Deze supercar met Ferrari genen is uniek

Auteur: , 17 Reacties

Uniek, maar toch komt het allemaal zo bekend voor...

Dat heeft niks te maken met het feit dat we er de Ferrari F430 (aankoopadvies) in herkennen waar de auto op gebaseerd is, want dat doen we niet. Maar dit soort projectjes van dromers zien we vandaag de dag wel erg veel verschijnen. Vroeger had je ze ook al, auto’s als de Mega Track, Isdera Imperator en Vector W8, maar dezer dagen lijkt iedereen en zijn oma opeens een supercar te bouwen. Niet dat we klagen, dit soort paradijsvogels maakt de autowereld alleen maar kleurrijker en dat is welkom nu alle nieuwe C- en D-segmenters in principe hetzelfde zijn. Plus, over een jaar of vijftien vormen ze een goede basis om een artikel te schrijven dat terugblikt op een lang vergeten merk.

Deze gele schicht is het werk van Enea Casoni, een voormalig coureur die nu zijn eigen auto’s bouwt. Enea wil je graag laten weten dat hij géén tuner is, hij maakt alleen unieke auto’s. Of eventueel auto’s in een oplage van vijf stuks ofzo. Deze E.C. OnlyOne P8 is zijn eerste wapenfeit. De auto baseert zoals gezegd op de Ferrari F430, maar de motor levert 600 pk en de koets van alu en carbon is totaal anders. Het design is geïnspireerd op de prototype-racers van de jaren ’70. We zien echter ook wat moderne details, zoals Liberty Walkesque spatbordverbreders met popnagels, alleen dan opgetrokken uit carbon.

Wat ons betreft is de achterkant van de auto het beste gelukt. De neus daarentegen is wat saai. Maar de auto zal het ook moeten hebben van diens proporties. Het ding meet slechts 1,1 meter hoog en ruim twee meter breed. In het echt zal het ding dus vast een verpletterende indruk maken, getuige ook deze geinige foto met wijzende omstanders:

The P8 has lifted.

A post shared by E.C. OnlyOne (@e.c.onlyone) on

Over prestaties en prijzen heeft Casoni het verder niet. Is immers ook niet relevant, want deze auto bestaat nu en de volgende zal waarschijnlijk geheel anders zijn. Als je interesse hebt kan je een kijkje nemen op de stijlvolle doch onhandige website van het merk.17 reacties

Noem het een supercar en het is een supercar….
@cuban8: tis een zoeperkar
@lekkaah: Deutschland sucht ein Zoepahcar
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Nou, doe mij dan toch Minotto maar als het over zelfbouw met Ferrari genen moet gaan.
Dit kon erger..

Heeft wel wat leuke details. De velgen, die popnagels en de koplampen zijn dan weer net niks. Nog even terug naar de tekentafel en over 10 jaar (bij nummer 2) staat er vast iets moois.
Gedrocht met lelijke spiegels.
Mislukte kitcar
Ik zag de foto van de achterkant en dacht… interessant. Toen zag ik de rest…
@potjak: ik had precies hetzelfde! Jammer
Bouw gewoon een 330 P# na. Of een 917. Ja, allang gedaan maar een stuk beter te ogen dan dit springkussen…
Popnagels weg, carbon details in zelfde kleur en je hebt een leuke Kitcar voor de deur staan.
De naam GT44 staat misschien beter 44 inch hoog.Maar verder iets te retro naar mijn smaak
Mwah, een beetje geknutseld ontwerp. Maar niet heel lelijk en best uniek.
Welke amateur Instagrammer heeft deze foto’s gemaakt?
Leepu heeft ook weer een baan.
Grappig. Met een hoogte van 1m10 issie even hoog als de motorkap van mijn auto. Kan reuze handig zijn bij het op- en afrijden van de parkeerplaats. Je kunt zó onder de slagboom door….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).