MG T-type
@viezefreddyw:
Da’s een MG TC, die had Opa tijdens zijn G.I.periode uit Engeland meegenomen, met deze wagentjes is dd spoooortwagen rage of liefde in de VS begonnen, 37 trappelende paardjes!
https://www.shannons.com.au/auctions/2006-melbourne-international-motor-show-auction/EXU0D9ER75D34001/
Wel tof dat je opeens
@rob5nismo: in een droom auto kunt zitten die nog in familie bezit is ook
Die kleinzoon is veel te eerlijk, volgens zijn verhaal op Reddit is de Lamborghini in 1989 gekocht door zijn opa voor zijn verhuurbedrijf in exclusieve auto’s. Maar staat hij sinds een jaar of twintig in lekkende garages omdat de verzekeringspremie te hoog werd en is de auto in behoorlijk slechte staat.

Terwijl een mooi authentiek verhaal dat de auto nog van The King himself geweest is, die de Lamborghini in Vegas alleen gebruikt heeft om van hotel naar hotel te rijden voor zijn optredens, zo verzonnen is.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Netjes… mijn opa had alleen een paar oude hengels in zijn schuurtje staan
Vind dit ook wel gave foto’s, gewoon een normale garage waarin een paar supercars staan alsof jan met de pet een ouwe golf aan het opknappen is.
lekker ontspannen veilen op een prestigieuze veiling van Bonhams in Monterey, tezamen met de 308. Gaat wel aardig wat opleveren denk ik.
Jordan Belfort
@thomasthomas: Woman shoessss
Echt florisant ziet het er niet meer uit, met al die spullen die erop gesmeten zijn. Zuinig zijn ze er niet op geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).