Dit gebeurt er wanneer je je Audi RS6 verhuurt als deelauto [updated]

Auteur: , 117 Reacties

Hint: het loopt niet goed af.

Dit gebeurt er wanneer je je Audi RS6 verhuurt als deelauto

Wanneer je gebruik maakt van één van de vele apps om je medemens te verblijden met een dienst of goed, bestaat er altijd de kans dat het grandioos in de soep loopt. Natuurlijk, de kans is tamelijk klein, en het idee moet je er niet van weerhouden de handige diensten te gebruiken, maar er zijn altijd extreme gevallen van ongeluk. Dit ondervond Thomas recentelijk, nadat hij zijn Audi RS6 (NZ-431-F) voor de zoveelste keer verhuurde via SnappCar. Na de dienst talloze keren zonder incidenten te hebben gebruikt, ging het afgelopen week goed fout. Hieronder lees je zijn verhaal.

We got him!

Ik ben normaal niet het type dat hele verhalen op Facebook schrijft, maar nu wil ik toch eens een keer mijn ei kwijt.

Zoals vele al weten, zijn de afgelopen dagen voor mij een complete hel geweest. Mijn meest geliefde bezit is op een zeer vervelende wijze van mij ontnomen en verduisterd. Ik zal even een korte samenvatting geven zodat het voor iedereen helder is.

Sinds een aantal maanden staat mijn auto op Snappcar, een deelplatform waar ik zelf groot voorstander van ben. Mijn unieke auto werd voornamelijk voor bruiloften en feesten ingezet, waar je veel blije gezichten mee kan trekken.

Nu kreeg ik een aantal dagen geleden het huurverzoek van Steven M. (Verdachte) om mijn RS6 (NZ-431-F) te huren. Alle documenten waren gecheckt en we spraken af in Bergen op Zoom. Daar stond hij met zijn vrouw en twee kinderen om de auto op te halen. Een keurige nette zakenman, die niet vreemd of verdacht over kwam. Na een uitgebreide uitleg en de voltooide check-in via Snappcar, is hij vertrokken met de auto. Twee dagen later zou hij weer terug zijn.

Dit gebeurt er wanneer je je Audi RS6 verhuurt als deelauto

Helaas begon toen de ellende. Er was complete radio stilte en de auto was nergens te bekennen. De bezorgdheid nam toe met het uur. Op belletjes, smsjes en verzoeken vanuit Snappcar werd niet gereageerd. Na een aantal uur zijn we met een aantal autos naar locaties gereden die het tracking systeem doorgaf. De Politie is vanaf het eerste moment ingeschakeld en erg actief geweest.

Zo kwamen we op twee plekken, in Nieuwegein en in Antwerpen. In Nieuwegein hebben we met de politie samen allerlei locaties afgezocht en in België heeft de politie diverse loodsen geopend en de hele wijk afgezocht. De auto is daarna internationaal gesignaleerd en toen begon het vele uitleg werk voor mij, om alles duidelijk te krijgen voor de overheid in twee landen.

In de tussentijd zijn mijn collega’s campagnes gestart op Facebook en hebben kennissen en familie van de verdachte aangeschreven. Het leek er al snel op dat er geen aanknopingspunten meer waren. Op het adres wat hij opgegeven had voor de huurovereenkomst, stond een pand voor opvang van drugsverslaafde. Hier kwam hij wel regelmatig, maar hij was er al dagen niet geweest. Hij was zelf ook gebruiker en had geen financiën om de auto nog maar een uur te huren. Het hield dus even op.

Tot dat wij vanmorgen gebeld werden door de verdachte zelf. We kregen een warrig verhaal, dat hij onder druk was gezet en de auto had afgegeven. Hij had dit zelf ook niet verwacht. Ik ben toen maar naar de politie in Bergen op Zoom gereden. Ook daar weer ontzettend goede medewerking en hulp gekregen. Het complete verhaal aangevuld met een aangifte, die ik normaal pas ergens in de loop van de week kon doen. Veel gesprekken met de verdachte door de politie, wat uiteindelijk heeft geleid tot zijn aanwijzing tot verdachte in het onderzoek. Uiteraard heeft de politie aangegeven dat dit soort zaken geen prioriteiten hebben, maar als we hem of de auto aantreffen, dit kon zorgen tot aanhouding.

Dit gebeurt er wanneer je je Audi RS6 verhuurt als deelauto

We zijn weer samen met een aantal auto’s naar bekende plaatsen gereden en tot onze, maar ook zijn verbazing, troffen we de verdachte aan. We hebben de verdachte aangesproken en er is toen een gesprek van 25 minuten gevolgd (uiteraard was de politie onderweg). Zijn verhaal sloeg van hak op de tak. Eerste was hij bedreigd, toen waren het zijn vrienden die hem belazerd hadden, toen kreeg hij er geld voor en zou hij gewoon terugkomen en als laatste wilde die hem zelf gaan kopen. Hij loog alles bij elkaar en hij zal echt wel weten waar de auto naar toe is. Ik heb geprobeerd hem zelf zover te krijgen zichzelf aan te geven, hier had hij dinsdag zogenaamd al een afspraak voor. Ook zou ik namen en adressen krijgen.

Uiteindelijk heeft die het op een lopen gezet, gelukkig hadden andere collega’s hem in het zicht. De politie was ter plaatsen en na wat heen en weer gecross, hebben ze hem kunnen vinden en kunnen afvoeren. Hij heeft nu zijn welverdiende verblijf in een politiecel.

Het klinkt natuurlijk bizar, een verhaal uit een film, maar helaas is het de realiteit in de huidige maatschappij.

Aangezien ontzettend veel mensen mee geholpen hebben de afgelopen dagen, wil ik gebruik maken om iedereen te bedanken. Zo zie je maar dat je heel veel kan bereiken als je goed samenwerkt en zonder jullie hadden we dit niet kunnen bereiken. Ook dank aan alle hulp van de Nederlandse en Belgische politie en natuurlijk ook aan het support van Snappcar. Dit kwam ook koud op hun dak vallen, maar ze hebben dit erg goed opgepakt.

Eventuele tips over de gestolen Audi RS6, met kenteken NZ-431-F, kun je kwijt bij [email protected]

UPDATE: de auto zou voor 5.000 Euro verkocht zijn aan mensen die zich er in ieder geval niet druk om maken om zich medeplichtig te maken aan heling. Waarschijnlijk hebben deze lieden ook nog wat andere snode plannen voor de RS6.117 reacties

wat een verassing… En man man man wat gaat Nieuwegein achteruit. Ik woon er al mijn hele leven, maar goed nieuws hoor je er nooit meer over. Drugs dit, wapens dat…
@mrbooz: ben er ook m’n hele leven woonachtig, maar merk er zelf gelukkig niks van.
De stijgende criminaliteit heeft voornamelijk te maken met de fantastische bereikbaarheid (omringd door 3 snelwegen!) en ligging…
@mrbooz: Nieuwegein is de meest depressieve plek van provincie Utrecht. Beetje net zoals Almere, alleen kleiner.
@e550: tjonge jonge jonge, wat een vooroordeel? De laatste 20 jaar niet meer in Almere geweest zeker …..
@tjongejongejonge: nee natuurlijk niet… waarom zou je daar naartoe gaan tenzij het absoluut noodzakelijk is?
@e550: wat een domme en kortzichtige opmerking….
@e550: je hebt gelijk
Vervelend verhaal zeg…. Ik hoop dat je m nog terugvindt, maar ik ben bang dat deze auto ooit op het journaal komt na de zoveelste plofkraak
@transaxleman:
Opzich merk ik er zelf ook weinig van, alleen schietpartijen en handgranaten onder auto’s op de hoek. Dat is toch wel zorgwekkend.
@transaxleman: inderdaad, al blijft het een vreemd verhaal… de “gedupeerde” kan ook een mooie alibi maken door dit verhaal te “sharen”.
A.) is ook handig om zo’n auto op een autodeel platform te zetten,
B.) werkt het track en trace systeem niet? dan kun je hem zelf halen lijkt me
@gove: ik denk dat B) al redelijk snel vakkundig onklaar is gemaakt.
Heel klote natuurlijk maar met alle respect, dit kan je toch verwachten. Zeker met een RS6. Zou me niet verbazen als ie binnenkort staat uit te branden in Amsterdam Noord. Nogmaals, zeer vervelend voor de eigenaar en ik hoop echt dat ie ongeschonden terugkomt. Ik acht de kans echter heel klein.
@E34M5Touring: Dat kun je ook tegen alle verhuurderbedrijven in de wereld zeggen… Feit is dat de eigenaar graag zijn auto deelt, hij neemt daarmee een risico ja, maar als je continu in angst moet leven dat je auto mogelijkerwijs gestolen kan worden, dan kun je hem naar mijn mening beter verkopen.
@granlusso: Ja want een global verhuurbedrijf is hetzelfde als een particulier die z’n RS6 verhuurt via een app op z’n telefoon…
Als je dergelijke risico’s neemt moet je ook niet raar staan te kijken als je wagen gejat wordt. Een auto die de politie omschrijft als zeer gewild bij criminelen. En die ga je dan verhuren aan lui die je totaal niet kent of kunt checken. Als je dan geen angst wil, gewoon niet verhuren.
@e34m5touring: Ik overdrijf een beetje met mijn vergelijking, dat klopt.

Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat ik zijn initiatief om zijn auto te delen heel nobel vind, de risico’s zal ie ongetwijfeld overwogen hebben. Overigens in SnappCar redelijk waterdicht en je kunt zelf redelijk goed risico’s inschatten omtrent degene aan wie je de auto verhuurt.

Afijn, mijn bericht voegt verder niet veel toe. Feit is dat we het beide jammer vinden voor de eigenaar :)
@granlusso: Ja dat inschatten is dus gewoon heel moeilijk. Zoals gezegd in dat verhaaltje, keurige man in pak, gezinnetje enz.
Ik woon in een appartement wat meermaals is gebruikt als wietplantage. De 2e keer ging ik er uit en de nieuwe bewoners vroegen mij om even het pand te laten zien. Ik samen met de makelaar dat huis door. Keurige man en vrouw met een jonge dochter. Oh wat mooi etc etc etc, hier de dochter etc etc etc. 5mnd later trekken de wouten 750planten uit die hut. Alleen de gang en de wc hadden geen planten, de rest stond ramvol. Inmiddels woon ik weer in dat huis. Heb em alleen wel 2x leeg moeten scheppen. Beide voorgaande huurders waren ‘keurige mensen’ volgens de makelaar.
@E34M5Touring: Ik kan niet anders dan bevestigen dat je zoiets eigenlijk nooit helemaal kan inschatten.

Desalniettemin is de aanmeldprocedure bij SnappCar niet 1, 2, 3 voltooid. Dat zou voldoende vertrouwen moeten geven.
Ik ben weer een stukje minder vertrouwend in mijn medemens :(
@granlusso: Dat zegt allemaal niks. Uiteindelijk kan iedereen voor de eerste keer iets crimineels doen. Snappcar kan nog zoveel checken maar je kan niet alles ondervangen.

Juist voor het buitmaken van een dure auto wordt een katvanger gebruikt. Die katvanger zal dan een schone lei hebben. Toegeven, het is moeilijk om aan zo iemand te komen maar blijkbaar niet uitgesloten.
@tstile: Nee snap het. Het is nooit te voorkomen.
@e34m5touring: helemaal eens. Als je zelf nét niet genoeg knaken hebt om een dergelijke wagen te onderhouden en je móét deze gaan verhuren, vraag je om problemen! Wel zuur natuurlijk, maar vooral nogal dom. Wordt nog een lastige verzekeringszaak overigens. Verhuur is meestal expliciet uitgesloten van dekking….
@granlusso: Tja denk je een mooie RS6 te hebben gevonden blijkt ie door 500 huurders te zijn afgetrapt tijdens een bruiloft of feestje, lekker voor je restwaarde. Begrijp echt niet dat je zo’n auto op een dergelijk platform aanbied.
@rickilicious: Ach het is Hertz USA ook goed bevallen met de eerste Mustangs die ze als Hertz Edition verhuurden. Oh nee, daar ging iedereen mee naar het circuit en na een dag werden ze met kale banden ingeleverd.
@timt: Kale banden? Hele drivetrain swaps.
Sneu voor de eigenaar. Alle sterkte toegewenst. Maar met alle respect: je gaat een dermate snelle en bijzondere (en extreem diefstalgevoelige) auto toch niet op zo’n platform zetten. Wordt ie niet gejat, dan zal er wel mee getrapt worden (warmrijden anyone?) of zal er schade mee worden gereden. Het is niet afwachten of het mis gaat, maar wanneer, en op wat voor manier.
Snapcar is op zich een handig dingetje, zelf ook wel eens gebruikt. Busje huren voor een paar tientjes, dat werk. Geen administratieve rompslomp, account aanmaken en een kopie van je rijbewijs uploaden (Ik neem aan dat de verdachte dit ook heeft gedaan). Voor het huren van een auto van rond de 10k is dit denk ik genoeg zekerheid. Ik weet niet wat een gestolen auto van 10k opbrengt in Polen maar het zal niet veel zijn. Voor een auto als dit zou ik toch wat meer zekerheid eisen.
Bewonderingswaardig dat je die auto wil delen, wellicht om de kosten wat te drukken, maar ik zou daar zelf nooit aan meedoen….je weet van te voren, of hij word genadeloos afgetrapt, of nog erger zoals nu helemaal weg…maar sterkte en het is te hopen dat je hem heel terug vind
Autoplatformen waar het platform de eigenaar is van de auto zou nog best wel kunnen werken met uitgebreide voorzorgsmaatregelen maar prive auto’s op deelplatform is natuurlijk vragen om problemen. Genoeg smeerkezen die met vervalste papieren etc een auto op enkele reis afrika/oost Europa zetten. Ook lijkt me dat bij verdacht gedrag of opvallend gedrag er aantekeningen komen bij het kenteken wat weer voor leuke ongeplande politiebezoekjes of staandehoudingen kan resulteren.
Wat vind de verzekering hier van?
@draadloos: wordt uitgesloten bij veel verzekeraars. Snappcar biedt volgens mij wel een verzekering aan waar dit misschien in zou kunnen vallen. Heel kut voor de eigenaar, maar ik heb zelf ooit overwogen mijn oude BMW er op te zetten. Niet gedaan omdat ik hier bang voor was… sterkte!!
@964yellowbird: je auto is bij Snappcar verzekerd bij Allianz voor de dagwaarde tot max €90.000. Ook bij diefstal of verduistering.
@vroaaar: succes met die dagwaarde. Meerdere verzekerings bedrijven zullen een zaak als deze serieus nemen. Ze stellen gelijk vast dat de dagwaarde van dit ding ‘speciaal’ is. Dat is een ander woord voor: meerder manieren vinden om uit te leggen dat deze minder waard is dan dat ie is.
Als het tegenzit kan de eigenaar geld krijgen om een flink afgetrapte ex-schade RS6 met ‘maar 10% waarde aan opties’ te kopen.
MIsschien wordt het iets beter als dit verhaal nog wat meer landelijke aandacht krijgt; want dan kunnen ze hem niet met een slecht ding afschrepen.
@vroaaar: dan moet je toch een heel eind komen met €90k zou ik zeggen.
@964yellowbird: puur uit nieuwsgierigheid: welke BMW bezit je?
@raoufff: ik had een oude e36 318 touring tijdens tijdens mijn studie, heb hem verkocht toen ik een GTE van de zaak kreeg. Met de BMW kon je een stuk harder door de bocht…
@draadloos: Precies mijn gedachte…
Misschien is het beter als ze hem niet meer terug brengen mits je goed verzekerd bent natuurlijk. Bij ons is meerdere keren een auto gestolen en als ze hem terug vonden mankeerde de auto toch altijd meer dan je dacht. En als de garage het dab niet opgelost krijgt baal je echt dat je auto niet meer rijd zoals hij hoort te doen.
Ben benieuwd wat een mens ertoe beweegt om een dergelijke auto te willen delen. Kan me moeilijk voorstellen, dat “je medemens verblijden met een dienst of goed” hier het Leitmotiv is. Als het verdwijnen van je auto “een hel” is, ga je nogal een risico aan door een RS6 via een deelplatform aan te bieden.
Vervelend. Maar waarom zou je in godsnaam je auto verhuren…. koekoek!
@jaso013: Het geld nodig hebben, ik kan me geen andere reden bedenken.
Tja, zie zie je maar, zo’n deel-appje geeft dus nul zekerheid. Lijkt me niet het ideale platform om je meest geliefde bezit op aan te bieden… Nu natuurlijk helemaal verschrikkelijk dat ‘ie weg is. Maar als je ziet hoe ze in “bepaalde kringen” met huurauto’s omgaan tijdens een bruiloft, daar wil je je auto toch niet tussen hebben.
Wat ik niet begrijp is dat je je meest geliefde bezit wilt delen.

Mijn vriendin mag je best eens hebben voor een vergoeding, maar mijn auto? Nee.
@viezefreddyw:
Bluffert !
@desjonnies: Ben blij dat ze niet meeleest.
@viezefreddyw: Wil je eens ruilen tegen mijn vriendin? Kunnen we allebei even een ander merk proberen.
@berlinetta: Welk merk heb jij? Ik heb het Nederlandse merk Blondhaarblauweogen.
@viezefreddyw: Aii dat merk heb ik ook. We kunnen eens een vergelijkingstestje doen?
@berlinetta: Ja! Head to head lijkt me wel wat.
@viezefreddyw: ik neem de modder mee!
@viezefreddyw: Ik wil ook wel eens ruilen. Interesse in een oldtimer? Genoeg kilometers gereden, smering is niet alles, maar het werkt tenminste nog wel wat. Iets met veel charme enzo
@viezefreddyw: Een keer een Noor proberen? Bruin haar bruine ogen
@viezefreddyw: ik heb een Aziatische zwart haar, donkerbruine ogen getinte huid. Die stond toch nog op jouw to-do lijst?
@viezefreddyw: Ik dacht dat ze graag mee leest op AB. Deze opmerking kan je een tijdje dry sumpen opleveren.
@fmgarcia: Inmiddels heeft ze het druk. Zegt ze…
@viezefreddyw: ik wil me graag aanmelden bij jou hiervoor. Aanvraagformulier?
Mijn moeder haar auto is ook gestolen tijdens het verhuren via snappcar. Maarja, dat was een fiat panda…
Binnenkort bij een ramkraak in uw buurt…

Je wordt er toch moedeloos van. Goed initiatief wat weer genadeloos wordt misbruikt door een stel hyena’s die niet normaal aan spullen willen komen.

Eikels.
Snappcar, ik ben er totaal geen voorstander van.
Je auto wordt afgetrapt door een ander. Persoonlijk snap ik niet dat je een RS6 uitleent, de auto is zeer diefstal gevoelig en ik denk dat de auto te duur is om door een ander ‘gebruikt’ te worden.
Ik vraag mij af of je er nog een voorstander van bent.
Dus het tracking systeem gaf ook Antwerpen door… dan denk ik dat de auto gewoon richting haven is gegaan, zeecontainer in voor transport naar Ghana. Was ooit aleens op het nieuws dat in Ghana heel veel luxe gestolen Europese auto’s opduiken.
Hoe STOM kun je zijn.
Ik heb de auto gistermiddag zien rijden in Antwerpen zuid rond 16:30 met gepersonaliseerde Belgische plaat(2-3 letters/cijfers) combinatie weet ik helaas niet meer
@hbbplat: misschien was t “blvckbeast_rs6” (insta) ?
@hanneke: nee die zie ik geregeld rondrijden, herkende hem duidelijk op de fotos ad van de speciale grijze matte kleur en velgen
Sorry dat ik het zeg maar je schrijft jouw verhaal als dat je totaal verbaasd bent en dat je nu door een hel gaat. Ik lees dat je wel heel naïef bent en het bekende dubbeltje op de eerste rij is hier heel goed toepasbaar. Je doet het om blije gezichten te krijgen? Laat me niet lachen. Zo’n auto krijg je nergens mee zonder zekerheden te stellen en jij geeft m mee omdat die man er uit ziet als een zakenman ? Auto is vrijwillig meegegeven dus de verzekering keert niets uit, maar daar was je denk ik al achter. Ik probeer medelijden te hebben maar het lukt me niet. Sorry.
@autopetje: Wat een harde reactie zeg. Maar het is zeker waar wat je zegt. Is dat echt zo dat de verzekering dan niets vergoedt?

Er zijn trouwens zat verhalen van mensen die bij dealers op proefritten met valse paspoorten auto’s meenemen. Is snel geld verdienen.
@loserboi932: indien je jouw auto vrijwillig meegeeft dan is dat geen diefstal. Genoeg reden voor de verzoeking om niet uit te betalen. En ja , ik vind zelf ook dat ik hard ben in mijn reactie maar en hoop van harte dat de auteur zijn auto terug vind.
@loserboi932: meerdere verzekeraars die particuliere verhuur sowieso uitsluiten. Deze bewuste Audi wordt door een verzekeraar ook nog eens gezien als een risico auto en iedere autoverzekeraar heeft de uitsluiting van betaling indien er niet als een goed huisman met het verzekerde object om is gegaan, iets waar ze deze zaak voor 99,9999999% op zullen gooien.
@rhellema: als je je auto verhuurd via bijv snappcar dat melden aan jouw auto verzekeraar. Als die accord is us er niets aan de hand. Dan heb je als verzekerde ‘voldaan aan je informatie plicht’
@jackt: alleen zal er geen verzekeraar zijn die dit goed gaat keuren voor een auto van €159000 met 600 pk, want die 2 gegevens zijn voor de verzekeraar de hoofdmoot in dit soort zaken.
@autopetje: Tja. Ik moet zeggen dat als ik dit lees ik ook denk :-/. Maar ben toch ook enkele keren in meer autoverkoop gerelateerde situaties geweest dat ik achteraf dacht, dit had, als de andere partij slechte bedoelingen had, slecht kunnen aflopen.
Hulde voor deze man dat hij zo’n auto wil delen met anderen. Dat kan ik erg waarderen. Ik zou het zelf alleen nooit doen, want je weet dat je erg vroeg of laat gezeik mee krijgt.
En verdachte staat na 2 maanden voorarrest weer buiten i.v.m. gebrek aan bewijs?
@900t: 2 maanden? laat me niet lachen. Dat gaaf hij krijgen na evt veroordeling. Hij is onder druk gezet, dat is zielig. Hij hoort juist extra geld te krijgen.
@fmgarcia: en als dit straks in de mainstream media komt (als er vandaag geen kat in de boom zit, komt het zeker op Hart van Nederland); zal ie nog een lagere straf krijgen: hij is al genoeg gestraft in de media.

Maar het snijdt wel een ander probleem aan. Deze man is waarschijnlijk een verslaafde. Als verslaafde met een strafblad weer op het rechte pad komen? Succes ermee. Zelfs als je van die verslaving af komt; zie maar eens een beetje normale baan te krijgen met je strafblad. Succes met je leven als je in sociale huurwoning van de allerlaagste klasse; je paar honderd euro per maand die je overhoudt na kosten; en je geestdodende baan als putjesschepper. Dan is terugvallen op je verslaving erg makkelijk en zaken zoals even snel 1000 euro pakken door een auto te huren en af te leveren op een dag; ja, prima. 2 weken zitten en wieweet nog wat meer schulden; who cares dan.
@fmgarcia: hij krijgt een rs6 ter compensatie
Ik heb deze auto gistermiddag rond 16:30 zien rijden in Antwerpen Zuid op de Leopold de Waelplaats met gepersonaliseerd Belgisch kenteken(kenteken weet ik helaas niet meer maar er zaten 2-3 combinatie letters/cijfers op)
Met alle respect, maar wat verwacht je dan!? Zo’n auto verhuren is toch vragen om problemen. Dit zal wel een wijze les zijn..
Het bewijs waarom autodelen nooit zo’n vlucht zal gaan nemen als linkse wereldverbeteraars beloven. Het is niet van mij dus mag ik het aftrappen of doen wat ik er mee wil. Uitgaan van het goede in de mens wordt keer op keer weer gelogenstraft. Jammer en bijzonder pijnlijk voor de eigenaar..
@dare2think: care sharing werkt heel goed maar niet met eigen auto’s.
@dare2think: Met hetzelfde gemak kun je stellen dat Audi’s binnenkort niet meer worden verkocht. Ze worden toch massaal gejat.
Vanaf 2012 heb ik tot 2016 mijn auto veelvuldig verhuurd via snappcar. Ook ik he ervaren dat de huurder een vals adres afgraven. Dat betrof een Belg en ik die tijd was snappcar alleen voor de nl markt. In die jaren vier keer hoop gedoe meegemaakt: Ik geef 2 ervaringen. Een huurder die in de schuldsanering zat en toch mijn auto wist te huren. Leverde mijn auto met lege tank in en bleek diverse snelheidsbekeuringen met mijn auto gedaan. Hoop moeite gekost om geld te innen via zijn bewindvoerder…! Een huurder bleek niet te kunnen schakelen. Mij hele koppelingsplaat aan gort. Snappcar keerde maar ’n fractie van de reparatie kosten uit. Rest moest ik maar via huurder regelen. Dat was ’n expat, nooit meer iets van gehoord, restschade €1450,00 daarmee mijn huuropbrengsten volledig teniet gedaan! Derde huurder was doorgereden nadat lampje dashboard van mijn auto aanging. Riem waterpomp kapot waardoor dynamo niet meer bijladen. Gevolg: oververhitting motor, auto total los en snappcar vergoed dagwaarde en weer bleef ik achter met restscade. Oplossing voor dit soort ‘niet verhaalbare schades’ is een waarborgfonds tbv verhuurders. Zolang dat er niet is verhuur ik alleen nog aan bekenden. Jammer, dat is de bijl aan de wortel concept deelecononie…
@jackt: mooi dat je vertrouwen in de medemens hebt maar waarom niet na de eerste keer al stoppen met die ongein….
@jaso013: ben ik ook uiteindelijk ‘noodgedwongen’ omdat snappcar niet over de brug kwam met uitbetaling restant schadebedrag en uiteindelijk – nog steeds- geen waarborgfonds is voor verbuurders
Vanaf 2012 heb ik tot 2016 mijn auto veelvuldig verhuurd via snappcar. Ook ik he ervaren dat de huurder een vals adres afgraven. Dat betrof een Belg en ik die tijd was snappcar alleen voor de nl markt. In die jaren vier keer hoop gedoe meegemaakt: Ik geef 3 eigen ervaringen. Een huurder die in de schuldsanering zat en toch mijn auto wist te huren. Leverde mijn auto met lege tank in en bleek diverse snelheidsbekeuringen met mijn auto gedaan. Hoop moeite gekost om geld te innen via zijn bewindvoerder…! Een huurder bleek niet te kunnen schakelen. Mij hele koppelingsplaat aan gort. Snappcar keerde maar ’n fractie van de reparatie kosten uit. Rest moest ik maar via huurder regelen. Dat was ’n expat, nooit meer iets van gehoord, restschade €1450,00 daarmee mijn huuropbrengsten volledig teniet gedaan! Derde huurder was doorgereden nadat lampje dashboard van mijn auto aanging. Riem waterpomp kapot waardoor dynamo niet meer bijladen. Gevolg: oververhitting motor, auto total los en snappcar vergoed dagwaarde en weer bleef ik achter met restscade. Oplossing voor dit soort ‘niet verhaalbare schades’ is een waarborgfonds tbv verhuurders. Zolang dat er niet is verhuur ik alleen nog aan bekenden. Jammer, dat is de bijl aan de wortel concept deelecononie…
Iedereen die zijn eigene auto wil verhuren heeft nooit als vakantiewerker bij een verhuurbedrijf gewerkt.
Ik zou zeggen doe het eens, leuk om later verhalen aan je kinders te vertellen over Yanken die de tankdop ontgrendeling niet kunnen vinden en stranden in the middle of nowhere of een Hollander die diep uit Frankrijk belt en ervan overtuigd is dat hij in de plaats Pneus (banden) zit. Een wagen achtergelaten vlak voor de peage hokjes in fucking Arles, complete bodemplaten er onderuit gereden, paaltjes die omhoog komen waardoor de huurwagen wordt gespietst, dode vissen onder het reservewiel van een Opel, de wagen begon plots te meuren als een beer, stront in het dashboardkastje gesmeerd, nee vooral je wagen prive verhuren !
Voor mij was het fantastisch, auto’s halen en brengen met de trein overal naartoe en met verschillende merken rijden en lekker -toen nog- illegaal met buitenlands geregistreerde auto’s van andere vestigingen die soms met spoed terug gebracht moesten worden,
@desjonnies: Deze reactie kan ik direct conformeren als juist!
Zelf werk ik voor een organisatie die mensen o.b.v. hun pechhulpverzekering, door heel Europa, vervangend vervoer levert. Ieder jaar weer auto’s die zijn achtergelaten op de meest vreemde plaatsen.
Zelfs een keer een Marokkaanse schadehersteller die een factuur stuurde voor het repareren van een zijspiegel. De auto kwam vervolgens terug in Nederland met een make-up spiegel aan de A-stijl getaped.
@desjonnies: Mag je geen poep in dashboard kastjes smeren? Waar moet ik het dan laten?
@duckmefaddy: Poep moet bij het reservewiel, vissen in het dashboardkastje!
@ranja: hahaha! Spetters op m’n tablet.
Beetje een omslachtige en een dure manier om reclame te maken voor je bedrijf MClean.
De auto was zeker ontvreemd op 1 april.. Wat een grap dit verhaal.
Nieuwegein en Antwerpen. Een combinatie die vaker valt… er zullen vast al wat gasflessen achterin liggen.
”het lijkt wel een verhaal uit een film!” Niet echt een thriller lijkt me? Man biedt RS6 aan op een auto deling site, en krijgt hem niet meer terug.

Niet echt een blockbuster lijkt me.
@basjaski:
In Hollywood anno 2018? Ik denk dat ze bij Marvel alleen al 3 Origin films, 2 Avengers en een netflix serie kunnen maken met jouw plot.
Tja wat kan je zeggen. Aan de ene kant vind ik het heel erg van je RS6 maar aan de andere kant kan je dit wel verwachten. Als er nu 1 wagen is die in Nederland/Belgie de grootste target is voor dieven dan is het wel de RS6. Als je alleen al eens kijkt hoeveel RS6/RS4’s er worden gestolen voor diefstallen of doorverkoop en dan nog eens ziet wat er gebeurt is met de RS6 van Jon Olssen. Ik zou hem never te nooit niet uitlenen aan onbekenden.
Ik heb een RS4 B8 gehad en nooit ofte nimmer had ik die auto uitgeleend, zelf niet aan mensen die ik goed ken met waterdichte contracten met alles er op en er aan. Met zo’n auto ken het al na 100 meter gedaan zijn en dan zit jij als eigenaar met de problemen.

Spijtig voor deze eigenaar maar hopelijk heeft hij hiermee zijn lesje geleerd en hopelijk zijn andere eigenaren gewaarschuwd dat ze dit niet moeten doen.
Met alle respect, maar iets zegt mij dat de eigenaar van deze auto stiekem ook wel een beetje geniet van alle aandacht en commotie omtrent dit voorval.

Als je een auto met een cataloguswaarde van €159293, een surplus aan motorvermogen, uitleent aan een volstrekt vreemd persoon, dan ben je in mijn ogen of héél naïef of héél erg van het type showbink (kijk vooral eens naar wat ik heb en wat ik er allemaal mee durf). Iemand die zo’n auto kan bekostigen door er hard voor te werken heb ik diep en diep respect voor maar iemand die zo vreselijk gemakzuchtig omgaat met een bedrag als dit gun ik eigenlijk het hele gebeurde wel. Natuurlijk zijn het mijn centen niet en moet de eigenaar geheel zelf weten wat hij met zijn centen doet maar dit soort naïviteit vind ik zeker niet passen bij een persoon die dit soort auto’s kan bekostigen en had hij een betere risicoinschatting moeten maken. Zo moeilijk is dat niet.

@rhellema: volledig akkoord !
@jaso013: ben ik ook uiteindelijk ‘noodgedwongen’ omdat snappcar niet over de brug kwam met uitbetaling restant schadebedrag en uiteindelijk – nog steeds- geen waarborgfonds is voor verbuurders
Deze auto staat gewoon ergens in Utrecht – Kanaleneiland. Gewoon een beetje snachts in de rondte rijden, het zal je nog verbazen wat er allemaal voorbij rijdt. Sterkte in ieder geval, hopelijk wordt de auto heelhuids terug te vonden.
Fake news….
Ik weet niet of ik moet lachen of huilen van dit verhaal………in ieder geval, waarom zou je in hemelsnaam je RS6 gaan verhuren ? Om andere mensen blij te maken ???? Yeah right, dan moet je voor een liefdadigheidsinstelling gaan werken ……

Fake news idd, een RS6 verhuren…….ben je niet goed bij je hoofd, dat is vragen om problemen.
Ik durf het al niet aan om mijn twintig jaar oude Lexus op Snappcar te zetten, laat staan een recente RS6
@monsieurleloure: precies! Het motto: don’t be gentle, it’s a rental zegt al genoeg….
Mooie afleiding denk dat je hem zelf hebt gejat.
@remco_bouman: ja.. Je eigen auto jatten. Wie doet dat niet tegenwoordig?!
Snappcar, meest gebruikte deelplatform van auto’s door criminelen. Tip: deel je auto NOOIT, ik herhaal NOOIT. Scheelt de politie een hoop werk want het is zelden te achterhalen wie de auto nou heeft. En dus kunnen criminelen anoniem hun gang gaan.
@87sandyd: dus het is gunstig voor de politie
Waarom.. Zou je in g#dsnaam je auto gaan verhuren? Ja of je moet verslaafd zijn aan problemen, dan snap ik het wel.
@rikus: meer geld
@scale: mo money, mo problems.
Of je bent een autoverhuur bedrijf met exclusieve autos. Als.je via snapp rent etc doet kan je dit verwachten. Ik hoop dat je rs6 terug vindt
Volgens de site krijgt hij 90.000 euro terug, dat lijkt me redelijk.
Niet alleen de verhuurder, maar ook Snappcar is naief.

Toevallig weet ik genoeg van autoverhuur om te weten dat verzekeraars deze sector liever kwijt dan rijk zijn. Verzekeraars maken een hele simpele rekensom en die moet ruim in hun voordeel uitvallen. Zo niet dan is het aan het einde van de looptijd ofwel royement ofwel een premieverhoging. Zo’n verhoging is dan van het soort dat je gehele bedrijfswinst opgaat aan de verzekering.

Het is Snappcar gelukt om een heel bijzonder verzekeringsproduct los te peuteren. Ik denk dat ze hun credits nu zeer snel aan het verspelen zijn. Ergens verdienen ze dat ook wel. Normale verhuurbedrijven dealen al jaren met de ellende van verhuren. Dan komt Snappcar even mooi weer spelen alsof autoverhuur helemaal niks voorstelt. Alsof een upload van een rijbewijs voldoende is.

Bij een normaal verhuurbedrijf kijkt de medewerker of de persoon die voor hem staat ook daadwerkelijk degene is van de foto op het legitimatiebewijs. Bij Snappcar verwachten ze dat de particuliere verhuurder dat gaat controleren. Daar komen veel problemen bij kijken. Ten eerste is het voor mensen zonder ervaring lastig om subtiele verschillen te zien met mensen vergelijken met pasfoto’s. Ten tweede zijn veel mensen niet gewend om ineens Nee te zeggen in een situatie waarvan ze hadden verwacht dat die leuk en gemoedelijk zou zijn. Oftewel dat nette gezin staat voor je neus. Dan ga je niet ineens moeilijk doen omdat iemand niet op de pasfoto lijkt. Je gaat dan twijfelen aan jezelf etc. Kortom dit is een recept voor ellende. Snappcar is dusdanig groot dat ze alle mogelijke problemen gaan tegenkomen. Hoe klein een statische kans ook is bij zoveel transacties gaat het gewoon allemaal gebeuren. Identiteitsfraude is gewoon echt een ding.
je mag nog blij zijn dat ze hem niet in brand hebben gestoken hahah
Wat is eigenlijk de bron van dit verhaal? Geen linkje naar het originele relaas? Dit zaakje stinkt. Mensen verhuren hun auto via Snappcarr als ze een extra centje willen verdienen. Er zijn volgens mij weinig RS6 rijders die behoefte hebben aan een bijbaantje, waarschijnlijk is datgene waar ze zich dagelijks mee bezig houden genoeg om zo’n auto te bekostigen. Daarnaaast wie verhuurd er nu een RS6? Er zijn speciale bedrijven die dit soort autos verhuren, maar daar mag je een borg neertellen waar je u tegen zegt en 2 of 3 creditcards mag overleggen. Mooi verhaal, maar ik geloof er niet veel van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).