Deze stinkinsecten maken JDM’s helemaal gek

Auteur: , 19 Reacties

狂った!

insect

Confucius say: als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, probeer dan eens te slapen in een kamer met een mug, of iets dergelijks. Dat kleine beestjes voor grote problemen kunnen zorgens daar zijn ze ook achtergekomen in Japan en Nieuw Zeeland. Een drietal schepen die onderweg zijn met 10.000 auto’s van verschillende makelij uit Japan, blijken te kampen met een schildwantsen-plaag. De kriebelaars hebben in het Nederlands een naam waardoor je uit een reflex naar je schouder kijkt om te dubbelchecken dat er niet toevallig een zit, maar in het Engels hebben ze de koddige naam stinkbugs.

Die naam hebben ze te danken aan het feit dat ze nogal stinken. Dit is niet dé reden, maar ongetwijfeld wel een van de redenen, dat Nieuw Zeeland de geleedpotigen niet binnen de landsgrenzen wil zien. Sowieso zijn ze daar streng op in die contreien, uit angst dat exoten de lokale flora en fauna overwoekeren.

De schepen (en auto’s) moeten nu eerst een schoonmaakoperatie ondergaan voordat de auto’s het land mogen betreden. De vertraging die dit oplevert betekent dat naast de 10.000 units op de boten er inmiddels nog 8.000 auto’s staan te wachten op verscheping in Japan. Kennelijk zorgt dit alles in Nieuw Zeeland, met zo’n 4,6 miljoen inwoners geen heel groot land, voor onrust in de autowereld. Volgens David Vinsen, CEO van Nieuw Zeelands Imported Motor Vehicle Industry Association, zouden enkele werknemers zelfs al vrezen voor hun baan.

Kill them with fire! (via CNN)19 reacties

Goede zaak van Noord Zeeland. Natuur op 1.
@appeltaartislekker:

LOL ..
Meer auto’s en minder dieren ..
@lincoln: Sommige diersoorten kunnen de ecosysteem van Nieuw Zeeland uit balans brengen, hierdoor kan de ecologische schade catastrofistisch zijn. Zowel voor mens en dier.
@appeltaartislekker: extra parkeerplekken noemen ze dat… maar als het in mederland gebeurt dan schreeuwen ze om het hardst…
@appeltaartislekker: jaaa catastrofistisch! Wat voor ding?
@appeltaartislekker: Nieuw Zeeland*
Die weten wel van wantsen!
Geef ze gewoon allemaal een paspoort en uitkering, problem solved!
Boten varen op de rivier
Schepen varen op zee
‘ Rozen verwelken, schepen vergaan, maar onze liefde blijft altijd bestaan ‘
Schepen als deze PTPC Pure Truck Pure Car carrier
https://www.fleetmon.com/vessels/hoegh-kunsan_9088237_32442/photos/1487915/
@desjonnies: Op de rivier varen boten met een bak ervoor of een sleep erachter (duwboot of sleepboot). Schepen vervoeren zelf hun lading (motorschip of sleepschip). Boten vind je ook in de zeehavens, als ze zeegaand zijn. Aldus het enige echte maritieme jargon, dat van de binnenvaart ;-).
@desjonnies: Dat schip uit je link is dus een (zee)boot zodra die de havens binnen komt en met binnenvaart te maken krijgt.
@lekbak:
Een boot is een schip en een schip is een boot. Veel simpeler gaat het niet worden, basiskennis Nederlandse taal.
@stationcar: Elk vak heeft z’n eigen jargon. Basiskennis Nederlandse cultuur. En dat van de binnenvaart is misschien wel de gekste van allemaal met z’n mix van alle nederlandse en belgische dialecten en nog een beetje duitse invloeden er doorheen.
@desjonnies: Een zeilboot gaat op zee, en een binnenvaartschip op de rivieren.
Mijn Engelse bulldog ziet deze beesten als een leuk spel. Hier kunnen jullie verder niets mee, maar wilde het toch graag even delen…
Famke Louise schijnt er ook last van te hebben…
1 keer zo’n stinkwants in huis gehad. Ik krijg er nog rillingen van als ik aan die lucht terug denk
Zo die dingen ruiken verrot als je ze platslaat…. ik had in Italië nogal wat van die beestjes in de buurt
Terecht dat ze het tegenhouden! Hebben hier geen nieuwe soorten nodig, dat is in het verleden al vaak genoeg fout gegaan.
De automarkt hier in NZ bestaat voor het grootste deel uit ‘Jap imports’. Nieuwe auto’s vormen maar een klein deel van de markt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).