Een Pagani die duurder is dan twee Bugatti’s

Auteur: , 24 Reacties

Op veilingen kunnen de gekste dingen gebeuren.

Frankrijk is op het gebied van auto’s een land van extremen. Aan de ene kant staat het land bekend om de goedkope, leuke hatchbacks, aan de andere kant maken ze bij Bugatti een van de duurste auto’s ter wereld. Maar wat nou als je die Franse genen combineert met een nu al legendarisch, Italiaans, schreeuwend monster? Een auto die nóg duurder is dan een Bugatti, zo blijkt.

Het gaat hier om de Pagani Zonda Riviera. (https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-de-pagani-zonda-riviera-104693) Twee jaar terug presenteerde Pagani deze omgebouwde Zonda F als een auto met inspiraties uit de Franse Côte d’Azur. De oorspronkelijk gele lak van de F is vervangen door een parelwitte kleur, met blauwe strepen en accenten. Deze Pagani heeft ook meer koolstofvezel aan boord, zoals de spoiler, roofscoop en bumpersplitters. Naar de motor hebben ze eveneens gekeken, want de AMG-V12 produceert nu 760 pk.

Het koolstofvezel-met-blauw-motief heeft Pagani bij de Riviera ook naar de binnenkant getrokken, al zijn ze daar de parelwitte kleur blijkbaar vergeten. De stoelen en deurdelen zijn in het blauw, de rest is zwart aluminium, alcantara of koolstofvezel.

De Pagani Zonda Riviera werd eind vorige week in Riyad voor 5,5 miljoen dollar verkocht, omgerekend bijna 5 miljoen euro. Bij deze veiling kwam veel moois langs, zoals een Aston Martine One-77, wat Ferrari’s en een concept-Lamborghini.

Slechts een kwart van de 68 auto’s werd verkocht, daarvan was deze Riviera de duurste.
De een-na-duurste was een Bugatti Chiron Sport 110 ANS, met 3,4 miljoen dollar. Ruim twee miljoen dollar goedkoper dan een Pagani! Sterker nog, de twee-na-goedkoopste was ook een Bugatti, maar dan een Veyron Super Sport. Deze verwisselde voor ‘slechts’ 1,9 miljoen dollar van eigenaar. Met andere woorden, de Zonda-koper had voor de prijs van zijn Riviera twee Bugatti’s kunnen kopen. Twee Bugatti’s, of één (unieke) Zonda? Dat is eigenlijk toch best een lastige keuze..

Met dank aan Kay voor de tip!24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zonda svp
Wat een PARELTJE ! Wel sterke prijs! Veel liever een pagani dan een chiron of veyron. Alhoewel daar ook paar unieke stukken tussen zitten
Dan liever een One 77 of een Zagato en de rest voor een leuk reisje met die auto.
Maakt Pagani nog wel auto’s?
Sinds de Huayra niks nieuws meer van gehoord..
@homer55: misschien sarcastisch bedoeld maar ze maken de Huayra in vele varianten (onegoffs, BC Roadster, BC Roadster)
@thomcarspotter: als Pagani hun uitvoeringen ook dubbel telt dan gaat het hard ja…
@davelepeef: Potverdikkie.. Was aan het multitasken. Ik bedoel natuurlijk de BC, de Roadster, en de BC Roadster. :)
@homer55: net is er nieuws gekomen dat Mercedes een nieuwe v12 aan t ontwikkelen is voor volgend jaar, dus ik denk dat pagani die ook gaat gebruiken voor n nieuw modelletje. waarschijnlijk duurt dat nog wrl n paar jaartjes voor ontwikkeling dus ik denk dat t 2025 gaat worden. maar t kan ook dat pagani ons volgend jaar al verast als ze achter de schermen bezig zijn
Als ik zoveel geld had nam ik ook de duurste
En dan compleet zoek worden gereden door een 991 Turbo S… Ik vraag me oprecht af of het hebben van zo’n hyper auto dan echt zoveel leuker is.
@chills: dan rij je wel iets dst exclusiever is dan de zoveelste porsche. Wie draait nu nog zijn hoofd om als er een porsche passeert?
@trolle: Dat lijkt mij nou het minst leuke van zo’n supercar. Dat je continue bekeken wordt.

Ik zou meteen een onbewoond eiland erbij kopen met een circuit. En gegarandeerd meer lol met deze Zonda dan met een 911 Turbo. Om er mee te rijden en om er naar te kijken.
@trolle: een gewone Carrera misschien niet. Een GT2 of 3 RS? Een Turbo (s)? Dat zie je nu echt wel niet zoveel rijden.
Oei. Voor 5.5 heb je ook een mooie Sunseeker of Princess. Doe mij de Zonda maar!
Of 10 auto’s van een half miljoen, aventador, f40, Ferrari Roma, een Radical, Donkervoort, een porsche cayenne en dan nog ca 2 miljoen over voor benzine, onderhoud en een vriendin…
@maferick74: en een toyota yaris 1.8ts om boodschappen te doer
@maferick74: 1,8… Spicy..
@maferick74: voor een F40 ben je wel wat meer kwijt dan een half miljoen…

https://www.autoscout24.nl/lst/ferrari/f40
Beter duur dan niet te koop 👍🏻
Ik durf te wedden dat de koper van die Zonda twee Bugatti’s al had….
Wel sjiek zo een bekerhouder tussen je benen als bijrijder, nee?
Handig voor de chocomelk
Wel jammer dat Pagani dan niet het echte Riviera blauw als kleurtje heeft gekozen.
Niet de mooiste Pagani, wel gewoon een heel gaaf ding.
Jullie halen twee veilingen door elkaar. De one-77 en concept Lamborghini worden pas aanstaande zaterdag verkocht door RM Sotheby’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).