Deze miljoenenvilla heeft Circuit Zolder in de achtertuin

Auteur: , 28 Reacties

Kopen? Kopen.

We krijgen wel eens kritiek wanneer we Fundablog aanslingeren, maar in dit geval is er geen reden om te kibbelen om het huis in kwestie. Dit is namelijk een fantastisch optrekje voor ware autosportliefhebbers met een dikke portemonnee. De villa, te vinden in het Belgische Bolderberg, ligt namelijk direct aan het Circuit Zolder.

Wanneer we zeggen dat het huis direct aan het circuit ligt, dan liegen we daar niet over. Zoals je op de eerste foto in de gallerij kunt zien, ligt de villa pal achter de lange rechter doordraaier, die beter bekend staat als de Sterrenwachtbocht.

De in 2004 ontworpen villa staat momenteel te koop tegen het niet onsmakelijke bedrag van 7,5 miljoen euro. Voor dat geld krijg je een oppervlakte van bijna 8.833 vierkante meter, waarvan ongeveer een kwart (2.261 m²) bedoeld is om te wonen. Deze oppervlakte kan vervolgens weer worden opgedeeld in 1.975 m² voor het grote huis en ongeveer 290 m² voor het gastenverblijf. In totaal heeft de villa 9 slaapkamers, 8 badkamers, 10 toiletten, een fitnessruimte, een tennisebaan en een thuisbioscoop.

Volgens de makelaar is dit huis ideaal voor een welvarende familie met wortels in de (auto)sport. Hij geeft zelfs te kennen dat voetballer Kevin de Bruyne het huis heeft overwogen, maar er uiteindelijk toch voor koos om verderop een stulpje te bouwen. Dit geeft niets, want naar verluidt heeft de Belgische Porsche-coureur en 24 uur van Le Mans-klassewinnaar Laurens Vanthoor in dit huis gewoond. Mocht je het huis nu kopen, dan kun je daar in ieder geval over opscheppen!

Met dank aan iedereen voor de tips!28 reacties

Hoe kunnen jullie hier niet depressief van worden? Ik ga me maar afmelden, genoeg internet voor vandaag.
Ik wil niet opscheppen, maar ik woon op slechts 3 minuten rijden van een parkeerplaats waar ik enkele jaren geleden in de sneeuw donuts heb proberen te maken in de acheruit omdat ik FWD heb.
Verschil moet er zijn.
Ik mis de inpandige garage voor 8 auto’s.
@ramshoek: op de website van het immokantoor staat dat er een autolift is in het huis, dus vermoedelijk ook een garage van enkele auto’s.
Spijtig dat de foto’s waar oa een Ferrari 456 in de woonkamer (1 van de woonkamers?) Staat moeilijk op internet te vinden is.
@saxoke: psttt, dat is een 360
@nlbuurman: ik las verkeerd
@NLBUURMAN: inderdaad. Klopt helemaal. Wel mooi om in de woonkamer te hebben staan
Dit is echt weer zo’n huis waar je dan heel veel geld voor moet hebben om het te kunnen kopen.
Nu ben ik een echte autosport liefhebber en kan ik ook zeer genieten van een het geluid langs de baan. Maar ik zou er toch niet permanent naast willen wonen, lekker rustig in de tuin zitten kan je dan wel vergeten.
@SanderB: permanent? Gewoon als 8e huis
Deze percelen zijn destijds voor een grijpstuiver verkocht, de nieuwe eigenaren zijn later procedures gestart tegen het circuit vanwege geluidsoverlast. 3x raden welk beroep de woordvoerder van het groepje huiseigenaren had…straaljager piloot! Brrrrrr
Zoals @sanderb al zei.

En de charme van een circuit vermindert ook wel als je er voor de evendertigste keer komt, en dezelfde bocht voor de 3522st keer neemt.

Dan liever op een locatie waar er binnen een uurtje rijden 400km leuke baantjes liggen hebt met in totaal 2782 unieke bochten. Ja ik heb het best goed… (cijfers zijn een ruwe schatting).
@Onehp: een schatting geloof ik wel ja… binnen een uurtje rijden 400km circuits? Indrukwekkend
@duckmefaddy: nee, baantjes = vlaams voor leuke bochtige weggetjes.
@Onehp: ah dat is Nederlands voor werk. Wat een wereld leven we toch in!
Ben een paar keer op Zolder geweest. In B&B verbleven daar in de buurt. Weet niet of je daar wilt wonen.
@stephane8200: Ik zit elke dag op zolder. Leuk is anders.
@alcantara: jij komt origineel uit de hoek van de zolder.
Ik denk dat je het geluid van het circuit na een paar weken goed zat bent.
@rufctr01: Ik heb jarenlang binnen 200 meter van circuit gewoond. Vondt het prima. Maar ik ben ook geen uitslaper…
Koop liever het verlaten Hotel Restaurant tegenover de hoofdtribune, ligt pal aan de pits, kost een drôle en je kunt geld verdienen aan kamerverhuur en steak frites
Sterrenwachtbocht, goede herinneringen aan.
Vol eruit richting Kanaalbocht met de Duc 1098. Dan richting Bianchi en een paar japjes eruit remmen. Heerlijk.
Voor de rest niet mijn circuit, Assen is veel gaver.
Mijn bedrijfje ligt aan de overkant van het kanaal en daar hoor je het circuit verkeer zeer goed. Lijkt me na een tijdje enorm vervelend als je zo goed als op het circuit woont.
Mja, niet mijn stijl. Maar dat heb je wel met zo’n ubervilla’s. Te veel geld, dus alles moet te speciaal worden.
Zelf zou ik kiezen voor minder huis, en meer tuin. En een tuin, voor mij is dat een bos…
Ik hou van auto’s moto’s en alle andere machines met power, trekkracht, etc.

Maar NO FUCKING WAY dat ik naast een circuit ga wonen… en zeker niet voor 7,5 miljoen…
Ik hou namelijk ook van stilte het merendeel van de tijd, verdomd schaars in ons land. En nog schaarser naast een circuit.

Ik zeg: domme kloot wie z’n geld aan die villa verspild heeft!
Is inderdaad de villa van de familie vanthoor! Zowel Laurens (ex-audi fabriekspiloot, nu Porsche) alsook dries (audi-fabriekspiloot, klasse winnaar 24h lemans2017) hebben er gewoon samen met hun vader Raf! Vader heeft een bedrijfje genaamd berghoff (benodigdheden voor in de keuken) gaaf huis, ligt mooi in het groen… Van het geluid heb je inderdaad wel last maar dat weet je als je daar nu eenmaal gaat wonen! Traditie van zolder mag niet weg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).