Dit is de Audi Q8 Sport Concept

Auteur: , 15 Reacties

Zoals je vermoedde wordt deze sportieveling boven de Q7 in de markt gezet. Eerst moeten we nog even met de handjes op elkaar voor de conceptuele versie.

Om heel kort te gaan: Audi belooft de prestaties van een achtcilinder bij het verbruik van een viercilinder. Hoe dat kan? Simpel! Door een zescilinder te combineren met een elektromotor natuurlijk. De 3.0 TFSI levert samen met de elektromotor 476 pk en 700 Nm. Daarmee is 0-100 km/u achter de rug in 4,7 seconden en de top bedraagt 275 km/u, bij een actieradius van meer dan 1.200 kilometer.

Het accupakket van de Q8 Sport Concept heeft een capaciteit van 0,9 kWh waarmee volledig elektrisch kan worden gereden. Stapvoets weliswaarn, maar volledig elektrisch. Nog even over die forse actieradius: wellicht heeft de tank met een inhoud van 85 liter daar ook iets mee te maken. Naast de aandrijflijn staat ook het rijwielgedeelte er strak bij. Audi belooft vijf verschillende levels van bodemspeling, met maximaal 90 millimeter verschil tussen de hoogste en de laagste stand. Achter de 20 inchers gaan overigens keramische remmen schuil.

Verder is het beslist geen kleine auto met een lengte van 502 centimeter. Ook is ‘ie liefst 205 centimeter breed en 170 centimeter hoog. Grachtengordeldieren moeten dus even nadenken voor ze de toekomstige Q8 aanschaffen. Het interieur krijgt uiteraard de Virtual Cockpit en aan alle obligate connectiviteits-features is gedacht.

Wanneer we de productieversie gaan zien? Geen idee, maar deze concept car oogt veelbelovend. Eerder zagen we trouwens al de gewone Q8 Concept.

UPDATE 06-06-2018: de Q8 is officieel. Alle info lees je HIER! We hebben echter ook een eigen video, inclusief interview met de designer. Die check je hieronder:15 reacties

De specs heb ik misschien tegen, maar ook ik kan met mijn V6 incluis electrogedoe een actieradius van 1200 km halen. Niets nieuws onder de zon Audi!
@vonklausenburg: heeft jouw auto ook het frontaaloppervlak van een oceaanstomer?
@mauritsh: Wel het gewicht van een obesitaspatiënt met een aanhanger vol McD-voedsel.
1200km actieradius. Dat is nog eens fijn!
Citroën is that you
Binnen een paar jaar is een audi een rijdende grill met ramen en deuren
Eindelijk weer een auto met een rustige zijkant, maken ze de voor- en achterkant druk en rommelig..
@audi18: ja, dat krijg je als je op je concept gewoon de deurgrepen weg laat…
Wat is dan het onderscheid met de normale Q8 Concept? Die eerste vond ik een stuk mooier.

En sport? Dit ding is net zo sportief als een volgevreten labrador.
@berlinetta: Tractorpulling is ook een sport.
Je hoort het die Audi-engineers denken: “Welk apparaat kunnen we nu weer bouwen om nog meer geld uit onze klanten te halen? Hoe wanstaltig zouden we het kunnen maken?”

Het zal prima rijden en fantastisch afgewerkt zijn; dat is immers de gangbare definitie van kwaliteit. Maar ik kan me niet voorstellen dat iemand hier heel enthousiast van wordt.
Exterieur mwah… Maar prachtig interieur! Eindelijk ook eens een mooi Audi interieur…
@svenska_aeroplan_ab: Het interieur is erg fraai en zoiets zeg ik ook niet snel over een audi-interieur.
Toen audi spikes als concept q7 kwam was het echt mooi. Echtr q7 was teleurstellend. Nu q8 concept……
Hoop dat ze dit concept aanhouden niet weer eenheidsworst van maken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).