Dit is de beste Volkswagen EV tot nu toe

Auteur: , 20 Reacties

Om vooruit te gaan moet je soms een stapje terug doen.

Zelectric

Volkswagen AG en de EV; het is tot op heden niet per se een gelukkig huwelijk. Het grote concern uit Duitsland roept al jaren dat ze de hele markt voor elektrische auto’s gaan domineren met hun superieure producten, maar tot op heden heeft de elektrische wende weinig vrucht afgeworpen. Oké, de e-tron is er dan nu, maar die is maar voor weinigen bereikbaar en heeft een tegenvallende range. Ook de nieuwe ID.3, die eigenlijk in de voetsporen van de Kever en de Golf moet treden, kent een valse start. Aanvankelijk zal Volkswagen alleen maar geld verliezen op de C-segmenter.

Gelukkig biedt het Californische Zelectric Volkswagen de helpende hand en dat door terug te grijpen op een product uit den ouden doosch. Het bedrijfje heeft deze Kever omgebouwd, met behulp van Tesla-batterijen. Kijk, als je ze niet kan verslaan, koop dan gewoon hun spullen. Arnold Schwarzenegger zal trots zijn op de toko uit de Staat die hij ooit bestierde.

Nou moeten we daarbij wel aanmerken: Zelectric heeft niet heel véél Tesla-batterijen in de bug gepropt, gezien de beperkte range van de auto die circa honderd mijl bedraagt. Maar goed, dat is vast voldoende om met de chique restomod stijlpunten te scoren bij een hipstertrekpleister in jouw buurt. Parkeer ‘m in de straat bij de onvolprezen @dizono en hij zal je eeuwig dankbaar zijn.

Kever-2

Het beste nieuws: voor slechts $10 Ekkerdollars heb je een kans de auto te winnen. De opbrengst van de veiling gaat naar de Planetary Society, die als doel heeft de ruimte te koloniseren. Domper is alleen wel dat je het custom roof rack dat je op de foto’s ziet er om een of andere reden niet bijkrijgt…20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Je succes bij de vrouwtjes worden ongetwijfeld vergroot met deze auto.
@appeltaartislekker: je succes bij de n.s.d.a.p ook ;)
@mikje90: die liepen de tijd ver vooruit, die waren ook voor 1 Europa.. 😉
@hjhj: en een werkweek van 40 uur :)
@hjhj: 1 Deutschland bedoelt u?
@mikje90: binnen 1 reactie zitten we al op in fase rood op de schaal van Godin. Congrats.
@pomoek: Godwin…
@frederik: Ik sta gecorrigeerd. Taalnazi.
@pomoek: Dat lijkt toch ook op een Godwin?
@pomoek: hehe
@mikje90: Haha, twee vliegen in één klap dus.
De electrische aandrijving had van mij niet gehoeven, maar ze hebben er wel een schitterend ding van gemaakt. Interieur met de bruine bekleding is ook erg gaaf. Een stuk sjieker dan origineel, maar niet té.
Ik vind het een toffe vorm tussen lotterij en goede doel steunen. Wel even de voorwaard lezen. Voor deze kunnen enkel US citizens meedoen en bij de andere wagens is Nederland vaak toegelaten, maar Belgie nooit!!
Deze zal ook ongetwijfeld sneller zijn dan het origineel
Jammer dat het roof rack er niet bijzit, daar had nog een flink accupack op gekund (vermomd alles koffers).
@fiero: als
@fiero: das niet echt de ideale plek voor zware accu’s helaas… hoog zwaartepunt en zo.
@ukbob: neem het niet serieus ;)
Ik dacht dat Zelectric Li-ion cellen van Panasonic gebruikte. Die ze op de kop hadden getikt voor een appel en ei door het faillissement van Faraday Future. Nu weet ik dat Panasonic initieel de batterijen leverde voor Tesla. Inmiddels maakt Tesla ze zelf in licentie van Panasonic. Dus ik zou deze batterijen niet zo zeer van Tesla noemen. Eerder Panasonic.
In iedergeval de mooiste!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).