Dit doet ABT met de nieuwe Volkswagen Touareg

Auteur: , 13 Reacties

Geen verrassingen hier.

De nieuwe Volkswagen Touareg maakte aan het begin van dit jaar zijn debuut. De grootste SUV van Volkswagen was weer groter geworden en daarmee een perfect apparaat voor tuners om zich aan te vergrijpen. Nadat Volkswagen zelf het een en ander voor de auto kon onthullen, is het nu de beurt aan ABT om hetzelfde te doen. De huistuner van VAG-producten heeft zijn gebruikelijke recept uit de kast getrokken en ook op de Touareg oogt dit niet verkeerd.

Hoewel de Touareg momenteel door Volkswagen wordt aangeboden met een reeks V6-motoren, is het in dit geval enkel het krachtigste TDI-blok waarmee ABT zich heeft beziggehouden. De drieliter zespitter produceert normaal gesproken 286 pk en 600 Nm, maar na de behandeling van ABT bedragen deze prestatiecijfers 330 pk en 650 Nm. Hoeveel sneller de auto ervan wordt, dat wil ABT niet zeggen.

Afgezien van de technische kant van het verhaal heeft ABT de buitenkant een kleine behandeling gegeven. Het meest in het oog springende ‘detail’ vinden we in de vorm van een set 22″ velgen die, net als de auto zelf, pikzwart zijn. Minder groot kunnen ze ook zijn, want ABT biedt diezelfde velgen eveneens aan in de maten 20″ en 21″. De prijs van ABT’s nieuwe pretpakket voor de Touareg is nog niet gecommuniceerd.

Meer lezen? Bekijk HIER onze rijtest met de nieuwe Volkswagen Touareg.13 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Gaaaaap
Tja, tis niet echt lelijk. Maar ik zou toch voor een Cayenne gaan.
Gewoon een Audi Q7 met een VW logo…
@venividivici: moet zeggen dat ik deze (ook zonder tuning van ABT) stukken beter vindt gelukt dan die walvis die Audi verkoopt.
Een normale zilveren velg in 20″ eronder zou hem goed doen. Voor de rest wel een leuke daily denk ik. Maar dan wel voor de helft van de prijs.
Zelfs in belgie nog niet zien rijden… Wel cayenne en q7’s à volonté :-)
Ik vind het een zeer geslaagde bak, zowel de auto zelf als de nabewerking van abt. Prima.
@n0zem: ik vind ‘m ook niet lelijk, maar ’t is qua design gewoon een Audi. Is dat erg? ’t Is niet bijster origineel.
He he eindelijk vrolijk nieuws over Volkswagen. Echt een mega dikke bak
Mooie bentayga
Al het chroom zwart dan wel miss
Ik ga het zeggen. Deze bak vind ik mooier dat de Q7. Zowel de front als de kont is beter gelukt dat het hok van Audi. Overigens heb je dezelfde motor als de Q7 en Q8 waar je fors meer voor betaald. De VW zie je ook nog eens minder in het straatbeeld
Jammer van die uitlaten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).