Dit is de allerlaatste Pagani Zonda Revolucion

Auteur: , 16 Reacties

We wisten al dat de vijfde (en laatste) Pagani Zonda Revolucion blauw zou worden, maar nu hebben we eindelijk duidelijke foto's van dit racebeest. Volgende week is deze auto te aanschouwen op de autosalon van Genève.

Ondanks dat de Huayra al enkele jaren op de markt is produceerde Pagani zo af en toe nog wel eens een Zonda, maar dat lijkt nu dan toch echt afgelopen te zijn. Zoals kenners weten is de Pagani Zonda Revolucion een hardcore versie van de Zonda die niet geschikt is voor de openbare weg en alleen gebruikt kan worden op het circuit. Feitelijk is de Zonda Revolucion een doorontwikkeling van de Pagani Zonda R.

Achterin ligt een 6.0-liter V12 die 800 pk en 730 Nm levert. De blauwe Pagani Zonda Revolucion die we hier zien is gebouwd voor een klant uit Japan die minimaal €2,2 miljoen, exclusief belastingen, betaald heeft voor deze bijzondere auto.

Zoals gezegd zal deze auto vanaf volgende week te zien zijn op de autosalon van Genève daarna vertrekt deze auto naar het land van de rijzende zon. (via: gtspirit.com)16 reacties

Gelukkig krijgen we ook nog een allerallerlaatste..
@norge:
Betaald met Noorse olie Kronen door een zekere loodgieter?
@norge: en nog een laatste van de allerallerlaatste.
@norge: En die daarna dan?
Waar ik hier nog niets over gehoord heb is Gumpert. Ze staan op Geneve met een nieuwe Apollo én een nieuw model.
@italia007: dat lijkt me sterk, want volgens mij is Gumper definitief failliet:
http://www.autoblog.nl/nieuws/gumpert-is-definitief-failliet-carmageddon-61289
@robbie: toch staan ze echt op Geneve, met een nieuw model zelfs, check thesupercarkids.com maar eens. Waar andere sites al volop berichten over de auto’s op Geneve is het bij jullie nog erg stil. Zo staat facebook al vol met foto’s van de gele Pagani Huayra, de Koenigsegg One:1 en de diverse creaties van tuners die op Geneve zullen schitteren. Deze foto’s van de Zonda zijn overigens ook al bijna een week oud.
Waarom al die agressieve racemonsters? Ik zie liever een Pagani met mooi leer en stijl en dan snel i.p.v zo’n ding met al die kieuwen enzo.
@maranello: misschien omdat de klanten een.racer willen.en als ze een.straat auto willen een.huyara moeten kopen.
@rolov: Hé doe eens Swiftkey installeren als je zo nodig via de app wil reageren…
@maranello: dit lijkt me toch wel erg leuk hoor, als je een privé circuit tot je beschikking hebt tenminste.
De Zonda blijft leuk, wat mij betreft maken ze nog wat allerlaatste Zonda’s. Een stuk mooier ook dan de Huayra.
Het is natuurlijk een gigantisch bedrag, maar merken als Ferrari, Lamborghini of een exoot als Gumpert kunnen niet tippen aan de kwaliteit, hoogwaardige afwerking en design van elk afzonderlijk onderdeel van een Zonda. Kunst op wielen.
Wat een diffusor. Echt een mooie foto met de motorkap er af.
Damn mooi van lelijkheid. zeer zeer bruut!
Van onder een grote kart!
Heerlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).