Deze Mustang voor SEMA is another cook

Auteur: , 18 Reacties

Tenminste, dat zou Louis van Gaal zeggen.

De zomer ligt helaas achter ons en dat betekent dat het einde van het jaar in zicht komt. Dit brengt ook een aantal leuke dingen met zich mee. Zo zal de SEMA in november plaatsvinden en dit is toch altijd wel een knotsgek Amerikaans autofeestje.

In aanloop naar die autoshow komen fabrikanten, tuners en individuen met presentaties van hun voertuig dat op SEMA te zien zal zijn. Bijvoorbeeld deze Mustang. Het is een design van NASCAR-coureur Ryan Blaney en fotograaf Larry Chen. Middels een samenwerking tussen MoneyLion en Ford Performance is de Mustang tot stand gekomen. Galpin Auto Sports (GAS) was verantwoordelijk voor de montage van alle onderdelen.

De pret begint met de aandrijflijn. Onder de kap van deze Mustang GT huist een 5.0-liter V8. Het blok is niet met rust gelaten. Dankzij een supercharger levert deze achtcilinder nu 700 pk en 827 Nm koppel. Dat moet heerlijk klinken dankzij een MagnaFlow uitlaatsysteem. Het geweld komt tot stilstand met Wilwood performance remmen.

De opvallende livery van de Ford is geïnspireerd op de GT40 raceauto’s uit de jaren zestig. Het interieur van de ‘Stang is voor een deel gestript. Men monteerde racestoelen en een nieuw stuur. Mede door zijn kleurstelling een auto die straks de aandacht gaat trekken op SEMA. De Mustang is op 13 oktober voor het eerst publiekelijk te zien tijdens de 1000Bulbs.com 500 race in Talladega.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Mijn OCD kan er niet tegen dat de livery op foto 2, niet gelijk loopt met de naad van de motorkap…
En je kan hem winnen als je in de USA woont! (via Larry Chen z’n instagram pagina is er een link)
Wow wow wow, geweldig wat Ford weer neer weet te zetten. Dit zijn die auto’s die je kippenvel geven als ze je voorbij rijden, dit is waar je liefhebber voor bent. De Amerikanen flikken het weer.
@cossiekiller: you drunk?
@sanderz28: De beste moet je uitleggen… ;-)
Jullie vergeten alleen te vertellen dat deze livery is ontworden door thekyza. Een engelse ‘ontwerper’ die ook bijvoorbeeld heeft meegewerkt aan de nieuwe need for speed. Wat die kerel kan met een pc is waanzin
@golf1985: inderdaad. Van auto’s moet hij daarentegen afblijven 😉
Een Mustang met een stickerset en 700 pk. Uniek zeg.
Vanwaar het verschil in velgen en lijkt deze alleen (links)voor te zitten? Heeft dit te maken met luchtweerstand ofzo op de ‘ovals’?
@camickaeze: Om de graskantjes te trimmen! Ik vermoed voor koeling van de remmen.
Waar zijn die wieldoppen op de voorwielen eigenlijk voor?
@rrrobert: Om het simpel te houden, de warmte na het stevig remmen zien te onttrekken uit de velg en dus de temperatuur van de remmen omlaag brengen. Komt uit de jaren 70 racerij. Porsche Kremers hadden ze veel maar ook de 3.0 CSL en de M1 van BMW.
@speedgeek: ah, dankjewel!
Die ga ik eens namaken in gt sport. Errug vet!!!
Je zal toch in Amerika wonen en daadwerkelijk met hard sparen en werken een 700pk Mustang kunnen aanschaffen. Dat is aan onze kant van de plas toch anders. Natuurlijk wanneer je ouder wordt, ziek bent of rechtsbijstand nodig heb, dan zit je hier veel beter. En die zaken zijn belangrijker dan 700pk hebben, maar men mag wel eens dromen…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).