Dissen autofabrikanten massaal de IAA in Frankfurt?

Auteur: , 17 Reacties

Dit beeld hierboven zal je waarschijnlijk moeten missen in Frankfurt later dit jaar.

Giulia

Na het verdwijnen van de AutoRAI weten we in Nederland maar al te goed dat autoshows tegenwoordig moeten vechten om de liefde van de fabrikanten. Dankzij de moderne technologie hebben merken tegenwoordig meer dan ooit de mogelijkheid om via eigen platforms hun producten aan potentiële klanten te tonen. Als alle nieuwtjes op het gebied van auto’s in één en dezelfde week gepresenteerd worden, loop je risico dat je gloednieuwe C-segmenter ondersneeuwt door die net iets hetere van een ander merk. Dus je kan het beter via Twitbook laten doen door paarse broeken die bekend zijn met het fenomeen control the message.

Steeds meer merken lijken overtuigd te raken van de strategie om de ooit zo machtige grote beurzen de vinger te geven. Volvo bijvoorbeeld bracht in 2014 zelfs officieel naar buiten dat hun aanwezigheid minder gevoeld zou gaan worden op beurzen. Vooral omdat ze er vaak niet aanwezig zullen zijn. In Genève was Volvo overigens wel gewoon aanwezig en ook op de beurs in New York die momenteel gaande is zijn ze ook weer van de partij. Maar als een gearriveerde bokser kiezen ze dus hun wedstrijden uit tegenwoordig.

Die keuze valt echter níet op de IAA in Frankfurt. De grote Duitse beurs wordt om de twee jaar gehouden en staat in 2017 weer op de kalender. Volvo is echter niet het enige merk dat naar verluidt verstek laat gaan op de beurs. Ook Abarth, Alfa Romeo, DS, Fiat, Infiniti, Jeep, Lancia, Mitsubishi, Nissan en Peugeot zullen naar verluidt niet te vinden zijn in de vijfde grootste stad van Duitsland.

We hebben contact opgenomen met verschillende merken om dit gerucht te ontkennen dan wel te bevestigen. Bij Mitsubishi weten ze echter nog van niets. Ook de Nederlandse importeur van Peugeot is nog in het ongewisse over wat er gaat gebeuren, ondanks dit eerdere bericht.

Desalniettemin bevestigt het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) dat de beurs organiseert, dat sommige autofabrikanten zich afgemeld hebben voor de beurs. Daarbij claimt het echter wel dat de plaatsen alweer opgevuld zijn. Verschillende jonge Aziatische fabrikanten nemen de vrijgekomen plaatsen graag over, volgens de VDA. Bereid je dus voor op het zien van veel Chinees spul in Duitsland later dit jaar.17 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Jammer, alle nieuwe modellen bij elkaar kunnen bekijken op een autoshow is toch leuk?. Ik ben voor een aanschaf boycot tegen de merken die niet meer op de autoshows komen in de betreffende landen. Rijden we binnenkort allemaal zo’n chinees hok. :)
@sracert: omdat in Nederland heel de Autorai is afgezegd rijden we dan in Nederland geen auto meer?
Wat dat betreft doen VAG en Mercedes dit geniaal. Een eigen avondje voorafgaand aan de beurs organiseren. De pers is er al en jou modellen krijgen als enige de aandacht. Heerlijk toch?
Go big or go home. Als je als fabrikant niet vertrouwd op eigen kunnen, blijf dan maar lekker thuis.
@towi1989: in de zin van: ‘beurs is niet nodig voor het automerk’ of ‘bang zijn dat je model onder gesneeuwd wordt’ ?

Leuk ..
Die Ikea parkeerplaats opvullende leasebakken heeft iedereen inmiddels al gezien ..
Kijk naar die merken. Die ga je echt niet missen hoor
Kan BMW nog een groter circuit bouwen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dus Peugeot komt niet, DS komt niet maar Citroën wel? Dat is best weer vreemd dan.
Najaa zeg… Woon ik in Amsterdam, gaat AutoRAI niet meer door. Ga ik binnenkort tijdelijk naar Frankfurt verhuizen, gaat de IAA niet door! Nou bedankt zeg…
@ariif: die gaat wel door. Zijn alleen wat merken die niet komen. En die zul je niet missen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lekker dan. Was dit jaar door omstandigheden niet naar Genève geweest, maar dat was toch niet zo’n probleem, want ik zou toch naar Frankfurt gaan. Zeggen uitgerekend de fabrikanten (FCA/PSA) waar ik ’t langst rondhang af!
@lalancia: Ik vind Frankfurt een behoorlijk eind rijden voor een autobeurs, dus ben daar nog nooit geweest. Maar Geneve is toch echt geniaal qua bereikbaarheid, je loopt zo het vliegveld uit het beursgebouw in. Wel een wat kleinere show vind ik. Voor mijn gevoel is Mondial Parijs groter
Nu dat zijn niet echt merken die ik ga missen, Volvo misschien een beetje maar die zijn al een tijdje afwezig in Frankfurt. Vorige editie had Abarth gewoon een 500 staan en bij Alfa stonden een 4C en 5 dezelfde Giulias allemaal in een andere kleur. Niet echt dingen die je gaat missen …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).