Dief probeert Cayenne leeg te roven, sluit zichzelf op

Auteur: , 14 Reacties

Een dief die een Porsche Cayenne probeerde leeg te roven kwam van een koude kermis thuis.

Porsche Cayenne politie

Terwijl de 50-jarige dief bezig was om in het centrum van Keulen een Porsche Cayenne leeg te roven trad de centrale vergrendeling plotseling in werking en zat de man opgesloten. Zo veranderde de Cayenne in een hele luxe gevangenis voor deze boef.

Voorbijgangers zagen de dief op de achterbank zitten en waarschuwden de politie. Juist op het moment dat de brandweer op het punt stond om de Porsche open te breken kwam de eigenaar van de Porsche aanlopen. Die opende vervolgens met het grootste gemak de deuren en daarna kon de politie de man arresteren.

Het is wel vreemd dat de dief niet gewoon zelf de deuren van binnenuit open heeft gemaakt, maar wellicht was hij zo geschrokken dat hij daar niet aan dacht. Laten we in elk geval hopen dat dit incident er voor zorgt dat de beste man zijn leven betert en het recht pad kiest. (via: thelocal.de)14 reacties

Enige wat ik hierop kan zeggen is: HAHAHAHAHAHAHA :’)!!
Dit gaat niet langs binnenuit … Als je via centrale deurvergrendeling auto sluit kan de auto langs binnenuit bij sommige merken niet meer geopend worden . Althans mijn vw werkt op deze wijze .
@RacingDevil: als het “kinderslot” op staat, kunnen de deuren achteraan niet meer open, inderdaad. Maar vooraan? Soms moet je 2 keer na elkaar aan het hendeltje trekken, om de deur te openen, maar helemaal niet meer openen?

Moet nu wel zeggen, dat bij m’n vroegere 406 coupé, er nog een extra knop op de sleutel zat, de zogenaamde supervergrendeling, waardoor de deuren niet meer langs binnen te openen waren, en als de ruiten open stonden, gingen die volledig dicht.

Maar dat deed ik nooit, want zag het nut er zo niet van in.
@SimonMc: geen enkele deur gaat meer open dan . Bij mijn vorige vw was dit idd 2 maal trekken en hij ging open bij mijn nieuwe vw is dit niet meer mogelijk .
@alcantara: deze schakeld automatisch weer in als er geen deur wordt opengemaakt na het ontgrendelen van de wagen na een aantal seconden . Mss dat dit bij inbraak van de wagen ook zo is .
@RacingDevil: supervergrendeling heet dat. Het is een maatregelen tegen draadjes hengelaars die zo de portieren proberen te openen.
Hoe kan de centrale vergrendeling ‘plotseling’ in werking treden?
@alcantara: Sommige auto’s gaan na verloop van tijd automatisch op slot. Heb zo al een aantal gevallen gehoord van mensen die de sleutels op de zetel vergeten, even weg moeten, en als ze terug komen staan ze voor een gesloten auto…
Ik weet dat als je bij, bijv Porsche, alleen de achterklep hebt geopend, en deze weer dicht gaat, hij vanzelf op slot springt. Ooit meegemaakt toen een klant z’n jasje met daarin de sleutel achterin gooide, de dealer wist toen te melden dat hij van zowel binnen als buiten niet meert e open was.
@stinos: zoiets heb ik ook een keer gehad met mijn 155. Had de achterklep open gemaakt via het knopje in het dashboardkastje. Vervolgens uitgestapt en de auto op slot gedaan. Vervolgens per ongeluk mijn sleutel achterin laten liggen en de klep dicht gedaan….
Plotse vergrendeling? En ook de voor en achtedeuren van binnen op slot? En ehm een lifehammer? Lijkt me dat die er ook wel in zit.
Ik heb ooit de sleutels van een cayenne in de kofferbak laten valen terwijl deze elektrisch dicht ging. Je komt de auto niet meer in.

Heb een sleutel bij moeten bestellen bij Porsche om weer in de auto te kunnen. Enkel een ruit inslaan zou werken.

De deuren hebben centrale dubbelle portiervergrendeling
@frisian: heb op werk al eens een Porsche Cayenne turbo volledig vergrendeld met sleutels binnen op de stoel zien opengebroken worden Zonder schade binnen de 2min met niet meer dan een hamer, 3 houten driehoeken en een ijzerdraad van 1 meter. De juiste man voor de juiste job doet veel ;)
Dit is niet mijn auto vriend
Mijn auto heeft een dead-lock functie. Als ik twee maal op de vergrendelknop op de sleutel druk, gaat die functie in werking. Dan zijn de portieren van binnen uit niet meer te openen. Handig als er een raampje wordt ingetikt. Kunnen ze niet van binnen via de greep de deuren openen. De Cayenne zal ook wel zo’n functie hebben. U

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).