Deze Mercedes 500E doet meer dan een half miljoen

Auteur: , 61 Reacties

Kilometers wel te verstaan, de prijs is een stuk vriendelijker.

Mercedes 500E

Dat een Mercedes W124 een waanzinnig goede auto is, dat moge bekend zijn. Niet voor niets was het jarenlang de lieveling van menig taxichauffeur en velen tikte met gemak een miljoen kilometers aan. Dat waren doorgaans de onverwoestbare diesels, liefst zelfs zonder turbo. Dat zelfs de meest potente benzinemotoren ware kilometervreters blijken is minstens zo indrukwekkend.

Mercedes W124

Neem nu deze Mercedes 500E. Ontwikkeld in samenwerking met Porsche en voorzien van een 5.0 V8 met 326 pk. Destijds de snelste Mercedes E-Klasse die je gewoon bij de dealer kon krijgen, AMG was toen nog een tuner. De auto werd bij Porsche in elkaar geschroefd en had een compleet opnieuw ontworpen voorkant om de grote V8 te kunnen huisvesten. Het uiterlijk bleef zeer beschaafd, slechts iets andere bumpers en wat bredere wielkastranden geven prijs dat we hier met een echte tempobeul te maken hebben.

Mercedes 500E

Dit exemplaar ziet er op de foto’s keurig uit. Het interieur vertoont nauwelijks slijtage, enkel de bestuurdersstoel lijkt ‘licht gebruikt’. Des te indrukwekkender dat deze auto sinds 1992 al meer dan een half miljoen kilometers achter de kiezen heeft, de teller wijst 503.765 kilometer aan. Leuk detail is dat de auto origineel in Nederland is geleverd, het gros van de 500E’s en E500’s staan op importplaten.

Mercedes 500E

Volgens de verkoper verkeert de auto in topconditie en is de complete onderhoudshistorie aanwezig. Alles is origineel aan deze auto en zo zien we ze graag. De vraagprijs van 14.950 euro lijkt dan ook heel redelijk, ondanks de flink kilometerstand. Zou jij het aandurven?61 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Heerlijke youngtimer in nette conditie!
@toyotafortuner: Niet de enige Mercedes die die kilometerstand haalt.

Een gemiddelde Mercedes Diesel loopt in haar leven 560.000 kilometer.

http://static.autojunk.nl/pictures/2016/0410/151757/betrouwbaarheid-autos_01.jpg
@martinus: volvo bovenaan zie ik :p
@martinus: ja maar dit is geen diesel, vandaar dat het toch bijzonder is
@slickrick: Gemiddeld 350K km. Dan zit je met 500K km niet eens zo ver van het gemiddelde. Bij normaal verkeer heeft de aandrijflijn het ook niet echt zwaar.

Mooie stand, mooie auto, kan nog wel 500K km door met goed onderhoud.
@toyotafortuner: ik heb er eentje tekoop, net dezelfde full spec etc, 72000km :p nu dat is een youngtimer voor de eeuwigheid
Prachtig. Tijdje geleden wilde niemand dood gevonden worden in zo’n ding maar het mag weer! Dat ie maar een lief baasje vindt…
@forza: ja is dat zo een originele 500 is altijd wel apart gebleven, heb daar nooit een dip in gezien.
@thomasthomas: was meer voor de w124 in het algemeen bedoeld.
Nee. Ondanks dat m’n moeder z’n auto heeft gehad, kleeft er 1 dikke nadeel aan. Mensen kunnen niet van andermans spullen afblijven, dus dat Mercedes ster op de motorkap, is binnen no-time gejat.
@kimhung: na dik tien jaar Mercedessen is er nog nooit een ster van één van mij afgetrokken. Wellicht woon je gewoon verkeerd…
@lekbak: Den-haag zegt denk ik genoeg
@kimhung: zelfs daar heb ik een jaar gewoond. Soort van.
@lekbak: 22 jaar gewoond. daarna gevlucht naar delft. maar daar kunnen ze ook niet van je spullen afblijven. ze zien daar je auto als een soort muurtje om hun evenwicht te houden als ze op hun fiets zitten.
@kimhung: lol, nu (nog) woonachtig in delft. Al een jaar of 4. Nog geen ster kwijt geraakt. Maar we hebben dan ook een riant parkeerterrein bij de flat (helaas niet riant genoeg voor die flapdrol die zijn deur in die van mij moest rammen, met een lelijk putje als gevolg).
@lekbak: LOL!
als ik je Zie(Mercedes met ster) Zal ik naar je zwaaien
@kimhung: ster kost geen drol die mag best een paar keer gestolen worden als ze van de rest maar afblijven.
@thomasthomas: ze beginnen schaars te worden van een hoop modellen.
@thomasthomas: laat me raden.
Je bent net te jong voor een rijbewijs, laat staan een auto.
@kimhung: klopt ik ben 31 en weet niet dat de ster ongeveer 20, euro kost.
@thomasthomas: je bent een boef uit je eigen portemonnee……….
Net ingereden dus
Dat is een leuk bedrag voor zo’n auto als die toch voor erbij is. Mits goed onderhouden natuurlijk is dit een aantrekkelijke auto voor mij. Helaas een jaartje of anderhalf te vroeg.
@lekbak: kopen man! Je wilde toch in dubbele digits terecht komen met het aantal auto’s dat je bezit ;-)
@tenaci: maandag net een huis gekocht. Eerst maar een garage zetten en het huisje van binnen wat leefbaarder maken. Volgend jaar hoop ik weer auto’s te kunnen kopen.
@lekbak: heb je een van de fundablog-aanbiedingen gekocht? :)
@gulli: ik heb een veel betere aanbieding gekocht. Eentje die ook echt budget over laat voor leuke auto’s!
Van Marco Hof zou ik hem zo kopen met die kilometers. Iedere andere aanbieder mag hem lekker houden of een keuring tegemoet zien.
@tenaci: Weet wat je zegt!
@toniominestrone: Je maakt me nieuwsgierig ???
@toniominestrone: oeps…. slechte ervaring? Vertel!
liever een nette 300E, kun je hem ook nog een beetje onderhouden.
Ongelooflijk hoe goed de staat van de wagen nog is!
wat een prachtige auto, de huidige staat zegt genoeg over de kwaliteit van de Mercedes E’s die ze toen bouwden. Zulke auto’s doen me altijd denken aan de rode mercedessen in de Franse Taxi film. Die waren rood, maar zwart is nog meer bijpassend. Heb dit altijd een gigantische stoere auto gevonden voor de man die geld genoeg heeft, maar dit nooit patserig wil uitstralen.
@dieselkameel: net als een E500 nu?
@scottishcarspotter2000: Hmm dat vind ik een lastige. De E500 van nu heeft toch een iets andere identiteit dan die van de W124. Ik vind ze allebei een geweldige uitstraling hebben, maar die ouwe heeft nog iets meer iets sinisters.
Een diepe buiging voor alle voorgaande eigenaren. Niet alleen duizenden euro’s verbrast aan brandstof, maar ook aan onderhoud. Het beestje staat er bij alsof ‘ie net een tonnetje op de klok heeft staan. Ik zou het zeker aandurven en ooit heb ik een 500E.
Ja, en op naar de miljoen!
Ik zou het graag aan willen durven!
Kan vast nog wel wat kilometers door. Maar aandurven zou ik het toch niet.
Ja ik zou hem zo kopen !! Het is dat ik het geld er niet voor te besteden heb maar donders wat een mooie auto.
Als ik het geld over had zeker wel. Als 2 auto .
Ik zou het wel durven, enorme motor in een relatief lichte auto. Laagtoerig en uit de tijd dat een Mercedes pas ingereden was bij zo’n stand. Ik had deze graag naast de Touring willen hebben destijds. Leek me wel een kicke 2 car garage ;)
15.000 euro en 500.000km. Liever niet.
Voor die leeftijd geen schokkende km stand.
Ja.
Of ik het aan zal durven?: Ja
Wat is eigenlijk het verschil tussen de e500 en de 500e?
@donvincenzo: de E500 is het facelift model.
@e550: En het gekke is, de E500 levert wel minder vermogen dan de 500E. Ik geloof 6 zo even uit het hoofd maar pin me er niet op vast.

Wel is het veel voorgekomen dat er een hoop 500E’s bij de dealer de facelift-onderdelen opgeschroefd kregen. Knipperlichten, andere motorkap, koplampen etc.
Redelijk? Ouderwetse bende van binnen.
Voor de helft koop je een nieuwer exemplaar dat er minder gedateerd uitziet met evenveel pk’s en een stuk minder kilometers.
@gregorius: dat is dan geen w124. Deze ouderwetse bende is niet alleen onverwoestbaar, het is ook nog eens een ergonomische ouderwetse bende. Geen moderne multimedia onzin maar wel de luxe die je nodig hebt.

En dit rijdt gewoon fenomenaal. Daar kan in mijn ogen geen moderne auto tegenop.
‘Auto hoeft niet weg’

Daarom zet ik hem op marktplaats…
@apriliarsv: zit best logica achter hoor. Je wilt eigenlijk wel iets nieuws, maar je bent nog wel gewoon tevreden met wat je hebt.

Het is synoniem voor “ik vraag de hoofdprijs en wil dat er ook voor krijgen, anders gaat de auto niet weg”.
@lekbak: ik snap wat ze denken te bereiken, maar het slaat nergens op om als ondernemer zoiets te zeggen. ‘Ik hoef geen omzet te maken’ :)
Sorry, maar dit is toch niet bijzonder? Een half miljoen kan je ook al met een S2000 en dan staat hij er ook nog hartstikke mooi bij.

In de US circuleert er een Million Mile Lexus rond van dezelfde tijd, begin jaren 90, die zo af en toe gepakt wordt door verschillende bekende youtubers op autogebied.
@fanboy: dus het is bijzonder dat een lexus de miljoen miles haalt? Zuid Europa en Noord Afrika staat vol met Mercedessen die miljoenen gereden hebben. Zelfs in Nederland zijn er een hoop te vinden (maar die staan zelden te koop).
@lekbak: Miljoen miles is wel iets meer dan 5 ton km’s.

Maar er zijn genoeg Lexussen, Honda’s, Mercedessen met grote kilometerstanden. Dat is m’n punt, het is niet bijzonder.
@fanboy:
Maar wel bijzonder voor een 500E, zoiets koop je meestal niet als kilometervreter…
@stijnb: Hier niet zo snel inderdaad, dat klopt.

Maar in het buitenland wel. De Lexus LS400 is dan misschien ietsje minder krachtig met een iets kleinere motor (250pk 4 liter V8 ipv 5 liter), maar dat ding is door heel veel mensen als kilometervreter gebruikt, zowel in Amerika als in Midden-Oosten.
Ik was een keer op het eiland Kos, ik wou graag keer in een mercedes rijden. Dus ik besloot een taxi nemen. De bestuurder liet me de kilometerstand zien van maar liefst 1.000.000 km, met dezelfde motor!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).