Deze smakelijke Porsches worden morgen geveild

Auteur: , 16 Reacties

Met name deze in compositie in bruin mag zo voor de deur!

Porsche 911

Morgen is het weer zover! Nee, niet zozeer de kwalificatie van de GP van de USA. Morgen vindt er nog een leuk evenement plaats op een Grand Prix circuit. Ondanks dat de Circuit of the Americas in Austin altijd garant staat voor spektakel, is Silverstone natuurlijk nét even wat legendarischer.

Waar gaat het om? Eigenlijk is het antwoord heel erg simpel. Er worden een hele lading Porsche geveild. Dat is niet de eerste keer. Sterker nog, een veiling zonder zeldzame Porsches is geen veiling. Maar de veiling van morgen is juist interessant omdat er ook een hele hoop leuke muurbloempjes tussen staan. Dus niet alleen maar Carrera GT’s, 959’s en 918 Spyders die in garages staan te verstoffen, maar Porsches waarmee daadwerkelijk gereden is.

Dit zijn de 7 gaafste*:

Porsche 356 B 1600 Super 90 Cabriolet
Een sportauto moet snel zijn. Dat is deze 356 niet echt. Een sportauto moet echter ook avontuurlijk zijn en dat is deze 356 B absoluut wel. Looks zijn ook niet onbelangrijk: zeker zo schuin van achteren is het een plaatje.

Porsche 356

Porsche 911 3.0 Carrera Sport Coupé
Deze komt uit 1976 en het is bijna ongelooflijk hoeveel tinten bruin deze je kunt vinden. Het begint al met de lakkleur. Die is top. Dan heb je lichtbruine velgen, karamel-bruine striping en een mokkabruin interieur. Het is dat de banden zwart moesten zijn, anders waren die ook bruin. De kleurencombinatie schijnt een ode te zijn aan de reactie op abrupt gas-los in een snel genomen bocht.

Porsche 911 Carrera Sport Coupe

Porsche 914-6
Voordat de Boxster er was, had Porsche al eens eerder een roadster met middenmotor in de aanbieding. De 914 werd in samenwerking met Volkswagen ontwikkeld. Zo had Volkswagen een leuke auto in de showroom en kon Porsche een auto aanbieden voor mensen die een 911 te duur vonden. De meeste hebben een viercilinder onder de kap, deze heeft een zespitter. Een keuze die we tegenwoordig, helaas, niet meer hebben.

Porsche 914-6

Porsche Standard J Tractor
Naast sportwagens bouwde Porsche, net als Lamborghini, heel behoorlijke tractors. Dit is de Standard J. Geen idee of het wat is. Maar het ding is rood en heeft achterwielaandrijving. Dus een prima Porsche. Altijd handig als je je 911 GT3 RS weer eens in een greppel rijdt.

Porsche Standard J

Porsche 911 GT2 Club Sport (997)
Bij de 997 denken we vaak aan de GT3 en GT3 RS modellen. Ok, de 911 GT2 RS was ook zeer bruut. Maar deze 911 GT2 Club Sport mag er ook zijn. Omdat deze niet de RS behandeling heeft gehad, valt de 997 GT2 wat minder op tussen de vele 997’s die je rond ziet rijden.

Porsche 911 GT2 Club Sport

Porsche 924 Carrera GT
Ok, een Carrera GT, maar dan wel met ‘924’ ervoor. De 924 Carrera GTS (rijtest!) was een homologatiespecial en een voorloper op hetgeen we van de 944 Turbo konden verwachten. De 2.0 turbomotor levert 210 pk, tegenwoordig niet echt schrikbarend, maar destijds (1981) zeer respectabel.

Porsche 924 Carrera GT

Porsche 928 GT ‘RS’
Deze heeft Porsche inderdaad nooit gebouwd. Het is een behoorlijk geslaagde creatie op basis van de 928 GT. Dat betekent een 5.0 liter V8, dog-leg handbak en 330 pk. De ombouw is eigenlijk best zorgvuldig gedaan. Omdat de auto niet al te origineel is, valt de prijs ook mee. Perfect trackday speeltje.

Porsche 928 GT RS

Interesse? Snel je dan snel naar de andere kant van de plas. De complete lijst van te veilen Porsches (en memorabilia) vind je hier.

*eigen mening. Mening van blogger in kwestie kan afwijken van de redactie of reageerders.16 reacties

Doe mij maar de gt2 clubsport. Bruin is namelijk niet mijn tint op een auto, en zwart kan altijd.
Kijk. Die bruine. Is toch zonde als er 1 gaat verloren in een Singer!
Gave auto’s en een tractor.
@pa045: gebeurt ook niet hè, Singers zijn gemaakt van de 964
@porker: Niet alleen dat, bij Singer geven ze ook duidelijk aan dat ze niks zullen bouwen op basis van zeldzame en/of belangrijke versies.

Dat gezegd zijnde… Zouden ze geen leuke speedster kunnen bouwen op basis van een 964 Cabriolet?
@porker: tja. Naar mijn idee is ook een 964 te mooi om zo te verbouwen. Misschien komt dat wel omdat ik dat hele Singer maar niks vind.
Ik ga met je mee Willem, prachtig exemplaar!!
Die traktor heeft z’n motor op een onlogische plek zitten.
@drdre1: een 911 ook…
@drdre1: ligt eraan welke kant je op rijdt
Doe mij die 928 maar en die bruine Carrera.
“Tractor” hahahaha het is een trekker!
En daarom was NFS Porsche zo’n ontzettend leuk spel. Veel geleerd over de verschillende Porsches en jaargangen.
@neleev: klopt, dat was eigenlijk een Porsche encyclopedie in een racegame. Heb ik ook echt de liefde voor Porsche mee ontwikkeld. Marketingtechnisch zeer slim van Porche om de jongere generaties fanatici te maken. Ik zou een moord doen voor een nieuwe lijn van deze game. Lekker blazen met je 993 Turbo over de Côte d’Azur.
@piquet1986: same here. Of dat ze met andere merken dit ook doen is allemaal maar te hopen. Als puberjoch heb i k zo alles geleerd over de Porsche modellen, zelfs het tunen/veranderen van parts berustte grotendeels op de waarheid. De factory driver content was waanzinnig gaaf gemaakt.

Als ik dan nu moet kiezen welke auto ik graag zou willen bezitten zeg ik een Porsche. Mede door deze game.

De 928, 914 doen mij niet zo heel veel. Voor de rest is het allemaal leuk spul.
De 914 mag mijn kant wel op!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).