Deze Renault gaat niet stuk na 13 rondjes

Auteur: , 13 Reacties

Too soon?

Theepot

Het is alweer 40 jaar geleden dat Renault de Formule 1 verbaasde door met turbomotoren op de proppen te komen. Anno ’77 stond deze techniek nog in de kinderschoenen en de concurrentie bekeek de “gele theepotten” met argwaan en misschien zelfs een vleugje minachting. Desalniettemin waren de geblazen motoren binnen enkele jaren verplichte kost voor wie mee wilde doen om de knikkers.

Om het 40-jarige jubileum te vieren komt Renault nu met, inderdaad, een gele theepot in de kleuren van Renault Sport op de proppen. Verder is het natuurlijk ironisch dat de Renault-motor achterin de Red Bull van Max (niet die van Ricciardo) net als de theepot regelmatig stoom afblaast, wat ook meteen het verhaal achter de bijnaam van de eerste Renaults met turbomotor is.

Die dingen gingen in het begin nog weleens stuk (nu nooit meer) door hitte-ontwikkeling en dus noemde Ken Tyrrell de eerste Renaults met turbo gekscherend Yellow Teapot. Ironisch genoeg gaan de Renault-motoren nog steeds “weleens” kapot dus wat dat betreft is er in 40 jaar niet zo heel veel veranderd.

Wie zelf zo’n gerse theepot in z’n keuken wil zetten moet 129 euro meebrengen. De apparaten zijn te koop via de webshop en er komen slechts 40 exemplaren van.13 reacties

Absolutely my cup of tea!
Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n F1 fan, maar ik ben wel benieuwd: wat waren in 77 dan die ‘geld theepotten’ #durftevragen #noclue #flikkeropmetjehashtags
@tenaci: correctie: ik vat hem. Ik heb me helemaal blind lopen staren op wat van die wagens dan de theepot moest zijn…. gokje: het is niks van het uiterlijk, maar de fluit van de turbo?
@tenaci: gokje, u hebt het artikel niet gelezen? #eerstlezendanvragen #lekkerslim
@basvspr: Jep, ik geef het toe, heb me er ook schuldig aan gemaakt
Wat een afgrijselijk ding..
Hebben jullie link naar de webshop/item? Kan ‘m niet vinden.. Merci!
@str8six: Is niet te koop. Volgens de site van Renault Sport gaan ze deze potten gebruiken in hun restaurant in Parijs.
Waar is die website dan ??

Want ik MOET deze pot hebben ..
Prachtig ding ..
@autoblog .. wakker worden ..
Zoek me scheel ..
@lincoln: sorry, link staat er inmiddels bij;)
http://shop.atelier.renault.com/fr/
@autoblogger: had ‘m inmiddels al gevonden rond een uur of twee geleden. Toen lag de site er al uit en nu nog steeds. Nooit geweten dan thee en F1 samen zo populair waren!
Lellek ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).