Dit betaal je voor de allerdikste BMW 7-serie

Auteur: , 75 Reacties

Creditcards in de aanslag en klikken maar!

Dit betaal je voor de allerdikste BMW 7-serie

De Duitsers hebben zojuist de Nederlandse prijs van de BMW M760Li xDrive bekendgemaakt. Mocht je het aan de hand van de naamgeving nog niet doorhebben: dit is het allerdikste wat je bij de BMW-dealer kunt aanschaffen. De über-Siebener komt zowel in BMW M Perfomance-uitmonstering, maar wie dat wat te opzichtig vindt kiest de V12 Excellence.

Onder de kap ligt een 6,6-liter grote TwinPower Turbo, goed voor 600 pk @ 5.500 rpm en een vorstelijke 800 Nm bij een al even vorstelijke 1.500 rpm. Daarmee raast de zakenlimo in 3,9 tellen naar 100 km/u. De top is begrensd op 250 km/u, maar wie meer betaalt voor het M Driver’s Package zoeft met maximaal 305 km/u naar de lokale Aldi.

Quanta costa? Hou je vast, want de koning der 7-series krijgt een vanafprijs van 242.000 euro. Niet mals, maar het valt enigszins mee als je je bedenkt dat een S65 AMG (ook met V12) voor 307.000 euro mee naar huis mag. Je kunt je echter afvragen in hoeverre de Mercedes met de BMW te vergelijken is. De S600 Lang kost 228.400 euro en de Maybach-versie (rijtest) van deze dikkerd mag mee voor 254.500 euro.75 reacties

Ik zou hem eerder vergelijken met een S600 met AMG-pakket. Deze 7-serie is wel weer de eerste sinds tijden die ik wat vind hebben maar doe toch maar S600 Maybach voor mij danke.
@turboboy: Ik ben het met bijna alles eens, behalve met je keuze. Voor mij de 7-serie aub!!
@turboboy: maybach s600 is inderdaad een betere keuze! Bmw moet gewoon niet zo kinderachtig doen en gewoon een blubberdikke echte M7 maken!
Mha, wel leuk apparaat. 600 pk dik bakbeest. Vraag me af wat het praktijkverbruik van een dergelijke V12 tegenwoordig is, al zal dat voor de koper niet relevant zijn…
@jaspervdwinden: valt best mee, de wraith (hetzelfde blok) haalt 1 op 8 gecombineerd
@ettie: als je gemiddeld 50 rijdt zeker
@brandon1997: nee dan verbruikt die juist veel…
@jaspervdwinden: de vorige zat op 18liter/100km gemiddeld. 98 uiteraard :-(
Ontzettend gaaf dat ze nog steeds een V12 leveren. Alleen die badges op de zijkant zien er niet uit.
@victornator95: en die M-badge op de achterkant ook niet
@victornator95: En de chrome velgen, ook niet. Shadow line bitte.
@victornator95: en die chrome haak boven de dorpel ook niet…
@pumpstick,@straatzakelijk en @scottishcarspotter2000: Allemaal spuuglelijk inderdaad!! Mijn broer heeft een half jaartje geleden een oude 750i gekocht (E32) en daar zie je behalve de wat bredere nieren verder niet aan af dat het een V12 is. Maar nee, tegenwoordig lekker patsen met zulke onzinnige chromen meuk, alle statigheid die de 7 serie had is snel verpest met een paar badges.
@victornator95: Precies. E32 is de koning, nog steeds…
Ultieme cruiser, wel een beetje te opzichtig vind ik. Straalt niet echt stijl uit vind ik. Echt zo een russenbak.
@mrrallycross: dit gaan ze heel leuk vinden. Ze kunnen niet genoeg krijgen van badges.
Imo is een BMW sportiever dan een MB. Aangezien dat bij deze modellen niet echt van belang is, wat zal dan de voornaamste objectieve reden zijn om voor de BMW te kiezen? Zeker aangezien hij ook duurder is dan zijn concurrent (S600L) en de Maybach slechts 10k meer kost dan de 760? Don’t get me wrong, ik rij zelf BMW maar ben oprecht geïnteresseerd.
@2wheeler: hmm, mijn “BMW is sportiever dan MB” is natuurlijk ook niet echt objectief…
@2wheeler: De marketing-waarde van dit ding voor BMW in NL is waarschijnlijk groter dan de uiteindelijke winst. Door dit ding te laten zien, kan je meer opties op je gunstigere 7-series te kopen.
In landen waar de CO2 straf niet zo hoog is, zal je deze nog wel eens rond zien rijden.

En @autoblog. Als je dan toch vergelijkt tussen prijzen van MB S en BMW 7; zet er dan ook even de prijzen van de pakketten bij en hoeveel belasting er op dat ding zit. Dan snappen wij ook of BMW zegt: onze 760 is net zo goed (en duur) als de S600, of dat komt door de belasting.
@2wheeler: Ik denk dat het de combinatie van zowel sportief als comfortabel rijden is. Uit de review van Autoweek volgde namelijk dat ze onder de indruk waren hoe wendbaar de 7 was, maar vooral onder de indruk waren van zijn comfortlevel.

De S daarentegen is alleen maar comfortabel. Sportief rijden zit er bij die auto echt niet in. Bij de 7 kan dit dus wel in enige mate.

Daarnaast is het ook gewoon een kwestie van smaak. Ik zou de 7 boven de S verkiezen, omdat het ik hem veel mooier vind.
@berlinetta: autoweek…
@thefmanl: Precies, Autoweek. Als ik echt goede informatie over een auto wil, dan vind ik Autoweek handiger dan Autoblog. Autoblog is dan weer een stuk vermakelijker en leuker om naar te kijken.
Ik vraag me af van de mensen die deze wagen aanschaffen ook daadwerkelijk er zelf in gaat rijden of zich er in laat voortbewegen door een chauffeur.
En ja die badges mogen er wel af, dan houd hij wat meer zijn klasse.

Maar wel weer een mooi apparaat!
@dedokter: een groot deel van de 7-serie eigenaren rijdt gewoon zelf :)
Weet je wat mij zo tegenvalt van deze huidige 7-serie, dat is het vele goedkoop ogend chroom in het dashboard en al helemaal het stuur, welke vorm die ze ook gegeven hebben. Het oogt goedkoop en totaal niet sjiek, of van hoge kwaliteit, het zou zo uit de 1-serie kunnen komen en dat doet het natuurlijk ook. Zo jammer dit, daarom voor mij nooit zo’n grote BMW, omdat het voor mij een bepalend factor is, waar je naar moet kijken, als je rijdt en dat doe ik liever, dan gereden worden.
Verder is het een mooie auto en natuurlijk ga je voor dat M-drivers-pakket. Gewoon voor drie-drie en half ton klaar, lijkt vrij normaal in deze klasse, van topluxe.
Audi S8 plus: meer vermogen, nog sneller en een halve ton goedkoper. Koop ik er nog een 4 Serie voor het vrouwtje bij.
@marcow: Maar die zit aan het einde van zijn levenscyclus. Het is nog altijd een mooie en goede auto, maar technologisch gezien zijn zowel de 7 als de S weer een stap verder.
@berlinetta: Een goede 10 jaar….
@marcow: niet te vergelijken, de A8L W12 is de concurrent van de 760Li en S600.
Als ik moest kiezen ging ik voor de S600. Vind ik een veel mooiere auto die echt luxe uitstraalt. Een S-klasse is zo veel mooier zonder een AMG pakket. Dat geldt ook voor een 7-serie. Is mooier zonder M-pakket.
@viezefreddyw: Deze keer ben ik het dan eens niet met je eens ;)

De S is echt een fenomenabele auto, maar ik kies eerder de 7-serie. Puur een kwestie van smaak.
@berlinetta: Dat is maar goed ook, we kunnen het ook niet altijd met elkaar eens zijn. Ik vind een S-klasse zonder AMG pakket een elegantere verschijning. Ook ben ik niet zo kapot van het interieur van de 7. De S-klasse roept bij mij een meer luxere uitstraling op. Tevens is het V12 blok een zijdezacht blok, een fenomenale machine.
@viezefreddyw: Ik zou weer voor een Bentley Flying Spur gaan, als je het over elegantie hebt, dan heeft die auto echt elegantie. Oké het is een VAG-produkt, maar wel een VAG-produkt uit Crewe.
@Orichy: De Flying Spur is ook een goede optie, maar volgens mij is die technisch ook al verouderd. De Continental-reeks en de daarvan afgeleide Spur bestaat al zolang.

Maar hier geldt wel dat de Flying Spur wel veel unieker is dan een S of 7. Ik vind hem ook veel mooier.
@Orichy: @berlinetta: Dat klopt, maar als je een vergelijkbare Bentley wilt, in dit geval dus de W12, dan ben je minstens €291.000 kwijt. En dat is de vanafprijs. Dat vind ik een gigantisch verschil, dus wat mij betreft ga ik voor de Benz. Mooi diepdonkerblauw met de multispaaks velgen en een beige interieur met donkerbruin houtinleg.
@viezefreddyw: De Flying Spur is volgens mij gebaseerd op het vernieuwde MLB platform, wat het multfunctionele platform is voor de hoogste klasse. Daar staan nu al diverse VAG-produkten op maar is nog niet verouderd, hoewel het aangezicht, heel erg op de oude lijkt, is de huidige Flying Spur onderhuids redelijk bij de tijd en een stuk afgevallen, ten opzichten van de vorige generatie.

En met je laatste zin ben ik het volledig eens.
@Orichy: Dit geldt voor @berlinetta en niet voor @viezefreddyw, voor hem geldt het volgende;

De Flying Spur mag dan wel zo’n €50.000 schelen, maar daar krijg je meer klasse en uitstraling voor terug. En als voor 3-3,5 ton gaat winkelen in die klasse, want je wilt hem toch extra leuk aangekleed hebben, anders moet je een kleinere klasse kiezen, of voor de minder gemotoriseerde modellen gaan. Misschien zou ik wachten tot ik de Rolls Royce Phantom kon betalen, dat is de ultieme luxe auto in mijn ogen en tot die tijd een goede tweedehands, of misschien toch die Flying Spur maar doen.
@viezefreddyw: Het interieur van de S is inderdaad erg fraai. Dat van de 7 is erg conservatief. Wel mooi, maar niet speciaal. Mercedes heeft er echt een kunstwerk van gemaakt.

De buitenkant van de S kan mij niet zo bekoren. Vind hem nogal ordinair ogen. Maar smaken verschillen uiteraard.
@berlinetta: Onze smaken verschillen niet zo gek. Ik vind de Mercedes in zijn geheel een mooiere auto dan de 7-serie. De Mercedes heeft sowieso het mooiste interieur, daar zijn we het in ieder geval over eens. Het exterieur vind ik sowieso al iets minder belangrijk. In dit soort auto’s gaat het er meer om dat je in de meest ultieme vorm van comfort en luxe vervoert wordt. Dat doet de Mercedes toch net iets beter. Bijkomend voordeel voor mij is dan weer dat ik het exterieur er wel mooier van vind ten opzichte van de BMW.
Doe mij voor dat geld maar gewoon:
– een Alpina B11 3.5
– een Alpina B12
– een E23 745i
– een E32 750iL
– een E38 740i
– een E38 750iL Highline

Zien er stukken beter uit en ik hou nog wisselgeld over ook…
@e1000bmw523i: Maar ik heb de ruimte niet, dan maar één auto, je kunt er maar in één te gelijk rijden. Tenminste ik wel.
@Orichy: van het wisselgeld kun je een riante loods kopen/bouwen.
@e1000bmw523i: Maar ook die moet je langdurig onderhouden, maar ik snap je bedoeling en je punt, ieder mag daarin gelukkig zijn eigen keuzes maken, de mijne zou ook niet op de BMW vallen, dat betreft.
Zoals dr S-klasse AMG een auto met identiteitscrisis…
Ben wel gecharmeerd van de 7-serie, maar de 760i heb ik altijd teveel van het goede gevonden. Die koop je alleen maar als je van gekkigheid niet meer weet wat je met je geld moet doen. Er zijn namelijk betere opties te koop in mijn ogen. Zo zou ik eerder een 750i of de 750d kopen. De V12 zal iets soepeler lopen, maar ik vraag me af of je dat verschil daadmerkelijk voelt.

Maar eigenlijk zou ik niet eens bij BMW gaan shoppen, maar bij Alpina. De B7 is echt een geweldig apparaat. Ik zou ze even lief aankijken en vragen of ze een korte versie ervan kunnen bouwen en niet de verlengde. Scheelt weer kilo’s.
@berlinetta: De 750d is een 3.0 6 in lijn. Dat ga je merken hoor, ten opzichte van een V12
@phevtreb: Dat zal zeker, maar dat blok biedt dan weer andere voordelen. Je staat namelijk heel wat minder vaak bij de pomp. En geld speelt meestal geen rol bij deze auto’s, maar minder vaak tanken betekent wel veel meer gebruiksgemak.
@phevtreb: In auto’s als deze draait het om koppel, niet om peekaatjes…
@e1000bmw523i: Dat is waar, maar dan is de V12 nog altijd met 140 Nm in het voordeel. De V12 zal ook zeker soepeler lopen, maar de .50d zal er niet veel voor onder doen met zijn 760 Nm en 4 blaasorgels.
@berlinetta: Stimmt. Eigenlijk moeten we dan kijken in welk gebied het maximumkoppel al vrij komt.
Bij de V12 is dit maximumkoppel (800Nm) tussen de 5.250 en 6.000 tpm. Bij de 750d heb je de 760Nm al tussen de 2000-3000 tpm. Voor een zo comfortabel mogelijke rit van je passagier achterin, wil je een zo rustig mogelijke acceleratie, dus bij zo min mogelijk toeren. 750d is hier beter, dan maar 40Nm minder. ;)

De cijfertjes komen van BMW zelf. ;)
@e1000bmw523i: ipv acceleratie bedoelde ik natuurlijk verplaatsing, dan wel voortstuwing.
Deze 7 serie is absoluut de grote vedette van zijn klasse!
V12 badge oogt echt cheap. Voor de rest een luxe uitstraling.
Ze zijn dr wel heel trots op dat ie een V12 heeft zo te zien.. Niet echt mooi al die badges/stickers
De dikste BMW is toch een Rolls Royce Phantom?
@Alfarobert: Yep en zeker de mooiste.
Dikke middelvinger naar de rest van het pauper verkeer om je heen. Geweldig dikke bak. Wel vrij onbetaalbaar.
@thomasthomas: Wel voor de gewone man, maar voor de topmanager, of oligarch niet, denk ik.
Eigenlijk niet eens zo heel veel vermogen en koppel voor een zes liter grote twin turbo. Hoewel natuurlijk meer dan genoeg :)
@apriliarsv: 6.6 liter*
@apriliarsv: Bestaan er nog 12-pitters die echt veel vermogen leveren? Afgezien van het blok van Ferrari en Pagani leveren de overige V12’s in deze wereld niet meer vermogen dan hun V8-broertjes. Gezien de auto’s waar ze in liggen, is dat ook niet het doel.
Heeft iemand ook al nagedacht over de kosten van dat onderhoud. 120 Inc per uur.
Leuk dat V12 logo boven je tankklepje. Moet ik nou gvd alweer taken…. O ja… V12..
@Kvgorp: Moet ik nou alweer tanken? OW ja, V12..
De S500 Maybach en de S65 AMG verlengd heb ik beide in gereden. ik ben erg benieuwd naar de bmw!
Ik denk dat de gemeentelijke parkeerplaats voor mijn huis net iets te klein is om hem er op te zetten.
Nou ja dan maar overdwars @buren: zoek een andere plek!
Een hele mooie auto, maar de S-klasse is toch nog steeds de koning in dit segment. Waarom ? Kijk maar naar de head-2-head bij autotrend, daar zetten ze de S en 7 naast elkaar en wordt het op een komische maar treffende manier vrij duidelijk…..

De BMW heeft een bestaande motor, automaat en aandrijflijn in een nieuw omhulsel gestoken, en paar gadgets verzonnen om het geheel nieuw te laten lijken, maar kan echter niet tippen aan de tijdloze elegantie van een S- klasse.

De S staat al jaren bekend als toppunt van comfort en luxe, terwijl BMW worstelt met het sportief imago in een segment waar dit niet van belang is.
@slickrick: terwijl de huidige S-klasse officieel zefls te boek staat als een facelift (zoudat Mercedes het oude koelmiddel kon blijven gebruiken).
Vind het nogal geld, weet niet goed waarom (de rest van dit spul kost ook rond die koers)maar het komt duur over. Was de vorige 760Li niet rond de 200k? En dan vind ik een S65 AMG toch wel een andere klasse. +40pk en 201Nm (!!) meer.
@E34M5Touring: In Duitsland kost dit nieuwe model ook ‘maar’ ~166K euro’s; scheelt ff ~75k. Denk dat de oorzaak in het prijsverschil t.o.v. vorige model ook bij onze overheid gezocht moet worden …
Dikke BMW ;-)
Leuke auto. Loopt helaas ‘iets’ achter de feiten aan. V12 plaatsjes op de C-stijl is gepikt van de MB W140 600 SEL uit 1991. Geeft meteen aan hoever ze achter lopen.

BMW: de S-klasse W140 is imiddels vervangen voor 3 volgende generaties!
Ik dacht dat ik de kracht van uber 7 series, A8’en, en S-classes begreep; zo lekker decadent, maar toch incognito. Maar met zo pompeus “v12” is blijkbaar het doel niet zo pauper te zijn als een 730d’tje die je in Duitsland al vaker dan dagelijks spot. Nee, als her dan toch moet met dat bonusje, meteen to the top met een Phantom tweedehandsje.
Heerlijk lekker dik ding zeg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).