Dit is de Clarkson, May en Hammond-special van dit jaar

Auteur: , 24 Reacties

Je kunt de special al over een paar weken kijken. Of je wacht tot de oliebollen binnen zijn en de kerstboom opgetuigd staat.

Dit is de Clarkson, May en Hammond-special van dit jaar

Hoewel het trio Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond inmiddels behoorlijk ‘uitgekauwd’ kan aanvoelen maken ze nog altijd gave specials. Wie heeft er nu geen goede herinneringen aan de Top Gear specials rond de kerstperiode?

Met The Grand Tour maken de drie presentatoren ook dit jaar weer een mooie holiday special. Ideaal voor tijdens de kerstdagen. Amazon Prime heeft uit de doeken gedaan wat we dit jaar mogen verwachten. Het zijn geen auto’s die centraal komen te staan, maar een stel boten.

De special heet Seamen. Clarkson, May en Hammond hebben elk een eigen boot en de uitdaging is om de Mekong Delta (Vietnam) veilig en zonder issues over te steken. Natuurlijk gaat het niet volgens plan en komen de presentatoren in de problemen.

Voor de autoliefhebber zal deze nieuwe aanpak even wennen zijn. Het voordeel van de special is dat je onafgebroken naar het trio kunt kijken zonder tussenkomst van de studio, een test van een auto of iets anders. The Grand Tour Presents: Seamen verschijnt vrijdag 13 december exclusief op Amazon Prime. Een voorproefje krijg je in de trailer hieronder.24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Het kan aan mij liggen maar die gasten worden te oud. Doordat Amazon hen heeft binnengehaald vanwege de grappige dynamiek, forceren ze de grappen te veel. Natuurlijk gaat het ver om het te gescript te noemen, want dat waren de laatste 10 seizoenen van Top Gear ook, maar de rek is eruit als je het mij vraagt. Samen met het feit dat die gasten niet ver van het opa-stadium af zitten.

Ik mis te veel in The Grand Tour. Het is nog steeds grappig en simpel vermaak, maar Top Gear zoals vroegâh is en zal het nooit worden. Maar Top Gear terugbrengen met deze drie is ook geen goed idee, want ik vond Top Gear seizoen 22 ook al aardig geforceerd grappig. Die gasten hadden gewoon na seizoen 21 ermee moeten kappen. Stoppen op hun hoogtepunt.
@720s: Exact. En dan 5 jaar wachten en terug komen onder het mom van “eenmalig”. Iedereen: oooh aahhh nostalgie. Paar keer nog goed uitmelken en dan echt exit.

Lukt de Stones, The Who en Metallica ook al jaren 🤘🏻
@olivier420: vergeet Doe Maar niet
@huupe: doe maar niet
@720s: Helemaal mee eens. Ik kijk nog wel eens op een brakke zondag een aflevering uit de eerste paar seizoenen. Dat is echt ouderwets genieten.
@720s: zolang je in je achterhoofd houdt dat alles in scène gezet is kan ik er best om lachen.

Maar het viel mij bij het laatste seizoen van the grand tour wel echt op dat de heren een dagje ouder worden. Met name bij May ga je echt zien dat hij de jongste niet meer is.

Desalniettemin ga ik met eerder genoemde instelling wel weer kijken naar deze special.
@sportevo: dat terwijl ik May’s interviews dan wel inzichten op DriveTribe vaak wel vermakelijk vindt. Dat past goed bij hem.

En ja, ik weet dat het gescript is en ja, dat maakt het soms ook extra grappig. Maar wat ik steengoed vond aan Top Gear is dat de autoreviews gewoon wel echt goed waren. Uiteraard heb je er niks aan dat je weet dat een dude met rolschaatsen en een raketmotor net niet sneller is dan een V8 Vantage, maar qua feiten en een oprechte autotest waren de reviews gewoon altijd goed. Ook dat mis ik in TGT, helemaal omdat ze door de vertragingen in de seizoenen vaak laat zijn met de nieuwste auto’s.

Het trio is echt een gouden trio en dat wil ik absoluut niet ontkennen. Maar hun hoogtepunt zijn ze ver overheen, kosten wat kost.
@720s: onzin dan kijk je toch niet
@thomasthomas: doe ik ook niet ;)
@720s: Klopt. Op hele seizoenen zat ik eigenlijk al de laatste jaren bij Top Gear niet meer te wachten. Maar 1 á 2x per jaar een special kan ik wel van genieten.
@720s: Ik vond het 2e seizoen van TGT anders wel weer erg geslaagd hoor! Beter dan seizoen 1.

Ik heb wel weer zin in deze special.
@720s: helemaal mee eens, al zie je soms toch afleveringen waar het allemaal wel klopt. De Ford-Mondeo special vond ik zelf zeer geslaagd, meer van dat aub.
@hummer95: daar heb je zeker gelijk in! De aflevering dat ze van NY naar de ‘Falls racen in een Ford GT en het OV vond ik erg vermakelijk. En zoals ik zei, het is verder gewoon heerlijk simpel vermaak. Het is gewoon een beetje té gerforceerd bij Amazon als je het mij vraagt, bij TG was dat of minder of beter te verbloemen.
Hoeveel ‘seamen’ – ‘semen’ woordgrapjes zullen ze maken?
De humor van deze drie heren is wel een niveautje hoger dan dat van Matt LeBlanc en z’n vrienden.

Als je meer van Albert Verlinde humor houdt kan je altijd nog Friends gaan kijken.
De trailer ziet er gelikt uit. En geheid dat er weer hele volksstammen gaan kijken.
En misschien dat de meesten er ook van gaan genieten.
Ach vond die vietnam special (seizoen 12) met die scooters ook een van de leukere! Dus ik laat me verrassen!
@rikv99: de laatste met dat zelfbouwpakket in Mongolië was ook gaaf.
@bernoulli: dat was tenminste nog een auto.
Ouwe TopGears blijven superieur leuk. Ik vind TopGear met de nieuwe presentatoren bijna helemaal niks. Kan er niet warm of koud van worden. Vooral Chris Harris poogt veelste geforceerd leuk te zijn.
@ericd: interessant! Ik vind Chris juist de enige die nog een beetje normaal over komt.
Tja, het huidige Top Gear trio is zo slecht dat deze drie “oude” mannen nog altijd geniaal lijken. Van afgelopen seizoen heb ik dan ook enorm genoten. Iemand een goeie plek voor de stream? Ik ga voor een enkele serie tenslotte geen Amazon abbonoment afsluiten. Disney en Netflix is voldoende.
Ik vond het laatste seizoen van TGT geeneens slecht. Er is weinig ‘nieuws’ meer, maar het past erg goed bij het on-demand format. Wanneer je er zin in hebt, levert het wat je er van verwacht. Ideaal voor een beetje lollige lamme bui; dat heb ik niet standaard om 2100 op zondag avond.
Ik ga zorgen dat ik rond 14 dec ook zeker on-demand heb!
Ik mag de herhalingen op Spike nog graag zien. Blijft erg leuk, al zijn het toneelstukjes. Maar dan wel erg vermakelijk toneel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).