Deze luxe tourbus is een vakantievilla op wielen

Auteur: , 26 Reacties

Glamping-gangers, maakt uw borst maar nat.

Toen het concept ‘kamperen‘ voor het eerst aan mij werd uitgelegd, voelde ik er wel wat voor. Het heeft iets primitiefs wat je op weinig andere manieren kunt ervaren. Trek een paar weken een bos in met alleen een tent en een gelimiteerde voorraad eten en drinken, en overleef. Door de jaren heen is er echter weinig overgebleven van die authentieke levensstijl.

Alles neigt naar meer luxe, en dankzij verschillende tv-programma’s waarover ik niet eens wil nadenken, gaan mensen liever naar een glamping dan dat er de mogelijkheid bestaat dat een beer hun geïmproviseerde kamp kan binnen komen wandelen. Onbegrijpelijk!

Door alle ontwikkelingen zijn we inmiddels zo ver dat heuse motorhomes tegenwoordig geaccepteerd worden naast de stinkende toiletten bij de verlaten parkeerplaats langs de snelweg. En van alle gigantische, luxe, rijdende motorhomes die er op aarde zijn, spant deze de kroon.

Deze ‘Embark’ is gemaakt door Jayco, die overduidelijk de missie had om een onvergetelijk product neer te zetten. Dat is ze gelukt, want je kunt letterlijk en figuurlijk niet om het ding heen. Hij mag dan misschien een kleurstelling hebben die je de auto van je ergste vijanden niet zou toewensen, maar binnenin verandert alles.

Het interieur lijkt wel afkomstig van een of ander luxueus appartement. Zo vinden we in verschillende ruimtes o.a. een 50″ LED-tv inclusief geluidsinstallatie, een enorme koelkast, een schitterende en uitgebreide keuken, een badkamer met douche en een open haard. Daarnaast kun je alles naar wens maken met het touchpad control system, waarmee je o.a. de lichten en de temperatuur kunt aanpassen.

Over tanken hoef je je overigens geen zorgen te maken. De ruim 360 pk sterke motor heeft een dieseltank van bijna 380 liter. Toegegeven, het wordt een duur bezoekje aan de pomp, maar dan kom je ook wel ergens. Aan de andere kant, dan moet je eerst gek genoeg zijn om 290.000 dollar voor het ding te betalen.26 reacties

Je kan zo’n ding zo luxe maken als je wilt. Maar voor geen goud dat ik er mee op pad ga. Vreselijk vind ik het.

Zeker vervelend als het een beetje hard waait zoals vandaag.
@viezefreddyw: ideaal voor naar de LeMans of F1 camping :)
@lekkaah: Zwarte cross!
Wat een mega-kitsch aan de binnenzijde. De Frans Bauer edition?

Dan valt de buitenkant best wel mee.
@hubert: Ik zag laatst een programma over deze RV’s in de USA, maar ik heb nog geen enkele gezien met een smaakvolle binnenkant. Dat is natuurlijk smaakgevoelig, maar wat een verschrikkelijke kitsch bende maken sommige ervan
@sportstand: in de USA zie je vaak ook nog een auto achter de camper hangen. Bizar.
@123bat: Ja, je moet toch ergens mee naar een restaurant rijden als je op de camping staat! :)
@sportstand: mc donalds*
@Hubert: met zo’n interieur lijkt het meer een aanleunwoning dan een vakantievilla.
Lekker praktisch ook
Hoewel ik het knap vind dat men zo’n grote en luxe campers weet te maken, vraag ik mij wel af waarom al die RV’s zo’n ontzettend lelijke bestickering meekrijgen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een degelijke livery te bedenken?
@edge: deze is gericht op mensen die succesvol zijn in de motorcross. Om de een of andere reden is in die wereld ook alles in deze spuuglelijke stijl bestickerd.
Sorry maar dit is echt nog helemaal niks. Je hebt deze apparaten nog veel luxer dan dit met zelfs een dakterras en alles…
Voor de personen die hun Tabbert ontgroeid zijn.
$290.000. Voor dat geld kan je een gloednieuwe Toyota Land Cruiser 70 kopen. Hem volledige naar wens ombouwen tot Overland truck en hem naar bijna ieder willekeurig land verschepen. Dan heb je toch een veel betere vakantie dan met zo’n bus op een veel te grote camping.
Lekker lelijk Amerikaans interieur. Overigens heb ik wel eens nog bizarrererere RVs gezien.
Maar kun je ermee over de afsluitdijk in dit weer?
Moet je rechterbeen niet heel erg wijdbeens om hier het gas en de rem te bedienen?
@mashell: Bij mij kan alleen mn linkerbeen wijdbeens … :)
Brrr, wat een lelijk interieur. Zelfs in de jaren ’30 was dit al ouderwets…
Lekker compact ding….maar design op de zijkant vind ik wat te rustig, dus ik sla even over…
@snellehenkie: en ik mis het schapenvacht bij de open haard…
De jaren 70 belde net, ze willen hun interieur terug…
Iemand los gegaan in de Sims 2 editor ? De afstandse fotosoep kwaliteit impliceert niet veel goeds …
Sorry, maar wat is hier bijzonder aan? Dit soort dingen bestaan al jaren en je ziet ze bij bosjes in de USA. Zo bijzonder is deze niet? Overigens is het daar een prima manier van reizen. Mooi midden in de natuur staan, en een Suburban eraan hangen voor het dagelijks vervoer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).