Deze WTF-bus rijdt rond door Sotsji

Auteur: , 26 Reacties

Sweet mother of God! Wat is dit? Maar wacht, dit wanstaltige onding hebben we eerder gezien...

De dames en heren van de Russische Sberbank rijden in stijl door Sotjsi/Sochi -doorhalen wat niet van toepassing is- en wel in deze hyperdeluxemoderne camper. Een ‘ontwerp’ van Luigi Colani, gebouwd door het Oostenrijkse Marchi Mobile, dat het ontwerp verheven heeft tot een “new premium class of luxurious vehicles, targeted to lovers of extravagance and visionary style”.

Waar het oorspronkelijke model het moest doen met één aquariumwisser, wordt dit exemplaar getooid met een drie-armige, die vanuit het midden roteert. Als een enorme draaiende Mercedes-ster. Wij wensen de bestuurder veel succes met wakker blijven. Dat ronddraaiende gevaarte is de natte droom van iedere hypnotiseur.

Hoe lelijk het ding ook is, deze ‘office’-versie van zo’n 1,7 miljoen dollar wordt voornamelijk gebruikt ter promotie. En daarom is hij vanbinnen volgehangen met LCD-schermen en heeft hij permanent verbinding met de interwebs. Moet er een presentatie gegeven worden? Binnen enkele minuten heb je een vloeroppervlakte van twintig vierkante meter, dankzij een handig uitschuifsysteem.

Wat dan wel weer tof is: bezoekers van Sotsji kunnen in de bus een virtuele tour door het Olympisch dorp krijgen.26 reacties

Wat een raar ding joh!!
Dat is een ontwerp van Luigi Colani.
@rotarypowah:
Klopt, zijn een aantal verschillende Colani ontwerpen voor trucks die door de jaren heen (vanaf de jaren ’70) het levenslicht hebben gezien en dit is er één van.

Doet me altijd denken aan een ontstellend slechte serie uit 1987: The Highwayman.
http://3.bp.blogspot.com/-PxbIcTbeIKE/T-mmsWS7fPI/AAAAAAAACFg/L1AbCm1sEn0/s1600/798.jpg
@rotarypowah: maar alleen de voorkant. Colani kan immers geen rechte lijnen tekenen.
De renders zien er een stuk beter uit, ik ben niet zo’n fan van al die frutseltjes.
Vorig jaar november ook één in Bratislava gezien. Aardig imposant om in het echt te zien! Hij is zo lelijk als de nacht, maar je zult er dan ook niet vaak één zien.
Dikke campers vind ik cool, maar de neus van dit geval vernaaid alles
Beter daarin verblijven dan in een crack hotel in Sotsji.
De Mercedes Benz Vision uit 2005 heeft een nieuwe functie gekregen zo te zien.

http://www.carstyling.ru/resources/studio/large/1995_Colani_Mercedes-Benz_Vision_2005_Truck_01.jpg
@smoked: Nu mét A-klasse voorlichten.
@smoked: daar kende ik dat ding dus van, thnx
Zo’n ding reed ook mee in de laatste Love Parade. Vol met modellen van McChicks.
Wat een Carmiggelt!!
Dit zou zomaar ontworpen kunnen zijn door ontwerpers van Alfa Romeo of Maserati.
Haha mooie ruitenwisser!
Heb zelf deze versie in 2008 al eens gespot, blijft een aparte vertoning..

http://www.autojunk.nl/2014/02/marchi-mobile-colani
@ARN: Die truck is echt ontzettend gaaf! Ik kan dit soort ontwerpen wel waarderen. Net als veel ontwerpen uit de koker van Sbarro.
@moveyourmind: dit is toch van colani ,sbarro is toch een andere Zwitserse ontwerper meer bekend van zijn wielen zonder naaf
@cthijs: Deze is inderdaad van Colani. Ik bedoelde dat ik werk van ontwerpers als Colani en Sbarro wel kan waarderen omdat ze er al hun creativiteit en fantasie inleggen en zich niet laten beperken door allerlei praktische zaken.
@mpwpeter: De eerste versie was btw op basis van een mercedes en de ruitenwissers zijn inderdaad op het logo van mercedes geïnspireerd. Originele manier om een logo te verwerken. En dat al in 1977…

http://www.colani.de/timeline/colani_worklist0061.jpg
Dit ontwerp is volgens mij al redelijk oud. Weet nog wel dat ik een keer een docu heb gezien over die Colani, die man vertelde dat elke vrachtwagen zon voorruit moest hebben omdat dit veel aerodynamischer is dan de hoekige vrachtwagen van tegenwoordig. Hij heeft daar wel een punt maar ik vond hem in die documentaire nogal amateuristisch overkomen.
En dan standaard velgjes eronder….
Zo dat is een luxe sperm… ehh Sberbank.
Kan het nog lelijker? Ben benieuwd
Mercedes heeft ook zo een concept vrachtwagen of zo.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).