Deze Volvo kost minder dan een PlayStation

Auteur: , 42 Reacties

U herkende de vloer van de showroom ook?

Patsa! Jet Cars heeft weer een geweldige occasion voor ons in de aanbieding. Ditmaal betreft het een Volvo 850 2.5 die in z’n leven al 733.888 kilometer onder de wielen door heeft laten rollen. De twijfelachtige reputatie van deze Rotterdamse dealer wordt gewoon weer waargemaakt, want de meerprijs voor de velgen bedraagt inderdaad 50 euro.

Verder is de apk in september 2015 verlopen. De auto wordt nu aangeboden voor een bescheiden 360 euro, maar dat is dus exclusief velgen en nieuwe apk. Wie weer een jaartje de weg op wil is voor de 850 inclusief verse apk 590 euro kwijt.

Garantie kan gewoon worden bijgekocht voor 50 eurootjes per maand en het interieur is onlangs nog gestofzuigd. Eigenlijk zijn er geen redenen om deze Zweed met automaat te laten staan, de advertentie vind je HIER.

Dank aan Rachid voor het tippen!42 reacties

Rachid is weer terug van wintersport, welkom terug vriend!
@dell: Dank je wel, fijne vriend.
Je maakt mij gelukkig.
Wat ik mij nu al heel lang afvraag is. Wat gebeurt er ’s je die velgen niet bij koopt? Wordt de auto dan op de remschijven geleverd?
@arjontje: Ik vraag me ook af of dit wel mag. APK lijkt mij verplicht als je een dealer bent die auto’s verkoopt. En “verborgen” extra kosten zijn toch ook verboden. Meerprijs velgen lijkt mij daar ook onder vallen. Net als kosten rijklaar maken.
@kilum: je mag als dealer best een auto verkopen zonder apk..
@kilum: ze zijn geen dealer. Ze zijn een handelaar. Een handelaar mag alles verkopen zoals het is. Een voorwaarde aan een geborgen gebrek is dat het verborgen is, dus de verkoper ervan weet. Handelaars weten niks.
@kilum: ik vraag me ook af hoe ver hun garantie loopt? Stel ik leg 500 euro erbij voor 10 maanden garantie. Dan ik mooi wat delen op hun kosten laten vervangen.
@kilum: Je moet duidelijk zijn over de opbouw van de kosten en de totale prijs. Als je de auto voor 390 kan meenemen, dan is het oké. Je bent niet verplicht om de opties mee te nemen.
@arjontje: standaard dingetje om afdingen tegen te gaan. ‘nee, de prijs is vast. Nou vooruit, omdat u het bent krijgt u de Lichtmetalen wielen a 50 euro gratis.’
@arjontje: 4 thuiskomertjes
@arjontje: ik ga hem kopen; gewoon om te weten hoe ze de auto hun zaak uit gaan krijgen…
@baserace: en dan gelijk optreden in autoblog mijn auto!
@dirkiii: of een junkyard racer van maken
Mooie vakantieauto en direct erna weer wegdoen. Eventueel wel een extra aankoopkeuring doen. Zijn toch wel veel km’s, zelfs voor deze Volvo.
@danmar: aankoopkeuring inderdaad, voor een auto van 410 euro?

Als je hier interesse in hebt moet je zelf handig zijn en weten waar je aan begint, dan kan je er een prima auto aan hebben. Zoek je simpel en betrouwbaar vervoer van A naar B, trek dan je knip en kijk ergens anders.
@escort77: of gewoon voor 2400 euro garantie erbij nemen, kan je 4 jaar vooruit.
@danmar: Ooit een Sierra voor de vakantie aangeschaft. 400,- euro’s en meneer van het bedrijf in Oss garandeerde mij dat hij het retourtje Garda meer (hoe je dat ook schrijft) moest halen. Net over de grens bij Venlo klapte mijn koppakking er tussen uit! Verkoper gebeld dat de auto op een trailer van de ANWB opweg was naar zijn toko. Na lang telefoneren had ik het toch voor elkaar gekregen dat de verkoper mijn pakking kosteloos zou vervangen. Eenmaal terug van vakantie en de auto opgehaald bleek zelfs dat de kop ook gevlakt was aan de facturen te zoen. Dat noem ik nou eens service voor een auto van 400,- euro!! 3 weken later reed echt een maat van mij vol achterin mijn Sierra met zijn Defender. Aangezien de auto toen meer op een Fiesta leek dan een Sierra heb ik er toch vrij snel afscheid van moeten nemen. Heeft toen zijn laatste rondjes in de cross mee gedraaid.
Ben benieuwd vanaf welke kmstand deze volvo is teruggedraaid.
Er is wel een reden om hem te laten staan: automaat. Los van het feit dat ik vind dat een handbak rijden leuker is, lijkt het me dat de automaat toch wel als een van de eerste grote dingen goed vast kan lopen bij zo’n oude auto, zelfs bij een Volvo.
@jobberns: en hoe denk je dat een versnellingsbak en koppelingsplaten er uit zien na 7 ton?
@jobberns: automaat is zo goed als onverwoestbaar bij deze auto’s. De nog zeer sterke 4-traps automaat
@volvo480gtt:
Keertje spoelen dat ding en het schakelt weer als een zonnetje. Autoblog toptip, heb ik zelf gecontroleerd en goedgekeurd
Ondanks de soms vernietigende kritiek bestaat die winkel nog steeds. AB noemt het zelfs een ‘dealer’ (afgaande op de reputatie misschien wat veel eer). Hoe ze het doen, doen ze het, maar ze zijn niet klein te krijgen. Dwingt toch enig repsetc af :-)

p.s. : je vraagt je toch af wat – if any – die lui zelf voor dat ding betaald hebben, dat ’t nog de moeite waard is om ‘m voor 410 Euri (incl velgen) te verkopen.
@amghans: witwaspraktijken…
@amghans: staan hele mooie rozen bij hun op de zolder jonge :-) daarom doen ze het goed..
Nou, nou, nou, wat een vuige insinuaties allemaal, zeg ! :-)
@amghans: 150 euro als inruil? Meer geeft de sloop ook niet
Het is jammer van de automaat maar verder, waarom ook niet eigenlijk? Voor €590 is elke dag na een half jaar mooi meegenomen.
Ondanks de automaat toch wel een leuke auto voor de Junkyardrace voor team Autoblog! Maak van de aankoop even een reportage. Een messcherp interview van Casper met de mannen van Jetcars. Gezellig.
AB’s nieuwe junkyardracer? Turbo erop en gaan met die zweedse banaan
Dit is toch leuk rijden voor de Junkyard-race o.i.d.
Ik heb niet zo veel met Zweedse auto’s, maar t moet gezegd dat deze er nog netjes bijstaat voor die kilometerstand….
Junkyard race?
Kun je de auto gelijk achterlaten
Ik verbaas me meer over de prijs van een Playstation.
@berlinetta: Ik heb er zelf een van 388 euro. Dan heb je wel de nieuwe Playstation 4 Pro met 4k en HDR. Staat gelijk aan aan PC met Ultra weergave voor gamen. Vond het het wel waard
De vergeelde witte tegelvoer van Jetcars… het automobiele equivalent van de zwartleren bank: hetgeen zich erop bevindt ziet er in eerste instantie best leuk uit, maar iedereen weet dat het een goed afgeragd en slecht onderhouden exemplaar betreft…
1 ding is zeker, er is niet echt op onderhoud beknibbeld. Ook een Volvo haalt zulke km standen niet zonder goed onderhoud.
@rufctr01: precies, boven de 3 ton gaat het eigenlijk alleen nog maar om de vraag: hoe is de auto onderhouden. 4 ton of 7 ton maakt dan niets meer uit.
@rufctr01: onderhoud maakt echt het verschil. Ik heb er meerdere gehad voor export. De ene is gaar en de andere rijd echt als een nieuwe. Maar dat geld ook voor bijvoorbeeld a6
Veel te duur! ;)
Mijn pa kocht in 2012 al een 850 voor slechts 350 euro met banden. Ding had ‘pas’ 350K gelopen en hij heeft hem nu dus bijna 5 jaar en 60K verder nog steeds zonder gekke dingen.
Wat een plaatje he!! Mooi kilometerstand ook, net ingereden!! :D
Die hem mij maar op z’n remschijven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).