Deze Porsche heeft een duur likje verf

Auteur: , 20 Reacties

In onze nationale tint.

De Porsche Carrera GT staat hoog in de droomauto-lijstjes van echte petrolheads. De opper-Porker van weleer is modern genoeg om bloedsnel te zijn, maar oud genoeg om nog een beetje die charme van ‘vroeger’ te hebben. De atmosferische hoogtoerige V10, de lastig te bedienen koppeling en de bij vlagen listige rij-eigenschappen dwingen dat respect af dat bij moderne auto’s soms ontbreekt. Immers weet je daarbij dat de elektronica je toch wel uit de brand komt helpen als je talent op is. In een Carrera GT is dat toch net een iets ander verhaal.

Daarbij is het ontwerp van Harm Lagaaij, zoals alle Porsche’s van zijn hand, bloedmooi. Alleen het geluid dat de motor voortbrengt is nog mooier. Een nadeel had de auto echter ook: er werd oorspronkelijk maar een miezerig palet van vijf kleuren aangeboden. Dat is niet bepaald premium te noemen. Twee van die vijf ‘kleuren’ waren bovendien grijs en eentje zwart. Voor de supercar koper die zich realiseert dat zo’n auto een schreeuwende kleur nodig heeft was de keuze dus allerminst reuze.

Gelukkig bood Porsche later in de productierun klanten de mogelijkheid om de auto naar een willekeurig monster te laten spuiten, het inmiddels bekende fenomeen PTS (paint to sample). Zo ontstonden er alsnog een paar unieke Carrera GT’s in alle kleuren van de Yoshi’s uit Yoshi’s Island. Een van die units is deze oranje Carrera GT, of eigenlijk moeten we zeggen deze Arancio Borealis Carrera GT. De kleur is hetzelfde als die op een stel oude kerstballen van Lamborghini en staat uitstekend op de Porsche, vooral in combinatie met het simpele zwarte interieur.

Oorspronkelijk heeft de eerste eigenaar 23.500 Dollar betaald voor het aparte likje verf. Eigenlijk geen geld, want het is nog altijd minder dan de 25.000 Dollar die de laatste service kostte voor de Porsche bij Niello Porsche in Californië. Mocht je ‘m echt helemaal geweldig vinden kan je informeren bij RM Auctions, want die veilen de ‘CGT’ in augustus.20 reacties

Droomauto maar dan in ‘Fayence yellow’
Het ding is 15 jaar geleden in productie genomen en is vandaag de dag nog steeds een schoonheid. Tijdloos ontwerp.
@viezefreddyw: als dit vandaag de dag als nieuwe auto gelanceerd wordt dan zou ik het inderdaad geloven. Zo mooi hoe sommige auto’s gewoon tijdloos zijn en altijd mooi blijven. Het zijn bijna altijd auto’s zonder al te veel poespas in het design. Gewoon een hele mooie basis lijn zonder veel hoekjes en extratjes.
25.000 voor een service beurt. Mijngod wat rechtvaardigd zo’n bedrag? Voor 25.000 mag je toch verwachten dat ze dr minimaal 3 weken mee aan t werk zijn.
@maotje: Zou maar zo kunnen dat ze er drie weken mee bezig zijn:

https://www.autoblog.nl/nieuws/zo-ziet-een-grote-beurt-van-een-carrera-gt-er-uit-79233

Daarnaast kom je alleen al met een nieuw setje keramische remschijven denk ik ook al snel op een bedrag van 5 cijfers uit.
Lak is lak….
belachelijke prijs voor een andere kleur.
@right: yeah Right!
@right: Gelukkig had de eigenaar lak aan zulke bezwaren. En met resultaat zoals de foto’s laten zien.
Ik zag toevallig gisteren nog de 1ste aflevering van seizoen 11, Comedians in Cars Getting Coffee. In deze aflevering gaat Jerry Seinfeld, Eddie Murphy ophalen in een Porsche GT om wat rond te rijden enz. Voordat de pret begint geeft Jerry een introductie van de GT. Vooral de wijze hoe hij het geluid van de motor beschrijft is bijna poëtisch…..Now Let’s Kill Something. Top auto de V10 GT!
@iphonistvongates: wist niet dat er al 11 seizoenen waren.
Maar vind Seinfeld niet zo leuk. Eddy wel.
Toch maar eens kijken.
Schitterend! De Carrera GT doet het altijd al erg goed op het netvlies maar nondeju deze kleur maakt wel ontzettend hebberig.
Ik zag t niet in het artikel staan maar hier de link;

https://rmsothebys.com/en/auctions/mo19/monterey/lots/r0034-2005-porsche-carrera-gt/777635

Informeert wel zo makkelijk.

Auto heeft overigens maar 265 Miles gereden. En je krijgt er een koffer-set bij.

Het beurtje van 25k blijkt een ‘major service’ te zijn. Whatever dat mag zijn … maar voor zo’n bedrag is het vast geweldig!
Ik neem de cgt in elke kleur. I dont care.
Arancio Borealis, dat moet haast de favoriete kleur van Thierry Baudet zijn
@flashevan: Bij Renault hebben ze ook een hele tijd Gris Boreal gehad. Op de Megane onder andere. Een beetje blauw-achtig parelmoergrijs, vernoemd naar het aurora borealis, oftewel het noorderlicht. Uit die goede ouwe tijd toen linkse mensen nog niet zo van die doorgeslagen zeiksnorren waren.
Ganz geil.
Heb laatst ook een duur likje gehad. En nu een heel bijzondere regenboogkleur.
@jpsienen: postzegel of kikker?
@rob5nismo: een giftige
Doe mij maar een “gewone” grijze kleur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).