Deze Volvo cabrio kan zo in productie

Auteur: , 23 Reacties

Any takers?

Deze Volvo cabrio kan zo in productie

Volvo heeft helaas geen opvolger aangekondigd van de C70 die alweer in 2013 uit productie ging. De tweede en voorlopig laatste generatie had een stalen klapdak, waar de eerste generatie het nog deed met een wat klassieker stoffen dak. De aandachtspuntjes van de tweede generatie check je HIER.

Ondanks het feit dat er vooralsnog geen derde generatie in de planning zit, heeft Theo Chin de mouwen opgestroopt om eens te kijken of er van de S90 een leuke dakloze variant te knutselen valt. Die achterlichten blijven wellicht een puntje, al beginnen wij er langzaam aan te wennen. Het front en de verhoudingen van deze geshopte cabrio zijn echter dik in orde.

Eerder deed Chin al een poging om een moderne Volvo-cabrio neer te zetten, maar die creatie was wat ons betreft toch iets minder geslaagd. De basis vormde destijds niet de S90 want die bestond nog niet. In plaats daarvan werd de cabrio gebaseerd op de Concept Coupé.

C7023 reacties

Ja, ik vind hem erg mooi. Laat maar komen. En ik blijf die neus zo mooi vinden he. Prachtig gedaan door Volvo waardoor ik de kont alweer vergeten ben..
Op zich een mooi ding, maar de kont is wel erg behoudend zo, dan liever iets meer in lijn met de Concept Coupe. Beetje bijschaven en neem maar in productie.
Dan mogen ze van mij ook gelijk een coupe variant maken!
@v60polestar: een coupé op basis van de s/v90 lijkt me ook wel wat. Met de T8 of de D5 heb je een heerlijke cruiser
Volvo heeft dit nodig. Punt.
Graag eentje met stoffenkap, en dan ook nog een knappe coupe.
@dutchdriftking: inderdaad! Geen CC dat was eerlijk gezegd wel een beetje een miskleun.
Lekker hoor. Laat maar komen!
Graag met T6 a.u.b.
@jack_abarth:

Kleine aanvulling, de Eckte T6 natuurlijk en met AWD als het kan.
Als die net als de Concept Coupé 400 pk krijgt mag die zeker in productie worden genomen!
Maken die hap. En dan ook meteen een fraaie coupe erbij. Liefst zonder sportieve ambities, maar een supercomfortabele Zweedse cruiser.
Voorkant en 3/4 OK, achterkant is wel heel erg zwaar.
Zo zonde van die achterkant
Ik vind het een heerlijk ding eerlijk gezegd! Ja die achterkant ook, alles lijkt mooi in evenwicht.
Ik zie het al voor me, een donkergroene met een cognac leder interieur. Over de motorkeuze ga ik me niet uitspreken want ik vind nog altijd dat volvo een V6 in zijn gamma moet hebben.
@misterdrogba: My goodness, die achterkant is echt vreselijk. Lijkt zo van de vorige generatie (2010) Astra sedan af te komen. Twee druppels water.
gewoon doen!
Nee.

Tis te zeggen, ze mogen gerust een nieuwe C-huppelepup maken, maar ik hoop dat ie er dan wel wat origineler uitziet dan dit…
Vind zijn vorige creatie een stuk beter eerlijk gezegd. Dit ziet er toch een beetje uit als een sedan die tot cabrio omgebouwd is.

Dan is deze dus beter:
http://static.autoblog.nl/images/wp2013/Volvo-C70-Cabrio-Concept.jpg
Graag maar wel met een stoffen kap. Een klapdak ziet er zelden tot nooit fatsoenlijk uit, altijd geheel uit balans aan de achterzijde.
@mgmgb: dat hangt van het aantal gebruikte dakdelen af. Meer delen is duurder maar maakt de kont een suk eleganter. Wagens met 2 delen (Astra CC, 307 CC en Focus CC) zien er niet uit maar de vorige C70 met een 3 delig dak (eens wat anders dan een 3 delig pak) zag er prima uit qua proporties.
Ben ik de enige die niks met Volvo heeft? Veel te dure Ikea auto en een hele lelijke kont.
@tysson:
> Veel te dure Ikea auto.
Much origineel zeg…

OT: ziet er prima uit zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).