De Disco Volante Spyder heeft twee enorme rondingen

Auteur: , 38 Reacties

Voor elke Disco Volante die Carrozzeria Touring bouwt moet een Alfa Romeo 8C het loodje leggen. Is dat 'for the greater good' of sterven ze een zinloze dood?

Carrozzeria-Touring-DV-Spider

Het uiterlijk van de Disco Volante verdeelt vanaf het begin de meningen. Het is een hommage aan de Alfa Romeo C52 Disco Volante, een concept uit 1952 dat ook door Carrozzeria Touring werd gebouwd. Die auto is hier te zien, met de moderne variant op de achtergrond.

Disco-Volante-origineel

Een kenmerkend detail dat duidelijk overgenomen is van het origineel, is het plaatwerk van de koets dat deels over het voorwiel valt. Sommigen vinden de moderne Disco een geweldig ding, maar anderen vinden het helemaal niks. Dit laatste wordt dan nog eens erger gemaakt door het trieste feit dat er een exemplaar van de alom geliefde 8C moet sneuvelen om leven in de Disco te blazen. Misschien is het een ontwerp dat enige gewenning vereist. Ik vond het bijvoorbeeld persoonlijk niet zo’n geslaagd ontwerp, maar met het verschrijden van de tijd en het zien van de auto in een mooie kleurstelling, heb ik mijn mening bijgedraaid.

Echter in het geval van de Spyder variant die nu in Genève staat, slaat de twijfel toch weer toe. Vanuit sommige hoeken lijkt de auto helemaal te kloppen, maar wat doen die joekels van bubbels daar nou op het achtersteven? Wat mij betreft kloppen de verhoudingen niet helemaal. Maar goed, misschien is ook het design van deze Spyder een kwestie van even wennen.
38 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Hij is echt enorm gaaf. Maar een 8c, daar blijf je gewoon vanaf!
@dutchdriftking: Ik ben zeker de enige die de 4C veel mooier vind dan de 8C..
@JaxDryke: Ik vind de 4c een tijdloze schoonheid, maar hij haalt het in mijn ogen niet bij de 8c. En bij de 8c coupe valt hij helemaal in het niet.
Wat is dit mooi zeg.
Ik vind hem niet zo mooi
@theyoungsaablover: tja dat zeggen veel mensen over Saab , veredelde Opel.
@bofkont: het gaat hier om een alfa
Ik houd het op de zinloze dood. De Disco Volantes zijn zeker mooi, maar het haalt het bij lange na niet bij de schoonheid van de 8C Competizione of Spider die ervoor gesneuveld is. Dat zo’n Disco Volante wat beter rijgedrag zou hebben laat mij koud, een 8C compenseert dat ruimsschoots met dat prachtige uiterlijk.
Zo elegant als een gemiddelde hedendaagse Italiaanse auto ..

Een lomp hok dus ..
@lincoln: dan ben je stekeblind 😉
Gvd… Moe toch zeggen… Fan-tas-tisch werk van de mannen van Touring

Meer van deze porno gaarne, vakmanschap
Het was briljant geweest als ze het op basis van een 4C gedaan zouden hebben. Die is bepaald niet zo mooi als deze en elk verkocht exemplaar daarvan vermindert de verliezen van Alfa. Een 8C hiervoor slachtofferen maakt de resterende 8Cs alleen maar meer waard.
@mashell: zal me nieteens verbazen als alfa ze hiervoor betaald… ze staan er iig wel door in de spotlights
haha lijk op een kermis bots auto
Can a car be art? YES!
@clarkson: Jeremy Clarkson noemt het “the full baby Jesus”. Het is wel een test van de coupé.
https://youtu.be/DxF9vFJezRA
Disco volante is een lekker plaatje van Ida Engberg. De auto disco volante is maar een lelijk hok.
Toen niet mooi, nu niet mooi.
@faalhaas: je doet je naam enorm eer aan met zo’n reply 😉
Graag 1 minuut stilte voor de geliefde 8c. Die flink te voortduren heeft gehad om zo iets waar te kunnen maken. Condoleance register is hierbij geopend.
Aanzicht vanaf de zijkant is echt heel lelijk, die twee verschillende wielkasten staan echt niet. Trucje is een beetje achterhaald, die lijn doortrekken in het voor spatbord. Voor de rest is die wel heel gaaf, helaas lijkt het vanaf de zijkant dus net een kitcar
Waarom moeten ze hier nou een gelimiteerde versie voor opofferen. Er is toch vast wel een niet gelimiteerde sportwagen te vinden die ze als basis kunnen gebruiken.
@dutchcars1999: Hint: De Alfa Romeo 8C is technisch gelijk aan de Maserati GranTurismo en GranCabrio.
Ik vind hem absoluut prachtig
Wel mooi maar niet ten koste van een 8C. Kunnen ze daar niet wat oldies ala Alphaholics weer modern in elkaar schroeven?
Lekker hoor, maar toch liever de oldtimer
Ik zou mijn 8C hiervoor opofferen!
Neeee. Laat dan een Maserati Grandtourismo sterven. Ook niet fijn. maar doet minder zeer.. (bij mij)
Brute moord van Carrozzeria.
Ik zou willen dat ik rijk was en niet zo knap. Dan had ik vrolijk rondjes kunnen sturen in een uni rode Disco Volante coupé op Kroatische kustroutes… Er zijn maar weinig auto’s van de afgelopen 15 jaar die mij zoveel deden als deze. Wát een schoonheid!
Ontzettend gaaf !! Deze wagen moet je in het echt zien om echt te kunnen waarderen , ik heb de dichte versie afgelopen december gezien in Brussel italian Car pasion, waarschijnlijk dezelfde groene als hier ook staat .
Maar een 8c opofferen vind ik zo’n kolder ook omdat hij technisch verder identiek is aan de gran turismo van masserati , een onderstel /motor daar bestellen is zo simpel .
Vind hem prachtig. Als ze nu eens een California T gebruiken om zoiets te bouwen. Ben benieuwd wat dat zou worden.
@ericc: Juist! Top plan. Gebruik een auto die redelijk massa-geproduceerd wordt. Dan hoef je niet die gelimiteerde Alfa’s te offeren.
Ik neem aan dat ze hier een “gewone” 8C voor geslacht hebben? Ik geloof dat er van de spyder maar 6 zijn. Dat zou echt een duur grapje zijn om je spyder hiervoor te laten verbouwen. Overigens vind ik het wel een schitterende wagen. Maar een 8C offeren (spyder of niet) blijft een doodzonde.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).