Deze Volvo had Italiaanse flair

Auteur: , 21 Reacties

En toch kwam er geen Italiaan aan te pas!

Deze Volvo Versatility Concept Car (VCC) was namelijk een ontwerp van Jose Diaz de la Vega. De auto is voorzien van opvallende designelementen als strakke koplampen, uitgesproken schouders, gladde oppervlakken en een X-constructie in het dak. Al met al best een gaaf ding, al moeten we een beetje wennen aan die hoekige achterbak.

Het apparaat alweer uit 2003 wat niet wegneemt dat de techniek behoorlijk vooruitstrevend was. Zo waren de binnenste twee koplampen voorzien van Static Bending Light met drie verschillende lichtunits die elk een andere kant op wezen. Sensoren in het stuurwiel bepaalde waar de koplampen hun licht naartoe schenen.

Ook opvallend: de ontbrekende B-stijlen. De VCC had dan ook heuse suicide doors. Omwille van de broodnodige veiligheid hebben we helaas nooit productie-Volvo’s gezien met eenzelfde systeem. Het interieur is vooral minimalistisch, strak en zakelijk. Het binnenste was zelfs zó minimalistisch dat er geen zichtbare luchtroosters in zaten.

VCC

Wel is aan flexibiliteit in het interieur gedacht. Zo konden de stoelen achterin individueel worden verschoven om een perfecte mix te vinden tussen bagage- en beenruimte. De X in het dak was voorzien van sfeerverlichting en er zit een zonnepaneel op waarmee om het Volvo Ambient Air Cleaner-systeem van juice te voorzien.

Best een strak apparaat, die VCC. Toch kunnen we niet ontkennen dat de huidige designtaal van Volvo waarschijnlijk een stuk beter is voor de verkoopcijfers. Denk aan de S90/V90, de XC90 en natuurlijk de XC60. Bovendien wordt de nieuwe XC40 binnenkort gepresenteerd, dus genoeg om naar uit te kijken!21 reacties

First thought… Rolls Royse
@legion1349: hier ook, dacht ook gelijk aan Rolls Royce
@rufctr01: De zoons van Emile Ratelband?
@snorrewietskie: als het de story blog was wel, ik zat aan het automerk te denken. Zal eens aan de vrouw vragen aan wie zij denkt als ze de naam Rolls Royce hoort.

Gevraagd: dat zijn auto’s.

Minder in de roddelbladen zitten @snorrewietske
@legion1349: ik dacht aan lijkwagen. Wil hier echter nog niet dood in gevonden worden, laat staan levend
Erg lelijk.
Was dit de voorganger van de V70? Zie wat elenenten terug. Is wel erg massief op de fotos.
@fastforward: nee, de V70N was toen al ruim 3 jaar op de markt. Het lijnenspel is duidelijk van die auto afgekeken. Wel zie ik het gedeeltelijk zwevende dashboard dat in 2004 zijn intrede zou doen in de S40 en V50, hetzelfde geldt voor het dashboard zelf (met name aan de passagierszijde). De tellers lijken bovendien op die van de S60R en V70R die in 2003 uitgebracht werden.

Niet mijn favoriete concept maar al met al geen lelijke auto vind ik.
Thesis lichten
Erg lelijk. Geef mij maar de Audi Avantissimo
Ik denk aan de Lancia Thesis…
Ik dacht eerst Cadillac!
Beetje Cadillac CTS in de neus
Ik zie vooral dat iemand toentertijd een paar kenmerkende Volvo-elementen heeft gebruikt. De middenconsole, de heupen, de Volvohoofdsteunen. Maar deze kenmerken combineren maakt het voor mij nog geen Volvo.
Was wel iets voor Beatrix geweest Dit.
Gelukkig niet gekomen
Lancia delta kont
via Android app
Ik vind em best gaaf! De Thesis achterlichten doen het op deze heupen best goed.
Stoer en tijdloos, bijna 15 jaar oud maar nog steeds (te) futuristisch.
Prachtige elegante auto, stukken beter dan die lompe, doosachtige “bonus pater famílias” Volvos.
Als ik schuin van voren kijk en de lelijke neus weg denk dan zie ik meteeen een v50 in de kleur safari green. Qua datering klopt dat ook wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).