Deze Volkswagen Amarok is er écht klaar voor

Auteur: , 14 Reacties

Modder, sneeuw of ruige omstandigheden: niets is te gek voor deze Amarok.

De Volkswagen Amarok is zo’n beetje het meest praktische model uit het huidige gamma van de Duitsers. Voor een grote groep doe-het-zelvers en aannemers zal het model voldoende offroad capaciteiten bevatten om werktaken uit te voeren, maar er is natuurlijk altijd een groep die net even een stapje verder wil gaan.

Die categorie werkenden hoeven de Amarok niet links te laten liggen. De Duitse tuner Delta 4×4 heeft de Volkswagen zo aangepakt dat de auto nog een tikkie praktischer is geworden. Ten eerste is de Amarok 250 mm verhoogd. Het maakt instappen er niet makkelijk op, maar op moeilijk begaanbare wegen kan die verhoging het verschil maken. Daarnaast bijt de Amarok zich vast in de onverharde ondergrond met de 33×12.5R 20 Yokohama banden.

Delta 4×4 levert de tuning op maat. Zo kun je zelf de onderdelen aanvinken die jij denkt nodig te hebben. De verhoging kost bijvoorbeeld 2.000 euro, een aangepaste ophanging met Bilstein schokdempers kost 1.800 euro en die 33-inch offroad banden kosten maar liefst 4.500 euro.

Het totale prijskaartje kan behoorlijk oplopen, maar uiteindelijk staat er een Amarok die niet bang is om een klus uit de weg te gaan.14 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Als ik de voorkant zo zie, dan krijg ik weer nostalgische gevoelens om Carmageddon te gaan spelen.
@fanboy: Ik heb die momenteel als gratis app op de telefoon staan. ;-)
Foto 6 foto 7 ; vindt de verschillen en win een dagje in een Amarok
Het ziet er uit als een radiografische speelgoed auto in schaal 1 op 10.
Doe mij maar een Raptor
Best aan de prijs. Een aantal jaar terug een Cherokee XJ uit 1994 aangepakt. 3 inch lift van = Rugged Ridge incl. schokbrekers was 2200 euro inclusief montage. Setje bridgestone Dueller AT 31 inch banden (om 16 inch grand cherokee wielen) was 450 euro. Was niet zo extreem als deze uitvoering maar zeker terrein waardig in zoverre een standaard XJ dat nog niet was.

Ps: Serieus, sidepipes onder je rocksliders? Ziet er leuk uit maar op een dichtgeduwde uitlaat zit je niet te wachten tijdens het buitenspelen.
ziet er uit als een slechte deal. offroad banden van yoko heb je voor 235, pst. de velgen voor rond de 280 pst. arbeid circa 520 euro. kom je echt een stuk voordeliger uit. hou je geld over voor je liftkit van 1800,
Halfords wieltjes?
Allez tous a maroque!
Wat is het nut van die achterste light bar? Je dak verlichten???
Geen snorkel, wel stickers.
10 stickers = + 10 pk
Erg duur allemaal. Kan veel goedkoper.
Liever een Ranger Raptor.
@Rubenpriest:
“de 33×12.5R 20 Yokohama banden.”

Bandenmaten ontcijferen , het blijft een dingetje op AB.
Het zijn 20 inch wielen, geen 33…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).