Deze Vantage van een Britse zanger kan van jou zijn

Auteur: , 18 Reacties

Een Britse schoonheid, met een vleugje rock.

De Vantage is de afgelopen jaren vooral herinnerd als het kleine broertje van de DB9 en DB11. Vooral het uitgaande model is altijd bijzonder geweest. Het design van Henrik Fisker is misschien wel het mooiste van het vorige decennium. In ieder geval tijdloos en heel clean. Het feit dat de nieuwe Vantage dit niet bij de meesten oproept, zegt genoeg over de zware taak die hij op zich moet nemen. Perfectie is namelijk lastig te verbeteren.

Tijdloos is zo ongeveer het laatste woord wat te zeggen valt over de Vantage van de jaren ’90. Dat is niet erg, want een tijdreis maken is leuk. En ook het design is niks mis mee; ietwat lomp en hoekig, maar ook heel clean. Dat lijkt dus een Vantage-dingetje te zijn. Ondergetekende kan het in ieder geval waarderen. Daarom is het altijd interessant als er eentje te koop komt te staan.

En dat gebeurde: een mooi, zwart exemplaar uit 1997 wordt op 24 en 25 februari geveild op de Silverstone Race Retro Auction. Niet zo maar één, de originele eigenaar was niemand minder dan Elton John. De Britse rockzanger heeft er geen lange avonturen mee beleefd, maar toch staat er bijna 10.000 miles op de klok. Ook ziet de auto er goed uit: zwarte lak met zwart leer en klassiek hout. Ook de velgen passen goed bij deze auto, laat je toch een klein beetje dat anti-tijdloze vergeten.

Iets voor jou? Dan moet je je knip wijd opentrekken, en er zo’n kwart miljoen Pond uit vissen. Een flink bedrag, maar wel een unieke kans om een heerlijke AM met een mooi verhaal te bezitten. Ik zeg: doen!18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De Mercedes 500E van Mr. Bean staat er ook te koop.
Net als een Dodge Charger van Jay Kay.

En wat te denken van deze Lambo….
https://www.silverstoneauctions.com/lamborghini-dl20—2241r
Ik zou de tijdmachine tich ergens anders heen sturen. Vind dit nu niet bepaald geslaagd.
Dit moet je toch niet weg doen…
Elton John – Rockzanger… Hmm
@ikbenmnzus: Zowaar twee nummers : Crocodile rock, rock-et man.
@ikbenmnzus: hij was dat vooral in de 70er jaren. Passend bij bijvoorbeeld de glamrock scence. Denk aan onder andere dus Crocodile Rock, maar ook Saturday Nights Alright For Fightening (uit GTA V)
Ik heb dit type vantage altijd als een soort Britse muscle car beschouwd. Komen de rij eigenschappen ook overeen of is hier best een goed potje mee te sturen? Iemand ervaringen?
@wouteraerox: I wish.. wat een brute machine. De ideale Muscle Car, bruut van buiten maar smaakvol en verzorgd (en een tikkeltje gedateerd) van binnen!
Ik vind dit echt een prachtige auto.
@maarten020: ja, en zo jammer dat er geen foto van de achterzijde is gepost..
Manmanman… Dat interieur…
Prachtig! En wellicht de mooiste vantage.

Persoonlijk vind ik de db7 mooier dan de vantage van Fisker.

#ikwordeenoudelul
But the stirring wiel sits on the ferkeerdu site.
@desjonnies: Ah joh, heb jij toch geen moeite mee? Met TEO ben je ook gelukkig.
@desjonnies: daar heb jij een adresje voor toch?
Wat een heerlijk apparaat
Snap nooit dat zulke lui ook nog de hoofdprijs willen hebben voor hun afgedankte auto’. Zitten ze in geldnood? Als ik Elton John was zou ik hem gewoon weggeven,net alsof je geld nodig hebt.Zou me schamen
10.000 miles,zo’n 16.000km.Net ingereden.Snap nooit waarom gasten als Elton John zo’n auto niet gewoon weggeven.Die heeft toch poen zat. Of gaat geld naar een “goed doel”?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).