Deze Subaru SVX-spot kan zo op een ansichtkaart

Auteur: , 19 Reacties

Er zijn van die momenten waarin alles op zijn plaats lijkt te vallen als spotter: de omgeving is prachtig, het weer zit mee, en je hebt ook nog eens een zeldzame wagen voor de lens, die er keurig netjes uitziet. Score!

Subaru SVX

De SVX is een dikke coupé van Subaru uit begin jaren ’90, gestyled door niemand minder dan Giorgetto Giugiaro. Onder de kap ligt een 3,3 liter zescilinder boxer met 24 kleppen, goed voor een alleszins bruikbare 230 pk. Waarschijnlijk is het grote boxerblok, gekoppeld aan een viertraps automaat geen zuinigheiswondertje, maar je kunt niet alles hebben.

In Japan kwam er ook nog een ‘SVX L’ met vierwielbesturing, een innovatie waar Porsche nu, meer dan 20 jaar later, een vrij groot selling point van maakt bij zijn nieuwe 911 GT3 en Turbo.

Van de circa 25.000 SVX’en die zijn gemaakt, kwamen een kleine 2.500 naar Europa. Eentje daarvan werd door porsche911turbo2 gespot in Subaruland Zwitserland, op de fabeltastische San Bernardinopas. Een applausje voor zijn platen graag, te zien op autojunk.19 reacties

Ik heb wel eens een audi quattro gehad uit 1986 en die had ook 4 wiel sturing… honda preludes uit begin jaren 90 ook…
@papa: Nissan 300ZX
@papa: gewone 93 ss ook
@papa: RX-7 ook.
@papa: Veel Citroens ook, ZX, Xsara, in mindere mate Xantia.
Als deze geen foto van de maand wordt …
@rob68: waarschijnlijk worden dat die geweldige P1 platen van laatst!
Leuk hoe vierkant de schaduw om de auto is! :’)
@SCscreamGT2: Gran Turismo check
@SCscreamGT2: op mijn kleuterschool noemden ze deze vorm een rechthoek…
@SCscreamGT2: hoekig*
Heerlijke plaatjes, maar @porsche911turbo2; heb je er niet meer? :)
@ej20g zal dit zeker weten erg waarderen!

Ik natuurlijk ook! Man o man o man wat mooi! Zo’n SVX is prachtig en de achtergrond maakt hem alleen maar mooier! Zo ongelovelijk top dit!
@toyotafortuner: ik ben er! U riep? Maar inderdaad, een prachtige foto van een prachtige auto in een prachtig landschap! In Nederland rijden er helaas vrij weinig rond, wel enkele die zijn omgebouwd naar een handgeschakelde versnellings bak (volgens mij zelfs een 6-bak). Het lijkt mij een heerlijke auto, helaas erg duur om te rijden in dit kikkerlandje.
@ej20g: tja motor/transmissie combo zorgen niet echt voor een economische wonder. Dus zo’n handgeschakelde 6-bak is geen slecht idee voor iets relatief zeldzaams als een SVX. Zeldzaam ook in Japan gezien zijn introductieperiode. Aziatische economie anno 90s was niet zo top. Wel jammer. Subaru, altijd al een ondergewardeerd merk die toch soms modellen als dit maakt(e)
Die stats schreeuwen om een turbo. Mooie plaat!
Geinig. Volgens mij heb ik mijn autootje op diezelfde parkeerplaats gefotografeerd. In ieder geval aan datzelfde meertje.
Dat is Lago Moesola bovenop de San Bernardinopas als ik me niet vergis…
Prachtige foto’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).